Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Αλλαγή υδρομέτρων και τηλεθέρμανση από τους συναδέλφους μετά από παρέμβαση του Συνδέσμου Φλώρινας

Αλλαγή υδρομέτρων και τηλεθέρμανση από τους συναδέλφους μετά από παρέμβαση του Συνδέσμου Φλώρινας

Ενδιαφέρουσες και σημαντικές οι ειδήσεις για τους συναδέλφους της Φλώρινας, που μας έκανε γνωστές ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σάββας Σαπαλίδης.
Ειδήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του εισοδήματός τους και γενικότερα την επιμόρφωσή τους. Συγκεκριμένα:
Στις 14-6-07 έγινε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ) με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου υδραυλικών του νομού.


«Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν πολύ θετικά για το Σύνδεσμό μας, αφού αποφασίστηκε η αλλαγή όλων των υδρομέτρων της πόλης της Φλώρινας να γίνει από το Σύνδεσμό μας. Η κίνηση αυτή λύνει το πρόβλημα της ανεργίας στα μέλη μας. Ο Σύνδεσμός μας από την αρχή παρακολουθεί την εξέλιξη της τηλεθέρμανσης στην πόλη μας. Συμμετείχε σε ημερίδες για την πραγματοποίησή της. Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε ότι επιτέλους η τηλεθέρμανση στη Φλώρινα γίνεται πραγματικότητα.
Σε ένα μήνα περίπου υλοποιείται η μελέτη και προχωράει άμεσα η κατασκευή. Ο Σύνδεσμός μας έκανε επαφές με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΦ, που θα είναι και ο φορέας υλοποίησης της τηλεθέρμανσης, και πήραμε τη διαβεβαίωση πως ο Σύνδεσμός μας θα είναι αυτός που θα υλοποιήσει τις εσωτερικές συνδέσεις της τηλεθέρμανσης. Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει τα μέλη μας», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σάββας Σαπαλίδης, ο οποίος μάλιστα παραβρέθηκε στην παρουσίαση μηχανημάτων τηλεθέρμανσης από δανέζικη εταιρία.
Για το ίδιο θέμα, ο Σύνδεσμος υλοποίησε δύο τμήματα επιμόρφωσης μέσω του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, που απώτερο στόχο έχουν τη σωστή εκτέλεση των εργασιών από τους συναδέλφους.
Τον Αύγουστο έγινε παρουσίαση των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, επιδότησης του ενσήμου, στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Βερνιαδάκη.
Στο πρόγραμμα αυτό εξαιρούνταν οι υδραυλικοί και άλλα επαγγέλματα. Μετά από παρέμβαση του συν. Σαπαλίδη, ο Διοικητής δεσμεύτηκε προσωπικά ότι ο νομός Φλώρινας θα εξαιρεθεί και θα τύχει της υλοποίησης του προγράμματος ανέργων, πράγμα το οποίο και έγινε.
Τέλος, με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου προσκλήθηκε και συναντήθηκε με υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Λιάνη, κα Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, κ. Θεόδωρο Σουμπάση και της Ν.Δ. κ. Νικόλαο Κορτσάρη και κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, όπου τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον επαγγελματικό αλλά και στον ευρύτερο χώρο.
Τους ζήτησε να κάνουν προσπάθειες για να μείνουν οι επαγγελματίες συνάδελφοι στο νομό. Οι υποψήφιοι εγγυήθηκαν υποστήριξη στο Σύνδεσμο για όλες τις δράσεις του.