UPONOR

af-uponor3pex1-1.jpg

af-uponor3pex1-1.jpgΑπό τον Ιούλιο του 2006 λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο η εταιρία «Uponor Τεχνικές Λύσεις για Κτίρια ΑΕ«, 100% θυγατρική του ομίλου εταιριών Uponor.
Στον όμιλο Uponor ανήκουν τα σήματα Wirsbo, Unipipe, Hewing, Polytherm, Velta, Ecoflex.
Η Uponor αναπτύσσει, παράγει και εμπορεύεται λύσεις για εγκαταστάσεις θέρμανσης (ενδοδαπέδιας,  επιτοίχιας, καλοριφέρ) δροσισμού και υδραυλικών.
Στην ελληνική αγορά διαθέτει τους πολυστρωματικούς σωλήνες Uponor Unipipe MLCP  και τους σωλήνες διακλαδωμένου πολυαιθυλενίου Uponor Wirsbo PE-Xa
Ο πολυστρωματικός σωλήνας Uponor Unipipe MLCP (PE-RT / Al / PE-RT) είναι γερμανικής προέλευσης και αποτελείται από πολυαιθυλένιο αυξημένης αντοχής στη θερμοκρασία.
Ο πολυστωματικός σωλήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δίκτυα θέρμανσης, πόσιμου νερού και σε εγκαταστάσεις δαπεδοθέρμανσης. Έχει απόλυτη στεγανότητα έναντι της διάχυσης οξυγόνου και διατίθεται στις διαστάσεις 14 έως 110 mm. Βγαίνει σε κουλούρες, σε ευθύγραμμα τμήματα, προμονωμένος και σε σπιράλ. Έχει μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας 95°C, μέγιστη πίεση λειτουργίας τα 10 bar, και ελάχιστη διάρκεια ζωής στα 10 bar και 70°C τα 50 χρόνια. Μπορεί να συνδεθεί με εξαρτήματα μηχανικής σύσφιξης ή πρεσαριστά εξαρτήματα (μεταλλικά ή συνθετικά). Διαθέτει πιστοποιητικά DVGW και είναι καταχωρημένος στο μητρώο πιστοποιημένων υλικών της Ο.Β.Υ.Ε. Τα εργοστάσια παρασκευής του είναι πιστοποιημένα κατά ISO 9001 και ISO 14001.

af-uponor2mlcp2.jpg
Ο σωλήνας διακλαδωμένου πολυαιθυλενίου τύπου άλφα Uponor Wirsbo PE-Xa είναι σουηδικής προέλευσης. Για τα δίκτυα ύδρευσης υπάρχει ο σωλήνας Uponor Wirsbo PE-Xa φυσικού χρώματος με μέγιστη πίεση λειτουργίας τα 10 bar καθώς και ο σωλήνας Uponor Wirsbo opPE-Xa.  
Ο σωλήνας Uponor Wirsbo opPE-Xa έχει διπλό φίλμ προστασίας μαύρου και λευκού χρώματος για αυξημένη αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με μέγιστη πίεση λειτουργίας 10 bar και 6 bar αντίστοιχα.
af-uponor1pex3.jpgΓια τα δίκτυα θέρμανσης (καλοριφέρ, δαπεδοθέρμανση) υπάρχει ο σωλήνας Uponor Wirsbo eval PE-Xa που διαθέτει φράγμα οξυγόνου και είναι σχεδιασμένος για μέγιστη πίεση λειτουργίας τα 6 bar.
Ειδικά για τις εφαρμογές δαπεδοθέρμανσης που ο σωλήνας στερεώνεται με συνδετήρες ή βέργες στερέωσης και είναι εκτεθειμένος σε κτυπήματα η Uponor διαθέτει στην αγορά τον Uponor Wirsbo pePE-Xa σωλήνα που διαθέτει φράγμα οξυγόνου και ειδική εξωτερική επικάλυψη για προστασία από εκδορές.
Όλοι οι σωλήνες Uponor Wirsbo έχουν μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας 95°C και διάρκεια ζωής που φτάνει τα 50 χρόνια. Μπορούν να συνδεθούν με εξαρτήματα μηχανικής σύσφιξης ή με το πρωτοποριακό σύστημα διαστολής Q&E που μόνο η Uponor διαθέτει στην ελληνική αγορά.
Οι σωλήνες Uponor Wirsbo διαθέτουν πιστοποιητικά DVGW και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο πιστοποιημένων υλικών της Ο.Β.Υ.Ε. Τα εργοστάσια παρασκευής τους είναι πιστοποιημένα κατά ISO 9001 και ISO 14001.