Έκτακτο Προεδρείο της Ο.Β.Σ.Θ. σχετικά με την λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης «THESI»

Έκτακτο Προεδρείο πραγματοποίησε η Ο.Β.Σ.Θ. στα γραφεία της με τον Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης, τον Σύλλογο Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Καταστηματαρχών Οχημάτων Νομού Θεσσαλονίκης & το Σωματείο Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς παραβρέθηκε και η δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω κα Στέλλα Βαλλάνη, έπειτα από ενημέρωσή μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης «THESI».


Στο Προεδρείο με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το παραπάνω, συζητήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα το οποίο ευνοεί μεν τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επιτρέπει την δωρεάν στάθμευση των οχημάτων τους, δημιουργεί όμως τεράστιο πρόβλημα στους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές καταστημάτων, διότι ενώ έχουν το ίδιο δικαίωμα στην καθημερινή δωρεάν στάθμευση, από την στιγμή που πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη, δεν τους επιτρέπεται. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η επιχείρηση σε ακόμα ένα πάγιο έξοδο για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, σε μία περίοδο όπου οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ήδη μια σειρά από δυσβάσταχτα και σοβαρά προβλήματα σε ό,τι έχει να κάνει με την βιωσιμότητα της επιχείρησής τους.
Με την νομική καθοδήγηση της κας Βαλάνη αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στους Υποψήφιους Δημάρχους ζητώντας:
1. Το μέτρο της δωρεάν στάθμευσης να επεκταθεί και στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές καταστημάτων επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και να διασφαλιστούν θέσεις φορτοεκφόρτωσης για τα εμπορικά καταστήματα, ώστε να καταστεί ομαλή η λειτουργία των επιχειρήσεων.
2. Να μας γνωστοποιηθούν οι σχετικές εγκριτικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες αναφέρονται στον καθορισμό του τρόπου και του σχετικού πλαισίου λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος στάθμευσης «THESSIS» και να μας χορηγηθούν αντίγραφα αυτών.
3. Να επιλυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν από περιπτώσεις εσφαλμένων διαγραμμίσεων, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.