Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Έκθεση Ανόβερου 2007: Ταυτόχρονη διοργάνωση 13 διεθνών κορυφαίων, κλαδικών εκθέσεων

Έκθεση Ανόβερου 2007: Ταυτόχρονη διοργάνωση 13 διεθνών κορυφαίων, κλαδικών εκθέσεων

anovero.jpg

anovero.jpgΑπό 16 έως 20 Απριλίου με περισσότερους από 6000 εκθέτες
Από τις 16 έως τις 20 Απριλίου, δεκατρείς κορυφαίες κλαδικές εκθέσεις από το χώρο της βιομηχανίας θα γίνουν ταυτόχρονα στην καρδιά της Ευρώπης. Πρόκειται για την έκθεση του Ανόβερου, όπου επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν καινοτόμες τεχνολογίες, σύγχρονες τάσεις και την τελευταία λέξη της τεχνογνωσίας σε διακλαδικό επίπεδο για όλους τους σημαντικούς τομείς της βιομηχανίας.
Η διοργανώτρια εταιρία «Deutsche Messe» αναμένει σ’ αυτή την εκδήλωση συνολικά 6.150 εκθέτες από 68 χώρες, που θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε μια ωφέλιμη επιφάνεια 204.000 τ.μ.
Το 53% των εκθετών είναι από τη Γερμανία, ενώ το υπόλοιπο 47%, δηλαδή 2.900 επιχειρήσεις προέρχονται από τις υπόλοιπες χώρες.
Τα στοιχεία της έκθεσης του Ανόβερου καθώς και την πλήρη δομή της, παρουσίασε στις 31 Ιανουαρίου η διοργανώτρια εταιρία σε αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη.
Την παρουσίαση έκαναν ο κ. Götz Funck γενικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η κ. Julia Maria Born, υπεύθυνη τμήματος τύπου και η κ. Άννα Κογχυλάκη υπεύθυνη του Εκθεσιακού Οργανισμού Ανόβερου (Deutsche Messe AG, Hannover).
Όπως επισημάνθηκε, κεντρικά τμήμα της έκθεσης θα είναι η βιομηχανική αυτοματοποίηση, η τεχνολογία κινητήριων μηχανισμών και ρευστών, τεχνολογίες της ενέργειας, βιομηχανικές υπεργολαβίες και η παροχή υπηρεσιών καθώς και οι τεχνολογίες του μέλλοντος, η έρευνα και η ανάπτυξη. Ως χώρα, εταίρος της έκθεσης, θα παρουσιάσει τα τεχνολογικά επιτεύγματά της το 2007 η Τουρκία.
Οι δεκατρείς εκθέσεις που διοργανώνονται ταυτόχρονα στο πλαίσιο της έκθεσης του Ανόβερου 2007 είναι:
• Interkama: Έκθεση αυτοματοποίησης όπου μεμονωμένα εξαρτήματα και ολοκληρωμένα συστήματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της παροχής υπηρεσιών συντήρησης προσφέρουν στον επισκέπτη ολοκληρωμένες λύσεις.
• Εργοστασιακή αυτοματοποίηση: Εκθέτες από τους τομείς της μηχανολογίας, της ηλεκτρονικής και της ηλεκτροτεχνικής παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις για το σύνολο σχεδόν των βιομηχανικών κλάδων.
• Αυτοματοποίηση βιομηχανικών κτιρίων: Παρουσιάζει την τάση εγκατάστασης περιφερειακών δικτύων αυτοματοποίησης και τους χώρους παραγωγής.
• MDA – Κίνηση και αυτοματοποίηση: Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και προβάλλει τις καινοτομίες και τις τάσεις σ’ αυτόν τον τομέα, όπως π.χ. η πρόοδος στις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας, τα νέα εξαρτήματα της τεχνικής αυτοματοποίησης κ.ά.
• Ψηφιακό εργοστάσιο: Παρουσιάζονται νέα λογισμικά και λύσεις πληροφορικής για τον τομέα της βιομηχανίας.
• Υπεργολαβίες: Παρουσιάζονται νέα υλικά, νέες τεχνικές κατασκευής και συναρμολόγησης καθώς επίσης και τα πιο σύγχρονα προϊόντα, από μεμονωμένα εξαρτήματα μέχρι ολόκληρα συστήματα.
• Ενέργεια: Η έκθεση αυτή είναι μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι συνδυάζει σχεδόν το σύνολο των τεχνολογιών και των υπηρεσιών, καθώς και τις πιο ενδιαφέρουσες λύσεις και ιδέες στον τομέα της ενέργειας. Παράλληλα διοργανώνεται και φέτος ο «παγκόσμιος διάλογος για την ενέργεια».
• Τεχνολογία αγωγών: Είναι αναπόσπαστο συμπλήρωμα της θεματικής ενότητας «ενέργεια» και παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις για τα δίκτυα σωληνώσεων και τους αγωγούς.
• Διαχείριση εγκαταστάσεων: Παρουσιάζονται πρωτοποριακές στρατηγικές και ολοκληρωμένες λύσεις για την οργάνωση των δευτερογενών διαδικασιών σχετικά με τα θέματα διαχείρισης εγκαταστάσεων της συντήρησης στο βιομηχανικό τομέα.
•ComVac: Έκθεση για την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα και κενού που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.
• Επεξεργασία επιφανειών: Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και παρουσιάζει τον καθαρισμό και την προετοιμασία των επιφανειών και της τελευταίες εξελίξεις στις τεχνικές επίστρωσης, επιμετάλλωσης και γαλβανισμού.
• Μικροτεχνολογία: Παρουσιάζονται πρωτοποριακά προϊόντα και νέες εφαρμογές της μικροτεχνολογίας και νανοτεχνολογίας για διάφορους τομείς της τεχνολογίας και της βιομηχανίας.
• Έρευνα και τεχνολογία: Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και τεχνολογικά πρωτοπόρες επιχειρήσεις απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και το ερευνητικό τους έργο.