Επιπλέον επίδομα θέρμανσης για την Α’ και ορεινή Β’ Ζώνη

Τις τελευταίες, τεχνικές λεπτομέρειες με τη συνδρομή της ΑΑΔΕ, περιμένουν στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκδώσουν την Απόφαση για την αναδρομική ενίσχυση των περσινών δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης.
Το κονδύλι που θα διατεθεί ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ και όπως ξεκαθάρισε από τη Νέα Υόρκη ο Ε. Τσακαλώτος, αν χρειαστεί θα αξιοποιηθεί και το Αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά υπήρχε η σκέψη να μοιραστούν αυτά τα 15 εκατ. ευρώ αναλογικά σε όλες τις Ζώνες, κρίθηκε τελικά σκόπιμο να ενισχυθούν μόνο οι κάτοικοι της Α΄Ζώνης, αφού σε διαφορετική περίπτωση το ποσό θα ήταν μικρό και ανεπαρκές για να καλύψει το αυξημένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης.
Με αυτά τα δεδομένα, ωφελημένοι θα είναι- όπως και πέρσι- οι κάτοικοι των εξής νομών: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας. Την επιπλέον επιδότηση θα λάβουν και οι ορεινοί δήμοι που ανήκουν στη Β’ Ζώνη, καθώς θα αντιμετωπιστούν όπως οι περιοχές της Α΄Ζώνης. Από τη στιγμή που το κονδύλι είναι ίδιο ακριβώς με πέρσι (15 εκατ. ευρώ) και θα διατεθεί μόνο στην Α’ Ζώνη, είναι λογικό ότι ανά επιδοτούμενο λίτρο το ποσό θα είναι 0,125 ευρώ, άρα η μέγιστη αναδρομική ενίσχυση θα φτάσει στα 312,50 ευρώ.
Από εκεί και πέρα ανοίγει ο δρόμος για την αντίστοιχη Απόφαση που θα αφορά στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2018- 2019. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών διερευνούν τη δυνατότητα αύξησης του προβλεπόμενου κονδυλίου των 55 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.eea.gr