Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » Ισοπεδωτικά χαρακτηρίζει η ΟΒΥΕ τα μέτρα

Ισοπεδωτικά χαρακτηρίζει η ΟΒΥΕ τα μέτρα

Ισοπεδωτικά και προκλητικά, χαρακτηρίζει η ΟΒΥΕ τα νέα φορολογικά μέτρα, καλώντας τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή τους. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την 1η Σεπτεμβρίου, τονίζεται:
«Συνάδελφοι,
Τα νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είναι πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους. Η κοινωνική αδικία που εισπράττεται από την πολιτική της κυβέρνησης είναι τεράστια. Τα νέα μέτρα θεωρούμε πως είναι ισοπεδωτικά για όλους.
Ειδικότερα για εμάς τους επαγγελματοβιοτέχνες είναι απαράδεκτα. Εκτός από  το 10% που φορολογούμαστε για 10.500 ευρώ δηλωθέντα κέρδη, θα πρέπει να καταβάλλουμε και 55% προκαταβολή. Δηλαδή επιπλέον 1.650 ευρώ φόρος.
Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, η  κυβέρνηση έχει ως στόχο την οικονομική ισοπέδωση των ελεύθερων επαγγελματιών.
Καλούμε λοιπόν, όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, σε όλες τις διαμαρτυρίες, που θα γίνουν σε όλη την επικράτεια για την άρση των αντικοινωνικών και προκλητικών φορολογικών μέτρων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αμυνθούν ενεργά στην ανελέητη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης. Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ καταδικάζει τα νέα φορολογικά απαράδεκτα μέτρα και καλεί τους συναδέλφους να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση».
Το δελτίο τύπου υπογράφεται από τον πρόεδρο, Αριστοτέλη Παπακονδύλη και το γενικό γραμματέα της ΟΒΥΕ, Γεώργιο Κωνσταντέλλο.