Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Xenia 2021 » XENIA 2021: Εντυπωσιακή επανεκκίνηση με 17.000 επισκέπτες!

XENIA 2021: Εντυπωσιακή επανεκκίνηση με 17.000 επισκέπτες!

Η Xenia 2021, παρά τις δυσκολίες της εποχής, πραγματοποιήθηκε σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες και σημείωσε επισκεπτική και εμπορική επιτυχία, αποδεικνύοντας τη διάθεση των επαγγελματιών να βρεθούν ξανά σε μια έκθεση με φυσική παρουσία. Η επιτυχία αυτή έδωσε μία “ανάσα” στις προμηθευτικές επιχειρήσεις του κλάδου και σηματοδότησε με θετικό πρόσημο την έναρξη της τουριστικής σεζόν 2022. Οι 17.000 επισκέπτες ήξεραν τι ζητούσαν, γεγονός που ενθουσίασε τους εκθέτες, που δηλώνουν ικανοποιημένοι αφού έκλεισαν ουσιαστικές εμπορικές συμφωνίες. Για τρεις ημέρες, η έκθεση, διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην ενδυνάμωση του πιο πολύτιμου εθνικού μας προϊόντος, του Τουρισμού, κινητοποιώντας και δίνοντας τα απαραίτητα «εργαλεία» στους ξενοδόχους όλης της χώρας. Μέσα από το κορυφαίο trade show για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας αναδείχτηκε μία τεράστια γκάμα προϊόντων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, παρουσιάστηκαν ποιοτικές υποδομές με χαμηλό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα και αναλύθηκαν μεταξύ άλλων και οι νέες διεθνείς τάσεις τουρισμού ανοίγοντας ουσιαστικά νέους ορίζοντες στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Επίσης, τις εντυπώσεις έκλεψε ο κατασκευαστικός κλάδος που φέτος ήταν ακόμα πιο διευρυμένος, καλύπτοντας τις ανάγκες ακόμα και των πλέον απαιτητικών πελατών, με λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία από επιχειρήσεις leader του Kλάδου.
Οι ξενοδόχοι «ψήφισαν» Xenia
Περισσότεροι από 17.000 decision makers από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φιλοξενίας επισκέφτηκαν την Xenia 2021, προκειμένου να βρουν ιδέες, προτάσεις, καινοτομίες και λύσεις για τις επιχειρήσεις τους. Ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, αρχιτέκτονες και διακοσμητές εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών και χιλιάδες ακόμα επαγγελματίες από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, εμπορίας τροφίμων και ποτών καθώς και σύμβουλοι επιχειρήσεων, είχαν δυναμική παρουσία στην ΧΕΝΙΑ 2021.
Παράλληλες εκδηλώσεις που «σχεδίασαν» το μέλλον του Kλάδου
Εκατοντάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν για τρεις ημέρες, τους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων της Xenia, όπου παρακολούθησαν τα ξεχωριστά special events από κορυφαίους experts του Κλάδου. Πέρα από τα ομολογουμένως εντυπωσιακά εκθέματα, όσοι έδωσαν το «παρών» στην Xenia μπόρεσαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, το κορυφαίο forum για τις ψηφιακές εξελίξεις στον κλάδο των ξενοδοχείων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο stage του Digi Hotel. Για 3 ημέρες, διακεκριμένοι ομιλητές, καταξιωμένα στελέχη και ειδικοί του digital marketing παρουσίασαν μέσα από ομιλίες και πάνελ στο stage του Xenia Digi Hotel, τις εξελίξεις, τάσεις και προκλήσεις στον παγκόσμιο Τουρισμό στην post covid εποχή και χαρτογράφησαν το νέο κυρίαρχο ρόλο του digital στη βιομηχανία της φιλοξενίας καθώς και τα αμέτρητα, πανίσχυρα εργαλεία που προσφέρει. Παράλληλα, ο κομβικός ρόλος των υποδομών του ξενοδοχείου στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη μίας περιοχής και ο σημαντικός ρόλος του κατασκευαστικού τομέα, αναδείχθηκαν μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις αρχιτεκτόνων, εκπροσώπων κατασκευαστικών εταιρειών και ξενοδόχων στο πλαίσιο του Χenia Build Hotel. Ακόμη, το «Ελληνικό Πρωινό», μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, φιλοξενήθηκε για 2η φορά στην έκθεση Xenia 2021 και έκλεψε τις εντυπώσεις. Το κοινό της έκθεσης και συγκεκριμένα οι ξενοδόχοι που επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού, είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι στους χειμερινούς αλλά και καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα μαγειρικών δράσεων και προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τον σύμβουλο chef του Ελληνικού Πρωινού, κ. Στράτο Ιωσηφέλλη και την chef κα Ελπίδα Χαραλαμπίδου.
Mε επιτυχία και πλήθος ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε και το 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας την 1η ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης. Οι τάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα του τουρισμού και της φιλοξενίας, στην μετά-Covid εποχή στην Ελλάδα και παγκοσμίως, παρουσιάστηκαν στο διεθνές φόρουμ που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος με την υποστήριξη της Phocuswright, τον παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο της πρωτογενούς έρευνας για τον κλάδο της φιλοξενίας.
Η Xenia ανανεώνει το ραντεβού της για 26-28 Νοεμβρίου 2022!

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Xenia 2021