Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΕΒΗΕ: Κοινός σκοπός τα ελληνικά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή φτώχεια

ΕΒΗΕ: Κοινός σκοπός τα ελληνικά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή φτώχεια

Σε δελτίο τύπου της Ένώσης, αναφέρεται:
«Με μεγάλη ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης είδαμε να αναρτάται στην σελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», το οποίο αποτελεί το πρώτο στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης ηλιοθερμικών συστημάτων. Ευχαριστούμε θερμά την ελληνική Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας που έκαναν δεκτό ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής βιομηχανίας παραγωγής θερμικών ηλιακών συστημάτων, αλλά και για την συνεργασία στην πολύμηνη προσπάθειά μας να καταλήξουμε στις βέλτιστες προδιαγραφές για αυτό το πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, καθώς και τα στελέχη της εταιρείας Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. για την άριστη συνεργασία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον σχεδιασμό ενός προγράμματος με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές για τα προϊόντα και σημαντικά οικονομικά κίνητρα για τους πολίτες.
Η ΕΒΗΕ και τα μέλη της, με το διεθνές κύρος που διαθέτουν, δεσμεύονται να συνεισφέρουν στην αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος, παρέχοντας στους πολίτες υψηλής αξιοπιστίας και ενεργειακής απόδοσης ηλιακούς θερμοσίφωνες. Κοινός σκοπός είναι περισσότερα από 100.000 ελληνικά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή φτώχεια εξοικονομώντας περίπου 240 GWh ηλεκτρικής ενεργείας και αποτρέποντας την έκλυση περίπου 144.300 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον, ανά έτος.
Η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν και πρέπει να συνδυάζονται με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και αυτό το πρόγραμμα είναι η πλέον χειροπιαστή απόδειξη.
Με εκτίμηση
Χρήστος Παπαεμμανουήλ
Πρόεδρος ΕΒΗΕ».