Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » ISH 2023 » Εντυπωσιακή επιστροφή της ISH 2023

Εντυπωσιακή επιστροφή της ISH 2023

Οι προσιτές λύσεις για την επίτευξη της προστασίας του κλίματος στον κατασκευαστικό τομέα ήταν το επίκεντρο της ISH στη Φρανκφούρτη. Ο Κλάδος τεχνολογίας μπάνιου, θέρμανσης και κλιματισμού, δείχνει το δρόμο προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον: Χωρίς άνθρακα, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση στην ημερήσια διάταξη. Η κορυφαία διεθνής εμπορική έκθεση γιορτάζει μια εντυπωσιακή επιστροφή και ξεπερνά τις προσδοκίες.


Η ISH έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή ως μεγάλη διοργάνωση του Κλάδου. Ο διεθνής κλάδος τεχνολογίας μπάνιου / θέρμανσης, αξιοποίησε στο έπακρο τις πέντε μέρες της έκθεσης από 13 έως 17 Μαρτίου για εντατική δικτύωση, εμπειρία καινοτομιών και πρόοδο στην επιχείρηση. 153,734 επισκέπτες από 154 χώρες έμειναν περισσότερο από ικανοποιημένοι και, έπειτα από την τετραετή διακοπή λόγω της πανδημίας, άδραξαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κατάσταση και το μέλλον της θέρμανσης στον κατασκευαστικό κλάδο και τη βιώσιμη διάθεση υδατικών πόρων. Ο κ. Wolfgang Marzin, πρόεδρος του ΔΣ της Messe Frankfurt δήλωσε: “Η ISH ικανοποίησε με το παραπάνω τις προσδοκίες των πελατών μας και ήρθε ακριβώς στη σωστή στιγμή για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής μας όπως η προστασία του κλίματος και η ασφάλεια των παροχών. Ο Κλάδος παρουσίασε προσιτές λύσεις για τις τρέχουσες πολιτικές απαιτήσεις, ώστε να επωφεληθεί και το εμπόριο εγκαταστάσεων ως η ισχυρότερη ομάδα επισκεπτών”. Η υψηλή κοινωνικο-πολιτική σημασία της ISH επισφραγίστηκε κι από το ενδιαφέρον και την παρουσία κορυφαίων πολιτικών αντιπροσώπων.
Κορυφαία θέματα του Κλάδου στο επίκεντρο των κοινωνικών συζητήσεων.
2,025 εκθέτες από 54 χώρες κατέλαβαν ολόκληρο το εκθεσιακό κέντρο της Φρανκφούρτης και παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις για την τεχνολογία θέρμανσης, κλιματισμού κι εξαερισμού, το «έξυπνο σπίτι» και τον αυτοματισμό κτιρίων, καθώς και μοντέρνο και βιώσιμο design μπάνιου και πρωτοποριακή τεχνολογία εγκατάστασης. Ως σημαντικός παράγοντας της ενεργειακής μετάβασης, οι αντλίες θερμότητας, το ξύλο ως πηγή ενέργειας κι εναλλακτικές μορφές αποθήκευσης παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλα σημαντικά θέματα που επισημάνθηκαν ήταν η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων στον Κλάδο και η δημογραφική αλλαγή, η οποία απαιτεί μπάνια κατάλληλα για ηλικιωμένους και όσους χρειάζονται φροντίδα. Καινοτόμα συστήματα εξαερισμού κι εξαρτήματα χωρίς αφή, τα οποία αποκτούν μεγαλύτερη σημασία ήταν στην ημερήσια διάταξη, όπως και νέες ιδέες για τη διατήρηση υλικών και πόρων στον τομέα του μπάνιου. Στο εκτενές πρόγραμμα εκδηλώσεων της έκθεσης, οι σημαντικότερες τάσεις παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν από ειδικούς.

Περίπου 154,000 επισκέπτες, 44% εκ των οποίων από το εξωτερικό, περπάτησαν στις εκθεσιακές αίθουσες. Μετά τη Γερμανία, οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά επισκεπτών ήταν η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Κίνα, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Αυστρία και η Τουρκία. Το υψηλό ποσοστό ικανοποίησης δείχνει ότι το ταξίδι άξιζε. Σύμφωνα με την έρευνα της Messe Frankfurt, το 94% των επισκεπτών ικανοποίησαν τους στόχους της επίσκεψής τους στην εμπορική έκθεση και το 96% ήταν ικανοποιημένοι με την γκάμα εκθεμάτων. 52% των επισκεπτών αναμένουν βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στον Κλάδο.
Η ISH 2023 συμπληρώθηκε από την πλατφόρμα Digital Extension, η οποία παρέμεινε ανοιχτή έως τις 30 Απριλίου 2023. Εδώ, μεταξύ άλλων περιεχομένων, ήταν διαθέσιμες και εγγραφές διαλέξεων από το υποστηρικτικό πρόγραμμα. Η ISH Digital Extension κατέγραψε 106.932 επαφές έως το τέλος της έκθεσης.
Η επόμενη ISH θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 21 Μαρτίου 2025

Ελληνικές συμμετοχές στην ISH 2023

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια αναφορά από όσες εταιρείες ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμά μας να μας περιγράψουν με λίγα λόγια την εμπειρία τους από τη φετινή διοργάνωση. Το άρθρο θα εμπλουτιστεί με επόμενες συμμετοχές, εφόσον προκύψουν, στη συνέχεια.

 

Atritube: Kύριος στόχος η επικοινωνία με τους ανθρώπους του Kλάδου

Η Atritube HVAC Products συμμετείχε επιτυχώς στην ISH 2023 στη Φρανκφούρτη, μια από τις σημαντικότερες διεθνείς κλαδικές εκθέσεις παγκοσμίως. Η εταιρεία εξειδικεύεται τα τελευταία 20 χρόνια σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών για εφαρμογές κλιματισμού, εξαερισμού, απόσμησης και φίλτρανσης – με κύριο προϊόν τα συστήματα απαγωγής καυσαερίων από ανοξείδωτο χάλυβα (ανοξείδωτες καμινάδες).
Μετά από 4 χρόνια, δόθηκε ξανά την ευκαιρία να εκθέσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε εκατοντάδες επαγγελματίες επισκέπτες από όλον τον κόσμο, καθώς επίσης και να ενημερωθεί για την πορεία και τις τελευταίες τάσεις του Κλάδου της.
Η συμμετοχή στην έκθεση επιβεβαίωσε ότι η επιμονή για έρευνα, βελτίωση και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών με γνώμονα τη σωστή χρήση των ενεργειακών πόρων, συνάδει με την αντίστοιχη πορεία του Κλάδου. Σε συνάρτηση λοιπόν με την προσπάθειά της εταιρέιας να συνεισφέρει έμπρακτα σε ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο μας, η Atritube δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει κάθε της πράξη και ειλημμένη απόφαση να έχει απώτερο σκοπό όχι μόνο τη δημιουργία οικονομικής αξίας, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων της.
Τις πέντε ημέρες που διήρκεσε η έκθεση, αυτή η ευκαιρία για προσωπική επαφή και εκτενή συζήτηση με τους συνεργάτες της, αλλά και γενικότερα με όλους τους επισκέπτες, ήταν το στοιχείο που έκανε την συμμετοχή της επιτυχημένη. Ο κύριος στόχος της παρουσίας της, ήταν η επικοινωνία με τους ανθρώπους του Kλάδου μετά από αυτό το κενό διάστημα χωρίς εκθέσεις λόγω COVID, και το αποτέλεσμα την αφήνει πραγματικά χαρούμενους.
Η εταιρεία ευχαριστεί θερμά όλους όσους την επισκέφθηκαν, δηλώνοντας πως ήταν μεγάλη της χαρά να συναντηθεί μαζί τους ξανά ή να συστηθεί από κοντά για πρώτη φορά. Ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και την επίσκεψή στο περίπτερό της, και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη έκθεση σε δύο χρόνια από σήμερα. Μέχρι τότε, τις στέλνει τις καλύτερες ευχές για μια ανοδική και δημιουργική πορεία.

 

Brass Form: Eξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 30 χώρες

Η επιτυχής συμμετοχή της Brass Form στη διεθνή έκθεση ISH 2023 στη Φρανκφούρτη προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών.
Τα θετικά σχόλια για τα προϊόντα της, με γνώμονα την καινοτομία, την ασφάλεια, την προστασία και την εξοικονόμηση ενέργειας, την ωθούν στο να συνεχίσει να αξιολογεί τις τάσεις της αγοράς, ώστε να παρουσιάζει νέες προτάσεις υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η εταιρεία διαπίστωσε το στοχευμένο ενδιαφέρον και τη στροφή πληθώρας αγορών σε αξιόπιστες, πιστοποιημένες προτάσεις, προσδίδοντας αναγνώριση στη συνέπεια της Brass Form να παράγει σύγχρονα και υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών προϊόντα, εναρμονισμένα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε σε αυτοματισμούς εφαρμογών και τη διαχείριση και προστασία εναλλακτικών πηγών θερμότητας, όπως τα ηλιακά συστήματα και οι αντλίες θερμότητας.
Τα μαγνητικά φίλτρα, το θερμοστατικό συγκρότημα Solar Kit, οι βαλβίδες ανάμιξης και εκτροπής, τα εξαρτήματα μηχανοστασίου, ο μειωτής πίεσης και ο αυτόματος πλήρωσης αλλά και η μοναδική, απόλυτα στεγανή IP 67 ηλεκτροβάνα, συγκέντρωσαν την προσοχή των επισκεπτών, σε συνδυασμό και με την παρουσίαση των νέων προϊόντων της εταιρείας, με έμφαση:
• Στις τρίοδες ηλεκτροβάνες με σύνδεση 1 1/4”, εμπλουτίζοντας την γκάμα των λύσεών της εταιρείας για χρήση με αντλίες θερμότητας.
• Στην θερμοστατική βαλβίδα ανάμιξης παροχής 3,5m3/h, διευρύνοντας περεταίρω τις δυνατότητες εφαρμογής τους σε μεγαλύτερης κλίμακας συστήματα.
• Τους συλλέκτες ενδοδαπέδιας θέρμανσης 4 παροχών με σύνδεση 11/4“, στους τύπους με ροόμετρα και με σύνδεση ηλεκτροθερμικού κινητήρα.
• Την μόνωση των συλλεκτών σειράς Proto, για χρήση σε συστήματα θέρμανσης- ψύξης με νερό, προσφέροντας τόσο μείωση απωλειών θερμότητας όσο και αποφυγή υγροποιήσεων.
• Τη σειρά Inform, διαχείρισης της θέρμανσης και της παροχής νερού από «έξυπνες» συσκευές τύπου smartphone και tablet.
Έχοντας εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 30 χώρες, η συμμετοχή της Brass Form στη διεθνή έκθεση ISH αποτελεί συνέχεια της προσπάθειάς της για διεύρυνση της αναγνωρισιμότητας του ονόματός της και την εδραίωσή της στην διεθνή αγορά αξιόλογων και ποιοτικών προτάσεων.
Η εταιρεία ευχαριστελί όλους, και ιδιαίτερα τους συνεργάτες της από την Ελλάδα, που την τίμησαν και διέθεσαν τον χρόνο τους κατά την επίσκεψή τους. Συνεχίζει δυναμικά με νέες προτάσεις που ξεχωρίζουν τεχνολογικά με βάση τις διεθνής προδιαγραφές και με την «υπογραφή» της ελληνικής παραγωγής.

 

Calpack: Άκρως επιτυχημένη συμμετοχή

H έκθεση ISH είναι για την Calpak ένας τόπος συνάντησης με τους, Ευρωπαίους κυρίως, πελάτες της. Τη χρονιά αυτή, μετά και την ακύρωση της προηγουμένης οργάνωσης λόγω της πανδημίας, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον ήταν αυξημένα καθιστώντας την παρουσία μας άκρως επιτυχημένη. Είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στους συνεργάτες μας όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις των προϊοντικών σειρών Mark5, Prisma και X-flow και να λάβουμε σημαντικές παραγγελίες για την παραγωγή μας. Τη φορά αυτή δεν υπήρξε σημαντικό ποσοστό επισκεπτών εκτός Ευρώπης, το γεγονός αυτό όμως αντισταθμίστηκε από αυξημένο ενδιαφέρον της ανακάμπτουσας Γερμανικής αγοράς ηλιοθερμίας, που αποτελεί μια από τις βασικές αγορές της Calpak.

 

ΔΟΚΤΟΡΗΣ Α.Ε.: Σειρά νέων επενδύσεων

Η εταιρεία ΔΟΚΤΟΡΗΣ συμμετείχε και αυτήν την φορά στη κλαδική έκθεση ISH στην Φρανκφούρτη, μια έκθεση όπου η παρουσία της έχει καθιερωθεί πολλά χρόνια τώρα. Φέτος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους επισκέπτες, φίλους και συνεργάτες της έκθεσης που επισκέφτηκαν το περίπτερό της, μια σειρά από νέες επενδύσεις στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα.
Μια από αυτές είναι το στεγνωτικό νήμα Kraftig το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε νέα πατενταρισμένη πρωτότυπη και εύχρηστη συσκευασία για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρουσιάσθηκε η νέα σειρά σε πρεσσαριστά εξαρτήματα Multiprofile που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε τύπο πρέσας [U, TH, H, B & RF] διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό το έργο κάθε εγκαταστάτη και μηδενίζοντας τα έξοδα του για διαφορετικά καλούπια.
Επίσης, η εταιρεία ενημέρωσε τους επισκέπτες της για τη νέα της σειρά σε αντικραδασμικές βάσεις κλιματιστικών, βάσεις δαπέδου και την ταινία PVC κατάλληλα για κλιματιστικά από 9.000-24.000 BTU, VRV και αντλίες θερμότητας. Παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της μαγνητικό φίλτρο NEW MAG σε 11/4 κατάλληλο για χρήση σε αντλίες θερμότητας.
Ενημέρωσε τους επισκέπτες για την νέα προσθήκη σε design σώματα μπάνιου, τα οποία διατίθενται σε 3 χρώματα: Ανθρακί, χρωμέ και λευκό και διαθέτουν σύγχρονο και διαχρονικό στυλ. Χάρη στο πρωτοποριακό σχεδιασμό τους μπορούν να αναδείξουν κάθε χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν.
Τέλος, παρουσιάστηκε η νέα ολοκληρωμένη πρόταση της εταιρείας για ενδοδαπέδιες θερμάνσεις με την ονομασία Rickel, η οποία περιλαμβάνει ανοξείδωτο συλλέκτη διανομής κυκλωμάτων, κιτ κυκλοφορητή με θερμοστατική βάνα, σωλήνα PERT-EVOH με φράγμα οξυγόνου 5 στρωμάτων και μορφόπλακα σε 30mm, 20mm & 15mm.
Η εταιρεία δηλώνει χαρούμενη που για άλλη μια χρονιά της δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την έκθεση αυτή να μοιραστεί με τον κόσμο τα νέα και την πορεία της, να ανανεώσει τους δεσμούς με τους υπάρχοντες συνεργάτες της και να δημιουργήσει νέους.

 

Drall Ελληνική Α.Ε.: Προσήλωση στην καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο

Η έκθεση ISH προσελκύει τους κορυφαίους κατασκευαστές του Κλάδου, προσφέροντας τους μία πλατφόρμα για την προβολή των προϊόντων τους, την προώθηση της επιχείρησής τους και την ενημέρωση για τις τάσεις της αγοράς. Φέτος ήταν η πρώτη διοργάνωση μετά την εμφάνιση της πανδημίας και οι προσδοκίες όλων ήταν αυξημένες.
Η εταιρεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα σχετικά με την έκθεση προϊόντα της, ηλεκτρικές μονάδες μεγάλης ισχύος για θέρμανση νερού. Η προσπάθεια για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα οδηγεί στην βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στην έξυπνη χρήση αυτής. Με αυτό το δεδομένο, οι εφαρμογές των προϊόντων της Drall είναι ευρύτατες, από τα δοχεία αποθήκευσης ζεστού νερού μεγάλης χωρητικότητας, μέχρι την παραγωγή ατμού, συνεργασία με φωτοβολταϊκές μονάδες και άλλες βιομηχανικές εφαρμογές.
Η επισκεψιμότητα και το ενδιαφέρον στο περίπτερο ήταν υψηλό και ποιοτικό. Δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και συζητήσεις για πιθανές συνέργειες. Με πάνω από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά, η εταιρεί αέχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος παραγωγός ηλεκτρικών μονάδων στην Ελλάδα και στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εξάγει σε πολλές και διαφορετικές χώρες και επενδύει με τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις στην παγκόσμια παρουσία της.
Η συμμετοχή της στην ISH αποτελεί μια ευκαιρία  να εκθέσει τα νέα προϊόντα της σε μια διεθνοποιημένη αγορά και να δείξει τις καινοτομίες της στον τομέα της ηλεκτρικής θέρμανσης νερού. Αντανακλά την προσήλωση της εταιρείας στην καινοτομία, την τεχνολογική πρόοδο και την ενημέρωση σχετικά με τις τάσεις της αγοράς, ενώ παράλληλα την καθιστά αισιόδοξη για το μέλλον και της δίνει τη δύναμη και το κίνητρο να συνεχίσει να αναπτύσσει καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για τις ανάγκες του Κλάδου.

 

Hydronic EE: Συμμετοχή με απόλυτη επιτυχία

Η εταιρεία Hydronic EE έλαβε μέρος με απόλυτη επιτυχία στην ISH 2023, παρουσιάζοντας τους hydronic controllers. Πρόκειται για ελεύθερα προγραμματιζόμενους controllers σε γλώσσα python, μία πολύ φιλική και εύκολη γλώσσα, όπου μέσω ενός πολύ φιλικού και οργανωμένου γραφικού περιβάλλοντος (Graphic user interface), ο χρήστης γράφει τον κώδικα σύμφωνα με τον αλγόριθμο που έχει δημιουργήσει. Οι hydronic controllers είναι φτιαγμένοι για τον μη ειδικό και απευθύνονται στον απλό μηχανικό ή εγκαταστάτη που θέλει ο ίδιος να προγραμματίσει τον τρόπο λειτουργίας της εγκατάστασής του. Είναι κατάλληλοι για κάθε κτιριακή εφαρμογή, όπως θέρμανσης, κλιματισμού, ηλιακών και γενικά για κάθε κτιριακό αυτοματισμό. Μπορούν να διαχειριστούν κατά μέσο όρο έως 400 σημεία ελέγχου, όπως θερμοκρασίες, ηλεκτροβάνες, θερμοστάτες και μοτέρ κάθε τύπου.
Η αίσθηση της εταιρείας είναι πως έκθεση ISH είναι ιδιαίτερα καλά οργανωμένη. Στα περίπτερα 10.2 και 10.3 φιλοξενούνταν αποκλειστικά εταιρείες ηλεκτρονικών και αυτοματισμών, οπότε ο επισκέπτης ήξερε εκ των προτέρων τι προϊόντα θα δει και εάν τον ενδιαφέρουν. Πολλοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κυρίως δε από ευρωπαϊκές χώρες, εξέφρασαν ενδιαφέρον για τους hydronic controllers. Δυστυχώς, Έλληνες επισκέπτες δεν παρουσιάστηκαν. Η εταιρεία όμως έχει σκοπό να λάβει μέρος στην Climatherm 2024, οπότε προσκαλεί από τώρα, μέσω του φιλόξενου περιοδικού «ο υδραυλικός», κάθε μηχανικό και εγκαταστάτη να έρθει να γνωρίσει τους hydronic controllers. Να δει πόσο εύκολοι είναι στην χρήση τους και πόσο μεγάλη πρόσθετη αξία προσδίδουν τελικά στις εγκαταστάσεις.

 

Technometal Hellas: Επιτυχημένη πορεία στις διεθνείς αγορές

Μια ακόμη παρουσία, ανάμεσα στις πολλές, κατέγραψε η βιομηχανία ανοξείδωτων καμινάδων Technometal Hellas στην διεθνή έκθεση ISH στην Φρανκφούρτη.
Η μεγάλη επισκεψιμότητα και τα άκρως κολακευτικά σχόλια για την παρουσία της εταιρείας στην μεγαλύτερη έκθεση του Kλάδου, την γεμίζουν περηφάνια και της δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία της προς τις διεθνείς αγορές.
Επόμενος σταθμός η World of Fireplaces στην Λειψία της Γερμανίας.

 

Thermic Sol: Διαχρονική πορεία στον κλάδο των ηλιακών συστημάτων

Η Thermic Sol διατηρεί μια διαχρονική πορεία στον κλάδο των ηλιακών θερμοσιφώνων και συστημάτων. Συμμετείχε για πρώτη φορά την διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, και στόχος της ήταν η ανάπτυξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας.
Oι επισκέπτες και οι εκθέτες της κορυφαίας γερμανικής εμπορικής έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρεία μέσα από τα προϊόντα και το επιχειρηματικό της προφίλ στην αγορά. Παρουσίασε συστήματα ηλιακού θερμοσίφωνα, συλλέκτες, επιδαπέδιες οικιακές δεξαμενές αποθήκευσης νερού και δοχεία αδρανείας που διαθέτει στην αγορά.
Η Thermic αποτελεί μία εταιρεία με μεγάλη γκάμα προϊόντων, που διαρκώς αναπτύσσει νέα συστήματα και νέες τεχνικές ώστε να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Χρησιμοποιεί υλικά εξαιρετικής ποιότητας και εκπονεί επι μέρους μελέτες για κάθε έργο, ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει ποιότητα και διάρκεια στις κατασκευές της.