Αρχική » Αφιερώματα » Κανάλια αποστράγγισης ομβρίων - υδρορροές » ACO ΕΛΛΑΔΑΣ: Ανοξείδωτο Μονολοθικό Σύστημα αποστράγγισης σχισμής με ενσωματωμένη κλίση ACO Slot 8

ACO ΕΛΛΑΔΑΣ: Ανοξείδωτο Μονολοθικό Σύστημα αποστράγγισης σχισμής με ενσωματωμένη κλίση ACO Slot 8

Εξατομικευμένο (custom made) μονολιθικό κανάλι αποστράγγισης σχισμής ACO Slot 8, κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα 1.4301 ή 1.404 πάχος υλικού 2,0 mm, κατηγορία φορτίου Α15 βάση του ΕΛΟΤ EN 1433.
Το κανάλι είναι μεικτού πλάτους 50mm και ύψους που ξεκινάει από 40mm με μέγιστο τα 150mm και ενσωματωμένη κλίση εάν απαιτείται. Έχει ενσωματωμένη εσχάρα κεντρικής σχισμής με ειδικό άνοιγμα μόλις 8mm, κατάλληλη για διάβαση πεζών με τακούνια (heelproof). Διατείθεται σε κανάλια του μισού μέτρου έως και τεμάχια των 6 μέτρων. Διαθέτει ανοξείδωτη φλάντζα στήριξης βάθους 25.5mm κατάλληλη για την τοποθέτηση και ευθυγράμμιση των πλακιδίων. Τα κανάλια έχουν ενσωματωμένες φλάντζες σύνδεσης για την εύκολη συναρμογή και στεγανότητά τους, καθώς επίσης και ανοξείδωτα πτυσσόμενα πόδια στήριξης για μικρορυθμίσεις ύψους και επιπεδότητας στο έργο, με ανύψωση έως και 200mm και πλευρικές φλάντζες για πλαϊνή πάκτωση. Το σύστημα συνοδεύεται με τις αντίστοιχες βίδες σύνδεσης, από μονάδες επιθεώρησης / επίσκεψης με κάλυμμα επιλογής αρχιτεκτονικού τελειώματος, για ομοιομορφία με το περιβαλλον και τον εύκολο καθαρισμό του συστήματος. Το σύστημα περιλαμβάνει ειδικά τεμάχια με ενσωματωμένη κάθετη απορροή, διαμμέτρου από Φ45 έως και Φ110 ή μεγαλύτερη, όταν απαιτείται, για τη μέγιστη δυνατή παροχετευτικότητα ή οριζόντιες απορροές διαμέτρου Φ40. Μέσο βάρος συστήματος ανά μέτρο 4.55 κιλά.
Ανοξείδωτο Μονολιθικό Σύστημα αποστράγγισης ACO Modular Channel & ACO Modular Slot
Kατάλληλο για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η συγκεκριμένη σειρά προϊόντων αποτελείται από μονολιθικά κανάλια αποστράγγισης με εσχάρα ή κανάλια σχισμής, κατασκευασμένα εξολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα 1.4301 ή 1.404, με πάχος υλικού 1,5mm, κατηγορία φορτίου από Α15 έως C250 βάσει του ΕΛΟΤ EN 1433 και σχήματος V, προκειμένου να συμβάλλουν στον αυτοκαθαρισμό τους. Το σύστημα είναι πλήρως συγκολλητό και 100% υδατοστεγές. Δυνατότητα επιλογής καθαρού πλάτους καναλιού 100mm ή 200mm. Tα ύψη του κοιμαίνονται σε Η50mm, H65mm, H80mm, H95mm, H110mm, H125mm και διαθέτουν και ενσωματωμένη κλίση έαν απαιτείται. Το κανάλι διαθέτει μία σειρά από αντιολισθητικές εσχάρες, προκειμένου να ταιριάζει σε κάθε μοντέρνου τύπου κουζίνα. Αντίστοιχα το ίδιο συστημα ACO Modular Slot βγαίνει και με ενσωματωμένη κεντρικής σχισμής με ειδικό άνοιγμα 20mm. Διατήθεται σε κανάλια του μισού μέτρου έως και τεμάχια των 3 μέτρων. Το σύστημα διαθέτει γωνιακά κανάλια και κανάλια με κεντρική και έκκεντρη απορρόη. Τα κανάλια έχουν ενσωματωμένες φλάντζες σύνδεσης για την εύκολη συναρμογή τους και την στεγανότητά τους, καθώς και ανοξείδωτα πτυσσόμενα πόδια στήριξης για μικρορυθμίσεις ύψους και επιπεδότητας στο έργο, με ανύψωση έως και 200mm και πλευρικές φλάντζες για πλαϊνή πάκτωση. Το σύστημα συνοδεύεται με τις αντίστοιχες βίδες σύνδεσης, από μονάδες επιθεώρησης / επίσκεψης με κάλυμμα επιλογής αρχιτεκτονικού τελειώματος για ομοιομορφία με το περιβάλλον και τον εύκολο καθαρισμό του συστήματος. Το σύστημα περιλαμβάνει ειδικά τεμάχια με ενσωματωμένη κάθετη απορρόη διαμέτρων Φ110, Φ124, Φ142 και τις αντίστοιχες οσμοπαγίδες τους και τα καλάθια στερεών. Στις εσχάρες μπορεί να βιδωθεί το ειδικό τεμάχιο ΑCO Tundish Portable (ανοξείδωτο χωνί) προκειμένου τα λύματα να οδηγούνται κατευθείαν μέσα στα κανάλια και όχι στη γύρω επιφάνεια. Πιστοποιημένο κατά EN 1253-1 and EN 1433.
ACO MG Gully
Σημειακή αποστράγγιση για μπάνια με ένα πολύ ρηχό και εκλεπτισμένο σιφώνι, με ύψος που ξεκινάει από μόλις 51mm. Το κυρίως σώμα του καναλιού είναι πλαστικό, ενώ οι διαθέσιμες επιλογές σε σχάρες είναι από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Οι εσχάρες διατίθενται σε διαστάσεις 105×105 και 150x150mm κλάσης Κ3, αλλά και εσχάρα τελικής επιφάνειας. Το σύστημα, που κάνει και σιφωνισμό, έχει ικανότητα απορροής 0,46lt/sec σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα EN 1253. Η σειρά MG Gully διαθέτει οσμοπαγίδα και περιμετρική υδατοστεγή φλάντζα από 25mm έως 50mm. Διατίθεται με κάθετη και οριζόντια απορρόη.