Wilo: Το κλειδί του μέλλοντος

Τελετή παράδοσης συμβολικού κλειδιού για το Έξυπνο Εργοστάσιο στο Wilo Park στο Ντόρτμουντ

Το κλειδί για το «Έξυπνο Εργοστάσιο» του Ομίλου Wilo, κατασκευαστή αντλιών και αντλητικών συστήμάτων, με έδρα το Ντόρτμουντ, παραδόθηκε συμβολικά στις 8 Αυγούστου 2019, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της μονάδας. Μετά από μια περίοδο κατασκευής 36 μηνών, έχει ξεκινήσει η μεταφορά στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και το νέο ψηφιακό εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί τον Οκτώβριο. “Με υπερηφάνεια και χαρά, γιορτάζουμε σήμερα ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Wilo και ιδιαίτερα της ιστορίας του WiloPark” σχολίασε ο Georg Weber, chief tecnology officer της Wilo Group, κατά την εναρκτήρια ομιλία του.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Georg Weber (Chief Technology Officer), Dr. Mahmud Mustafa (Head of Operations), Holger Herchenhein (Senior Vice President Group Quality & Qualifications), Mathias Weyers (Chief Financial Officer), Oliver Hermes (Chairman of the Executive Board & Chief Executive Officer), Dr. Georg Folting (Site Manager), Martin Linge-Boom (Head of Corporate Real Estate Management), Dr. Patrick Niehr (Chief Change Officer) κατά την τελετή παράδοσης του Έξυπνου Εργοστασίου

Με παρόντες πάνω από 80 αρχιτέκτονες, εμπόρων κτιριακού εξοπλισμού, παρρόχους υπηρεσιών και υπάλληλους της Wilo που συμμετείχαν στην εκπόνιση του έργου, το επίσημο σήμα εκκίνησης για την μετάβαση στο «εργοστάσιο του μέλλοντος» δόθηκε με την παράδοση του κλειδιού. “Η περιοχή του Ruhr έχει τη δυνατότητα να γίνει ο μεγαλύτερος «έξυπνος» οικισμός στην Ευρώπη. Εξαιτίας της αποκεντρωμένης δομής της περιοχής, πολλά έργα έχουν δρομολογηθεί προς αυτή την κατεύθυνση” λέει ο Georg Weber. “Η κύρια παραγωγική και διοικητική μας βάση δεν είναι μόνο εξαιρετικής σημασίας για εμάς, αλλά θα αποτελέσει και τη συμβολή μας σε μια αναπτυσσόμενη «έξυπνη αστική περιοχή» («Ruhrgebiet»). Κατά τον κ. Weber, η απόφαση παραμονής και επένδυσης στο Ντόρτμουντ είναι μια ξεκάθαρη δέσμευση προς την περιοχή. “Το Ντόρτμουντ είναι το σπίτι της Wilo από την ίδρυσή της το 1872. Με την εντελώς νέα κατασκευή του Wilo Park σε μια περιοχή με μέγεθος σχεδόν 26 ποδοσφαιρικών γηπέδων, δείχνουμε την ιστορικά αυξανόμενη αλληλεγγύη μας στην πόλη και στους ανθρώπους της.
Με το «έξυπνο» εργοστάσιο, η εταιρεία που εδρεύει στο Ντόρτμουντ ανοίγει μία μονάδα παραγωγής και ανάπτυξης κατά τα πρότυπα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης σε μία έκταση άνω των 55.000 μ2. Το εντυπωσιακό κτίριο, προσφέρει υπερσύγχρονες θέσεις εργασίας και στο μέλλον θα είναι η ναυαρχίδα των καινοτομιών της εταιρείας. “Η έξυπνη παραγωγή όχι μόνο θα διασυνδέει μηχανές και εργαζόμενους, αλλά ως σύμβολο του πρωτοποριακού μας πνεύματος, θα προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για δημιουργικότητα, εργασία με προσανατολισμό στο μέλλον και τις νέες ιδέες”, σημειώνει ο κ. Weber.
Από το Σεπτέμβριο, οι πρώτοι εξειδικευμένοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν στον νέο χώρο εργασίας τους και η πρώτη αντλία πρόκειται να βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης στα τέλη Οκτωβρίου. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Weber ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους καθώς και τους κατασκευαστές για την αφοσίωση και την συνεργασία τους.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό
Το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στην ιστορία της εταιρείας, σχεδιάστηκε προσεκτικά για επτά χρόνια. Προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες στη νέα περιοχή, έπρεπε να διεξαχθούν εκτεταμένες εργασίες προετοιμασίας του εδάφους. “Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του έργου, είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και εντός προϋπολογισμού” λέει ο κ. Martin Linge-Boom, επικεφαλής της κατασκευαστικής ομάδας της Wilo. “Πρόκειται για μια ξεχωριστή και συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για εμάς, καθώς η παράδοση του έργου, αποτελεί το αποκορύφωμα μιας επιτυχημένης και εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων”, όπως δήλωσε ο κ. Holger Herchenhein, γενικός δ/ντής έργου του Wilo Park. Η πλήρης μετεγκατάσταση στο «Έξυπνο Εργαστάσιο» θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Εταιρική επέτειος 2022
Από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, το διοικητικό προσωπικό θα μεταβεί σταδιακά στο νέο κτίριο γραφείων. “Σε τρία χρόνια θα γιορτάσουμε την 150η επέτειό μας και στο σημείο αυτό το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του, θέτοντας ταυτόχρονα το πρότυπο για το μέλλον της εταιρείας” λέει ο Georg Weber.
Το μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο κατασκευής στο NRW
Με το WiloPark, ο Όμιλος Wilo κατασκευάζει σήμερα μία εντελώς νέα έδρα σε έκταση 194,000 m2 στο Ντόρτμουντ. Το WiloPark είναι σήμερα το μεγαλύτερο βιομηχανικό κατασκευαστικό έργο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (NRW). Η παραγωγή, η διοίκηση, η ανάπτυξη προϊόντων και η εξυπηρέτηση των πελατών θα συγκεντρωθούν και πάλι σε μια ενιαία τοποθεσία στην περιοχή του Ruhr.