Αρχική » Αφιερώματα » Αναλυτές καυσαερίων - ρύθμιση καυστήρων » «ΜΟΝΟΘΕΡΜ», Δ. ΚΡΕΣΤΑ – Β. ΚΡΕΣΤΑΣ ΟΕ: Νέο μοντέλο CHEMIST 400 – SEITRON

«ΜΟΝΟΘΕΡΜ», Δ. ΚΡΕΣΤΑ – Β. ΚΡΕΣΤΑΣ ΟΕ: Νέο μοντέλο CHEMIST 400 – SEITRON

krestas-1

krestas-1Η εταιρία ”ΜΟΝΟΘΕΡΜ”, Δ. ΚΡΕΣΤΑ – Β. ΚΡΕΣΤΑΣ Ο.Ε. με συνέπεια και εκτίμηση στους πελάτες της από το 1982 στο χώρο της θέρμανσης, του αυτοματισμού και τώρα πλέον στο χώρο των εξαρτημάτων και ανταλλακτικών κλιματιστικών και ψυκτικών μηχανημάτων, αντιπροσωπεύει, εισάγει και διακινεί στην ελληνική αγορά εκτός των άλλων επώνυμων (ευρωπαϊκών και αμερικάνικων οίκων), και τα προϊόντα του ιταλικού οίκου SEITRON.
Μετά την επιτυχημένη χρήση των αναλυτών καυσαερίων της σειράς CHEMIST ήδη από το 2008, παρουσιάζει το νέο μοντέλο του αναλυτή καυσαερίων CHEMIST 400 του εργοστασίου SEITRON που φέρει και τέταρτο αισθητήριο για μετρήσεις Ο2, CO, NO, NO2 και τώρα SO2.
Η σωστή ρύθμιση του καυστήρα υγρών και αέριων καυσίμων από πιστοποιημένους συντηρητές καυστήρων με την βοήθεια των αναλυτών καυσαερίων SEITRON βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας και αντιρύπανσης του περιβάλλοντος.
Τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου που συμμορφώνεται σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία EN 50379-1 είναι τα εξής :
• Αισθητήριο μέτρησης CO με ανάλυση 1ppm και ενσωματωμένο στην συσκευή φίλτρο ΝΟx/SOx
• Προκαλιμπραρισμένα αισθητήρια τα οποία αλλάζουν εύκολα από τον χειριστή του οργάνου βάση οδηγιών (δεν χρειάζεται η αποστολή του οργάνου στον κατασκευαστή για καλιμπράρισμα).
• Δυνατότητα μέτρησης θερμοκρασίας καυσαερίων, εξωτερικής θερμοκρασίας, ελκυσμού καμινάδας, διαφορικής πίεσης, υπολογισμού απόδοσης λέβητα, μέτρηση CO2, απωλειών θερμοκρασίας καμινάδας, μέτρηση περιεκτικότητας CO και NO στο περιβάλλον.
krestas-2
• Έλεγχος στεγανότητας σωληνώσεων αερίου.
• Τρεις συνεχείς αναλύσεις με υπολογισμό μέσου όρου και συγκεντρωτική εκτύπωση.
• Η συσκευή περιέχει ενσωματωμένο εκτυπωτή απλού χαρτιού (όχι θερμικό).
• Εσωτερική μνήμη για 300 αναλύσεις.
• Μεγάλη οθόνη γραφικών LCD μπλε φωτισμού με δυνατότητα ζουμαρίσματος.
• Ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας λιθίου με εξωτερικό τροφοδοτικό. Χρόνος φόρτισης 2 ώρες για επαναφόρτιση έως 90%. Έως 15 ώρες αυτονομίας συνεχής λειτουργίας (χωρίς εκτυπώσεις). Αυτονομία έως 40 αναλύσεις (με εκτυπώσεις).
• Λειτουργία αυτοδιάγνωσης με ηχητικό σήμα για το τέλος ζωής των αισθητηρίων.
• Επτά προ εγκατεστημένοι τύπου καυσίμων συμπεριλαμβανομένου ξύλου και pellet.
• Εννέα επιπλέον τύποι καυσίμων με δυνατότητα προγραμματισμού από τον χειριστή του οργάνου.
• Διαστάσεις οργάνου 307x105x96mm, βάρους 1,1Kg.
Ο αναλυτής καυσαερίου περιέχεται σε σκληρή πλαστική βαλίτσα που περιλαμβάνει εκτός των άλλων φις και καλώδιο τροφοδοσίας, 300mm μήκος αισθητήριου δειγματοληψίας με 3m μήκος σωλήνα, υδατοπαγίδα με φίλτρο σκόνης, Pt100 αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας, κιτ διαφορικής πίεσης, πλαστική αντιμαγνητική θήκη, 1 ρολό χαρτί για τον εκτυπωτή, λογισμικό PC και καλώδιο USB για αμφίδρομη επικοινωνία με PC και για δυνατότητα δωρεάν αναβαθμίσεων της συσκευής από το site της SEITRON, έντυπες οδηγίες χρήσης και συντήρησης στα ελληνικά και πιστοποιητικό καλιμπραρίσματος.
Διατείθονται πλήρη σειρά ανταλλακτικών και αξεσουάρ, εργοστασιακή εγγύηση καλή λειτουργίας της συσκευής δύο ετών και με δυνατότητα επέκτασης του χρόνου εγγύησης.