Αρχική » Αφιερώματα » Καυστήρες » ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΕ: Νέες τεχνολογίες από την Weishaupt

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΕ: Νέες τεχνολογίες από την Weishaupt

energiaw5-40-2i

energiaw5-40-2iΓια πάνω από 50 χρόνια η Weishaupt επενδύει σε τεχνολογία καύσης, που βρίσκεται πάντα ψηλότερα απ΄ τις απαιτήσεις της εκάστοτε νομοθεσίας με στόχο χαμηλότερους ρύπους και υψηλότερη απόδοση. Η τεχνολογία είναι το ένα σκέλος. Το άλλο είναι η ποιότητα των υλικών, η ακριβής επεξεργασία τους και η τέλεια συνεργασία των μερών του καυστήρα.
Ένας καινούργιος καυστήρας είναι πάντοτε μια επένδυση και ως επένδυση θα πρέπει να είναι αποδοτικός και αξιόπιστος.
Ψηφιακή τεχνολογία καύσης καυστήρων WG
Οι καυστήρες αερίου της Weishaupt που ανήκουν στη σειρά  WG προσφέρονται με εύρος ισχύος από 12,5 έως 550 kW ανάλογα  με τον τύπο. Προσφέρουν ηλεκτρονική έναυση και ψηφιακή διαχείριση καύσης, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ακρίβεια ρυθμίσεων, αξιοπιστία στη λειτουργία και δυνατότητα επικοινωνίας με συστήματα αυτοματισμού εγκαταστάσεων.
Οι περισσότεροι διαχειριστές καύσης επιπλέον έχουν δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχου στεγανότητας των βαλβίδων, χωρίς να απαιτείται η χρήση ξεχωριστού εξαρτήματος. Επιπλέον στα μοντέλα με έλεγχο λειτουργίας ανεμιστήρα, δίνεται η δυνατότητα αυξομείωσης των στροφών ανάλογα με την απαίτηση φορτίου. Το συγκρότημα ρύθμισης και έλεγχου του αερίου (gas train) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καυστήρα, πιστοποιείται μαζί με τον καυστήρα ως ενιαίο σύνολο και δοκιμάζεται πριν φύγει από το εργοστάσιο.
energiawfm50Τεχνολογία Purflam-υψηλή απόδοση, χαμηλές εκπομπές ρύπων
Οι καυστήρες Purflam της Weishaupt είναι γνωστοί για τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα NOx και CO. Λειτουργούν με ισχύ  απο 16,5-40 kW οικονομικά και αθόρυβα.
Ο νέος καυστήρας Purflam της Weishaupt  παράγει την πιο καθαρή φλόγα απο όλους συγκριτικά τους μικρούς καυστήρες πετρελαίου της αγοράς.
Αποτέλεσμα της νέας αυτής τεχνολογίας είναι η πιο καθαρή καύση πετρελαίου με απουσία καπνού και επίπεδα NOx στα 70-90 mg/kWh, πολύ πιο κάτω απο τις καθορισμένες απαιτήσεις.
Ο καυστήρας είναι κατάλληλος για όλους τους λέβητες πετρελαίου.
Η τεχνολογία Purflam κάνει χρήση ενός ειδικού μείκτη προκειμένου να μετατρέψει το ψεκασμένο πετρέλαιο σε αέρια κατάσταση για την καύση.
Το ομοιογενές μείγμα αέρα/αερίου έτσι καίγεται απουσία καπνού και με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ρύπων.
Οι καυστήρες Purflam της Weishaupt λειτουργούν αυτόματα και φέρουν απο την βασική έκδοση ψηφιακό διαχειριστή καύσης.
Ισχυροί μικροεπεξεργαστές διαρκώς παρακολουθούν και ελέγχουν την διαδικασία της καύσης εξασφαλίζοντας έτσι την υψηλότερη απόδοση.
Η σειριακή θύρα eBUS διευκολύνει την επικοινωνία του ψηφιακού διαχειριστή καύσης με τα υπόλοιπα συστήματα του καυστήρα.
Η τεχνολογία Purflam που είναι αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας και πάνω απο 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή καυστήρων, θέτει τα υψηλότερα κριτήρια για την τεχνολογία της καύσης στο μέλλον.
energiapurflamΚαυστήρες WM, η εξέλιξη της θρυλικής σειράς Monarch
Οι νέοι καυστήρες WM10, WM20 και WM30 της σειράς Monarch συνδυάζουν σύγχρονη κατασκευή και υψηλό βαθμό λειτουργικότητας.  Λόγω του ψηφιακού διαχειριστή καύσης που ενσωματώνεται στην βασική έκδοση,οι λειτουργίες της εγκατάστασης, ρύθμισης, λειτουργίας και συντήρησης είναι ευκολότερες και πιο ακριβείς απο ποτέ.
Ως υψηλής τεχνολογίας προϊόντα ενσωματώνουν την στιβαρή κατασκευή με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων εξασφαλίζοντας την διαρκώς αξιόπιστη λειτουργία που οι πελάτες της Weishaupt  αναμένουν απο τα προϊόντα αυτά. Ενα επιπλέον στοιχείο της ποιότητας Weishaupt είναι ο καινοτόμος ανεμιστήρας που φέρουν και ο οποίος μειώνει σημαντικά τα επίπεδα θορύβου εξασφαλίζοντας έτσι σημαντικά πιο αθόρυβη λειτουργία.
Οι νέοι καυστήρες WM Monarch έχουν ισχύ απο 300-5000 kW και θερμαίνουν αξιόπιστα και οικονομικά λέβητες ζεστού νερού, ατμού, θερμαντήρες αερίου κ.α.
Η ψηφιακή τεχνολογία, η στιβαρή κατασκευή και η πιο σύγχρονη τεχνολογία καύσης απο την Weishaupt έχουν ως αποτέλεσμα αυτήν την νέα σειρά καυστήρων WM Monarch με την εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης.
Γενικά για τους καυστήρες Weishaupt
Oι καυστήρες –Weishaupt- καλύπτουν ισχείς απο 12-22.000 kW και λειτουργούν με φυσικό αέριο, υγραέριο, πετρέλαιο αθόρυβα με την μέγιστη ασφάλεια και οικονομία. Οι καυστήρες είναι κατάλληλοι για  εφαρμογή τόσο στον οικιακό-κτιριακό όσο και στον βιομηχανικό τομέα.
Όλοι οι καυστήρες δοκιμάζονται πριν συσκευαστούν. Η σημαντικότερη δοκιμή γίνεται εδώ και δεκαετίες από τους εκατομμύρια χρήστες.
Στην ελληνική αγορά, καυστήρες Weishaupt διαθέτει η εταιρία “Ενέργεια ΑΕ”.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Καυστήρες