Αρχική » Περιεχόμενα » ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ » CARRIER HELLAS: Θέρμανση με χρήση αντλιών θερμότητας νερού

CARRIER HELLAS: Θέρμανση με χρήση αντλιών θερμότητας νερού

carier 2.jpg

carier 2.jpgΟι αντλίες θερμότητας αποτελούν σύγχρονη λύση για θέρμανση και ψύξη των χώρων με βασικό τους πλεονέκτημα την ιδιαίτερα οικονομική λειτουργία, καθώς χρησιμοποιούν την θερμική ενέργεια του περιβάλλοντος για να αποδώσουν το θερμικό ή ψυκτικό τους έργο, με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Είναι πλέον γνωστό ότι με τις σημερινές τιμές των ενεργειακών αγαθών, οι αντλίες θερμότητας είναι από 30~50 % πιο οικονομικές στην λειτουργία τους έναντι της χρήσης λέβητα πετρελαίου και από 20~40 % πιο οικονομικές στην λειτουργία τους έναντι της χρήσης λέβητα φυσικού αερίου για εφαρμογές θέρμανσης.
Η ενεργειακή αποδοτικότητα ενός συστήματος θέρμανσης έρχεται όχι μόνο από την επιλογή μιας ενεργειακά αποδοτικής μονάδας παραγωγής θερμότητας, αλλά και από τον τρόπο ελέγχου της παραγόμενης θερμότητας.
Ολοκληρωμένες λύσεις άνεσης για εφαρμογές νερού
Σήμερα τα σύγχρονα κτίρια και κατοικίες έχουν πολλαπλές ανάγκες για  ζεστά νερά : από την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης μέχρι τη θέρμανση μιας πισίνας νερού.
Ο συνδυασμός των ενεργειακών πηγών που παράγουν το θερμό νερό (όπως αντλία θερμότητας, λέβητας και ηλεκτρικές αντιστάσεις, ηλιακοί συλλέκτες) καθώς και αυτοματισμοί για την διαχείριση της ζήτησης για ζεστό νερό στις καταναλώσεις (π.χ θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδιο, μπάνια, πισίνα κ.α.) μπορεί να  είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία και η Carrier προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την διαχείριση της άνεσης σε οικιακές εφαρμογές.
Με την επιλογή ενός συστήματος ελέγχου  Nexa από την Carrier παίρνετε τη μέγιστη άνεση με ελάχιστο κόστος. Τα συστήματα Nexa αποτελούν την καρδιά ελέγχου των συστημάτων θέρμανσης με νερό. Μπορούν να ελέγξουν μέχρι 30 ζώνες άνεσης σε ένα κεντρικό σύστημα νερού, ρυθμίζοντας την παροχή και την θερμοκρασία νερού σε κάθε ζώνη, ώστε να επιτυγχάνεται η επιθυμητή θερμοκρασία άνεσης κάθε χώρου σε όλο το κτίριο.
carier1.jpgΟ μηχανισμός συνεχούς ρύθμισης της θερμοκρασίας άνεσης, μέσω του ηλεκτρονικού εγκεφάλου της μονάδας ΝΕΧΑ, λαμβάνει συνεχώς μηνύματα από την  εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος, την εσωτερική θερμοκρασία κάθε ζώνης και την  απαίτηση θέρμανσης για να εξασφαλίσει ότι οι βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας επιτυγχάνονται πάντα.
Περισσότερες από 100 λύσεις είναι διαθέσιμες για την εφαρμογής τους σε χώρους από 1 έως 30 ζώνες άνεσης και είναι κατάλληλες για τη χρήση τους σε μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών και  πολυκατοικίες και ποικίλες άλλες εμπορικές εφαρμογές. Οι περισσότερες εφαρμογές συνδυάζουν και προβλέπουν την εσωτερική παραγωγή και διαχείριση ζεστού νερού χρήσης.
Αερόψυκτα συστήματα νερού
Με 100 έτη εμπειρίας, η Carrier σχεδιάζει αντλίες θερμότητας αέρος-νερού, υψηλής αποδοτικότητας και διαθέτει επιλογές αντλιών inverter ή σταθερής ταχύτητας. Η Carrier δημιούργησε τις αντλίες θερμότητας αέρος-νερού της σειράς  Aquasnap 30RHX, που είναι ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα με συμπιεστές περιστροφικού τύπου scroll, οικολογικό ψυκτικό R410A, και έχουν βελτιστοποιηθεί για την λειτουργία σε θέρμανση επιτυγχάνοντας πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης (ελάχιστο COP: 4,0). Με τη δυνατότητα συνεχούς ρύθμισης του επιθυμητού σημείου λειτουργίας (setpoint) των μονάδων μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εξασφαλίζεται η μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα και θερμοκρασιακή άνεση.
Συστήματα γεωθερμίας
Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υδρόψυκτες εφαρμογές νερού. Λειτουργούν τόσο με κάθετες ή οριζόντιες γεωτρήσεις (ανοιχτού ή κλειστού βρόγχου) ως πηγή θερμότητας. Τα μοντέλα PCRONAP και PCROCAP είναι διαθέσιμα από 6 έως 20 KW με την υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα. Οι εφαρμογές γεωθερμίας εξασφαλίζουν τη βέλτιστη θερμοκρασιακή άνεση στους χώρους και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα και ελάχιστο κόστος λειτουργίας χειμώνα – καλοκαίρι, σε συνεχή βάση και ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.
Πλήρη πακέτα εξοπλισμού
Τα συστήματα Nexa από την Carrier προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις άνεσης (ψύξης και θέρμανσης). Όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την εφαρμογή του συστήματος συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία, όπως : ηλεκτρικές αντιστάσεις, ελεγκτές θερμοκρασίας, ηλεκτρικές καλωδιώσεις και πίνακες ισχύος κ.λ.π. Όσον αφορά τις υδραυλικές συνδέσεις περιλαμβάνονται οι απαραίτητοι σύνδεσμοι, βάνες και βαλβίδες ελέγχου, δοχεία διαστολής, φίλτρα νερού, βαλβίδες και αισθητήρες ασφάλειας, κ.λ.π.