Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Επιμορφωτικά σεμινάρια και ενημέρωση για το συνεταιρισμό servicelevita.gr από τον «Προμηθέα»

Επιμορφωτικά σεμινάρια και ενημέρωση για το συνεταιρισμό servicelevita.gr από τον «Προμηθέα»

Μέρος του φετινού προγραμματισμού δράσεων του Συνδέσμου, ήταν και η διοργάνωση όσο το δυνατόν περισσότερων σεμιναρίων στα γραφεία του, ιδιαίτερα μετά την πανδημία. Όπως είχαμε αναφέρει και υποσχεθεί παλαιότερα, τα σεμινάρια πλέον μπορούν να τα παρακολουθούν και απομακρυσμένοι συνάδελφοι διαδικτυακά. Πρώτον, γιατί η προσέλευση στα γραφεία του συνδέσμου είναι πολλές φορές πολύ μεγάλη και δεύτερον γιατί είναι αρκετά δύσκολο για τα μέλη που δραστηριοποιούνται εκτός Θεσσαλονίκης να έρχονται κάθε φορά.
Δυστυχώς η αίθουσα ήταν τελικά έτοιμη να δεχτεί κόσμο στα τέλη Απριλίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίων, παρόλο το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν αρκετές εταιρείες. Φυσικά, από τον Μάρτιο του νέου χρόνου πλέον, με καλύτερη οργάνωση και χωρίς να μας πιέζει ο χρόνος, όσες εταιρείες δεν προλάβαμε να υποδεχθούμε για σεμινάρια, θα είναι πρώτες στη λίστα που έχει δημιουργηθεί.
Πραγματικά ευχαριστούμε πολύ όλες τις εταιρείες που μας τίμησαν με την διοργάνωση σεμιναρίων στο χώρο μας καθώς και όσους ενδιαφέρθηκαν.
Φέτος ξεκινήσαμε από τις εταιρείες Caloria Α.Ε.Β.Ε – Riello και ακολούθησαν οι Dom X, Ariston MTG, VaillantΝεργίζης, Buderus – Robert Bosch και Baxi – Υδρομαρίν.
Όλα τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη προσέλευση στο χώρο μας καθώς και διαδικτυακά μέσω Microsoft teams, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, όχι μόνο από μέλη του «Προμηθέα» αλλά και του συνδέσμου «Φλόγα» Ηπείρου, καθώς και αρκετών μελών της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Τ.Ε.Κ.).


Έχει γίνει εγγραφή και αποστολή όλων των σεμιναρίων προς τα μέλη. Επίσης, όλα τα σεμινάρια θα υπάρχουν σε λίγο καιρό στο κανάλι YouTube του «Προμηθέα» και θα μπορούν όλα τα μέλη μας να τα παρακολουθούν όποτε χρειαστεί.
Ο Σύνδεσμος, δυστυχώς, προχώρησε και σε επίσημες καταγγελίες για παράτυπα φύλλα καυσαερίων. Κατατέθηκαν κάποια (από τα πολλά) που μας έχουν φέρει μέλη του συνδέσμου, κι αυτό γιατί σκοπός μας δεν είναι να «τιμωρηθούν» όλοι όσοι ασκούν παράνομα το επάγγελμα του τεχνικού εγκαταστάσεων καύσης, που πραγματικά είναι πάρα πολλοί, αλλά να λειτουργήσει ως παράδειγμα και συμμόρφωση.
Θα ήθελα να αναφερθώ και στο συνεταιρισμό servicelevita.gr. Είναι γεγονός πως, μέσω της εφαρμογής, πολλά μέλη εξυπηρέτησαν πολλά περιστατικά βλαβών και συντήρησης, ενώ διαπιστώθηκε πως ο καταναλωτής πραγματικά δεν γνωρίζει ποιος πρέπει να εργάζεται πάνω στον λέβητά του. Ο τρόπος που λειτουργεί η εφαρμογή, η αμεσότητα επικοινωνίας και η εξυπηρέτηση του αιτήματος, το συγκεκριμένο αναρτημένο κόστος εργασιών, η έκδοση φύλλου καυσαερίων και δήλωση καλής εκτέλεσης εργασιών, η εξειδίκευση των επαγγελματιών τεχνικών, αφήνουν τους χρήστες της εφαρμογής servicelevita.gr ενθουσιασμένους, όπως φαίνεται από τις αξιολογήσεις τους. Σκοπός όλων των μελών είναι να προχωράμε με μικρά αλλά σταθερά βήματα, να μας γνωρίσει ο κόσμος μέσω της δουλειάς μας και όχι μέσω μίας διαφήμισης.
Στην γενική συνέλευση του συνεταιρισμού αποφασίστηκε και η είσοδος νέων μελών στην εταιρεία. Επίσης σε επικοινωνία με αρκετές εταιρείες του χώρου, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για να διαφημιστούν εντός της σελίδας – εφαρμογής του servicelevita.gr.

Τα σεμινάρια
Το 4ο κατά σειρά σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/06 για τα προϊόντα της Vaillant από την εταιρεία Nergizis S.A. (λέβητες αερίου/υγραερίου μικρής και μεγάλης ισχύος καθώς και μια σύντομη ενημέρωση για τις αντλίες θερμότητας του γερμανικού οίκου). Ευχαριστούμε την εταιρεία Νεργίζης Ο.Ε αλλά και τον απεσταλμένο απο Αθήνα μηχανολόγο της Θερμογκάζ Α.Ε.
Το προτελευταίο σεμινάριο πριν τις θερινές διακοπες, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 06/07 για τα προϊόντα της Buderus από την εταιρεία Robert Bosch Α.Ε. (επίτοιχους και επιδαπέδιους λεβητες αερίου μικρής και μεγάλης ισχύος, λέβητες συμπύκνωσης πετρελαίου καιθερμοστάτες με τους οποίους αυτοί συνεργάζονται, και για την ιδιαίτερα χρήσιμη για τους τεχνικούς εφαρμογή της για τα κινητά τηλέφωνα – όπως και μια σύντομη αναφορά στις αντλίες θερμότητας). Ευχαριστούμε τον μηχανολόγο Δημήτριο Αποστολίδη που ήρθε αυθημερόν από την Αθήνα μόνο για το σεμινάριο, καθώς και την εταιρεία για την προσφορά της στον σύνδεσμο ενός λέβητα μαζί με ηλεκτρονικό θερμοστάτη και εξωτερικό αισθητήριο.


Ο λέβητας θα χρησιμοποιείται για τα σεμινάρια που γίνονται σε σπουδαστές που επισκεπτονται τον σύνδεσμο, αλλά και σε συναδέλφους που σταδιακά αποκτούν προσβαση στο δίκτυο φυσικού αερίου.
Στην εταιρεία Baxi έτυχε να κλείσει την φετινή περίοδο σεμιναρίων. Παρά το ότι βρισκόμασταν στο κατακαλόκαιρο, η αίθουσα γέμισε από 40 συναδέλφους. Δεκάδες ήταν και τα μέλη που την παρακολούθησαν μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης στην πλατφόρμα Teams. Η παρουσίαση ξεκίνησε αρχικά μέσω σύνδεσης με Αθήνα και τον τεχνικό διευθυντή της Υδρομαριν ΑΕ κ. Χρήστο Πέττα να μας παρουσιάζει την πολιτική της εταιρείας αλλά και γενικές πληροφορίες για τον όμιλο.
Απο τους ανθρώπους της Baxiservice ενημερωθηκαμε για τους υφισταμενους λέβητες Baxi και ιδιαίτερα για το νέο της μοντέλο. Πιο επιγραμματική ήταν η παρουσίαση της αντλίας θερμότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους όρους εγγύησης, τους όρους επέκτασης και την διαδικασία καταχώρησης στο ηλεκτρονικο σύστημα εγγυήσεων.
Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Υδρομαριν ΑΕ για την παρουσιαση και ιδιαίτερα τους συναδέλφους και μέλη του συνδέσμου, Αλέξανδρο Βασιλειάδη και Χρήστο Πρίγγα.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σωματεία