Αρχική » Αφιερώματα » ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ MCE 2014 » BRASS FORM: Yπεροχή με την κουλτούρα της σφαιρικής ποιότητας

BRASS FORM: Yπεροχή με την κουλτούρα της σφαιρικής ποιότητας

mce-brass-form

mce-brass-form1. Γενικότερα η έκθεση κρίνεται ως επιτυχής, το επίπεδο διοργάνωσης παραμένει πάντα ιδιαίτερα υψηλό και η ποιότητα της διατηρήθηκε για άλλη μια φορά σε υψηλά επίπεδα, τόσο από την πλευρά των εκθετών όσο και από την πλευρά των επισκεπτών.
2. Η εταιρία μας συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού από το  2008. Στην συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχαμε για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί και η συμφωνία μας με τους διοργανωτές για την επομένη συμμέτοχη μας το 2016.  Στην Brass Form, μέσα από ένα οριοθετημένο και συγκεκριμένο πλάνο στοχεύουμε στην ανάπτυξη της εξαγωγικής μας δραστηριότητας, στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών και στην γνωστοποίηση του ονόματος της εταιρίας σε όσο το δυνατό περισσότερα σημεία εκτός Ελλάδος. Το όλο πλάνο είναι ιδιαίτερα επίπονο και απαιτεί μεγάλη επιμονή και υπομονή. Πλέον τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και η εταιρία έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα σε 11  χώρες στο εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα το όνομά της αποκτά με την πάροδο του  χρόνου όλο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά που την καθιέρωσαν και στην ελληνική αγορά,  όπως η ποιότητα, η υψηλή εξυπηρέτηση, η ευελιξία και η έμμεση ανταπόκριση σε κάθε ανάγκη της αγοράς.
3. Η λέξη διαφοροποίηση θα μπορούσε από μόνη της να επεξηγήσει το βασικό μήνυμα της  παρουσίας μας στην έκθεση το 2014. Στην Brass Form καθημερινά μελετάμε, σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε προϊόντα με κριτήριο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς. Έχοντας την δύναμη που μας παρέχει ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρίας αλλά και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας μπορούμε να παράγουμε προϊόντα τα οποία διαφοροποιούνται και προσφέρουν λύσεις και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η διαφοροποίηση όμως μιας εταιρίας δεν σταματά στο προϊόν. Στην Brass Form έχουμε φροντίσει και έχουμε αναπτύξει διαδικασίες και υπηρεσίες που διαφοροποιούν το βαθμό εξυπηρέτησής μας από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό τόσο όσον αφορά της εσωτερικές μας διαδικασίες λειτουργιάς όσο και όσον αφορά τις διαδικασίες αποστολών των προϊόντων μας, κάτι το οποίο και γίνεται άμεσα κατανοητό – αποδεκτό σε κάθε μας επαφή στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα  είναι όλοι οι συνεργάτες μας να μας αποδίδουν τα εύσημα τόσο για τα προϊόντα μας όσο και για τον τρόπο που χειριζόμαστε την διεκπεραίωση κάθε τους απαίτησης. Η συμμετοχή μας στην έκθεση στόχευε λοιπόν στο να παρουσιάσει όσο πιο έντονα γίνεται την διαφοροποίηση των προϊόντων μας και των λοιπών υπηρεσιών μας. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε προτάσεις, όπως ο μεταβαλλόμενου μήκους μεταλλικός πινάκας υδροληψίας τον οποίο είχαμε σε διαρκή κίνηση καθ΄ όλη την διάρκεια της έκθεσης αλλά και στην  απόλυτης στεγανότητας ηλεκτροβάνα της σειράς Power Form την οποία και παρουσιάσαμε εν λειτουργιά βυθισμένη μέσα σε νερό. Στόχος μας ήταν να επιτύχουμε υψηλή επισκεψιμότητα στο περίπτερό μας, να προκαλέσουμε τους επισκέπτες, και το επιτύχαμε πλήρως. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι από το 2012, που ήταν η προηγούμενη συμμετοχή μας, μέχρι και σήμερα, πάνω από 30 συνεργάτες μας του εξωτερικού έχουν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις μας και έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από την μεθοδικότητα και την δυναμική, που και οι ίδιοι ήρθαν και διαπίστωσαν,  μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον της προσπάθειάς μας. Θεωρούμε θέμα χρόνου την επίτευξη και των επόμενων στόχων μας που δεν είναι άλλοι από την περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας στο εξωτερικό.
4. Στην  Brass Form πιστεύουμε σε αυτό που εμείς χαρακτηρίζουμε ” σφαιρική ποιότητα ”, και αυτή πρέπει να αναπτύσσεται σε όλη την εταιρία και να χαρακτηρίζει κάθε μας προϊόν και ενέργεια. Εδώ και χρόνια καλούμε όλους μας τους συνεργάτες να μας επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις μας για να διαπιστώσουν και οι ίδιοι ότι η ποιότητα δεν είναι μια απλή λέξη η οποία συνοδεύει το προϊόν.
Είναι κουλτούρα, είναι νοοτροπία και πάνω από όλα είναι πίστη σε αυτό που κάνεις σε συνδυασμό  με τον σεβασμό, την ειλικρίνεια και την  σοβαρότητα απέναντι στους συνεργάτες σου.  Η Brass Form είναι αναγνωρισμένη στην ελληνική αγορά με βάση τα χαρακτηριστικά αυτά και πιστεύουμε ότι τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς την λειτουργικότητα τα προϊόντα μας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλα ευρωπαϊκά. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις συγκεντρώνουν στοιχεία που τα διαφοροποιούν και δημιουργούν και έντονα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η συμμετοχή μας λοιπόν στην MCE στόχευε στο να γνωρίσουν και οι αγορές του εξωτερικού ότι η Brass Form είναι μια εταιρία η οποία συνδυάζει τα  ποιοτικά και λειτουργικά στοιχεία της, με προϊόντα υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Το όποιο και επιτεύχθηκε απόλυτα αφού όλοι οι επισκέπτες στο περίπτερό μας το αναγνώρισαν και μας το επιβεβαίωσαν καταθέτοντας μόνο θετικά σχόλια για την προσπάθειά μας.  
5. Η οικονομική κρίση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει ξεπερασθεί και αναπόφευκτα μας επηρεάζει όλους. Τα οικονομικά δεδομένα επιβάλλουν πλέον σε όλους μας να αναδιαμορφώσουμε την πολιτική προσέγγισής μας προς την αγορά με αποτέλεσμα η έκθεση να χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού από όλους τους συμμετέχοντες. Είναι ευχάριστο, θεωρώ, ότι πλέον οι επισκέπτες της έκθεσης αναζητούσαν νέες λύσεις και προϊόντα τα οποία θα απέδιδαν επιπρόσθετες αξίες στα χρήματά τους.
Μια τέτοια φιλοσοφία και νοοτροπία και μια γενικότερη αντιμετώπιση, με βάση τη λογική ότι η κρίση δεν επιβάλλει οτιδήποτε ”φθηνό ” και άγνωστου προέλευσης  αλλά διαφοροποιημένες και αξιόπιστες λύσεις που αποδίδουν οικονομία, είναι πιστεύουμε και η βασική λογική που μπορεί να μας οδηγήσει προς την ανάπτυξη και την βελτίωση του όλου κλίματος.
Για την Brass Form
Κωνσταντίνος Καρακαϊδός
Υπεύθυνος Εξαγωγών