Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Άδεια συντηρητή; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Άδεια συντηρητή; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Προσφυγή στη δικαιοσύνη από υδραυλικό του Αγρινίου
Αρνείται να παραλάβει την άδεια του συντηρητή υδραυλικού και δηλώνει ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την προστασία των δικαιωμάτων του.
Ο λόγος για τον υδραυλικό Νίκο Σιατίτσα από το Αγρίνιο, στον οποίο ο διευθυντής της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Αιτωλοακαρνανίας του χορηγεί την άδεια του συντηρητή και όχι του Τεχνίτη Α’ που δικαιούται, μετά τις επιτυχείς εξετάσεις του. Με σχετική επιστολή του (24/7/2008) προς τον διευθυντή χορήγησης επαγγελματικών αδειών νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, κ. Αναστάσιο Αλεξόπουλο, ο Νίκος Σιατίτσας αναφέρει:
«Κύριε Διευθυντά,
Όπως γνωρίζετε, έχω υποβληθεί σε επιτυχείς εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας τεχνίτη υδραυλικού Α’ τάξης, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Π.Δ. 38/1991, όπως ισχύει σήμερα. Παρόλα αυτά και εντελώς παράνομα μου χορηγείται άδεια συντηρητού υδραυλικού, γεγονός που μου στερεί τη δυνατότητα ευρέσεως εργασίας ως τεχνίτης υδραυλικός σε εγκαταστάσεις και τούτο διότι οι εργοδότες προσλαμβάνουν τεχνίτες υδραυλικούς και όχι συντηρητές.
Επειδή η ενέργειά σας αυτή είναι ευθέως αντίθετη στο νόμο και μου προκαλεί σοβαρή βλάβη στην επαγγελματική μου αποκατάσταση και εξέλιξη.
Γι’ αυτό το λόγο αρνούμαι να παραλάβω την εκδοθείσα άδεια του συντηρητή υδραυλικού, η οποία εξάλλου μου είναι άχρηστη, αφού δεν είμαι υπάλληλος δημοσίου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, τραπεζών κ.λπ. και για την προστασία των δικαιωμάτων μου προσφεύγω στη δικαιοσύνη με κάθε ένδικο μέσο και κατά παντός υπευθύνου».