Ανακοίνωση του ΣΕΥΑ για την 1η Μάη

Συνάδελφοι,
Η 1η Μαΐου είναι μέρα απεργίας και τιμής προς τους νεκρούς του Σικάγο, τους καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του ‘36, τους 200 κομμουνιστές στη Καισαριανή.
Συνάδελφε, δε πρέπει να ξεχνάς ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε και όλα κερδήθηκαν με αγώνες που χαράχτηκαν στην ιστορία με αίμα. Η κυβέρνηση, όσο και αν προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι και να φανεί φιλολαϊκή, δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί και να μας πείσει ότι και τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια οι 700 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ. Η φοροληστεία από το 1 ευρώ συνεχίζεται, η παιδεία, η υγεία, το ασφαλιστικό έχει πιάσει πάτο.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 20.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ανά προστατευόμενο μέλος), για να μπορούν οι ίδιοι να ζουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους και ταυτόχρονα να ανταπεξέρχονται στις στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής τους.
  • Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά υγείας.
  • Την οριστική κατάργηση της εισφοράς υγείας (6.95% του εισοδήματος) και τη διαγραφή των χρεών που προέρχονται από αυτή. Κάλυψη των αναγκών υγείας-πρόνοιας με σύγχρονες υπηρεσίες, εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μόνη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών το φορολογητέο εισόδημα, χωρίς την προσθήκη των περσινών ασφαλιστικών εισφορών.
  • Άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές, με πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 10% του πραγματικού εισοδήματός τους.
  • Την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες.
  • Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη προσωπικής ασφάλισης.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος, Αθανάσιος Στρουμπούλης
Ο γενικός γραμματέας, Νικόλαος Γρίβας