Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Εκδήλωση του Ήφαιστου με κοπή πίτας και θεατρική παράσταση

Εκδήλωση του Ήφαιστου με κοπή πίτας και θεατρική παράσταση

hf1.jpg

Στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» στις 13 Ιανουαρίου
Μια εκδήλωση, διαφορετική από τις έως τώρα, διοργάνωσε την Κυριακή το μεσημέρι, 13 Ιανουαρίου, στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» ο Ήφαιστος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοι μαζί με τις οικογένειές τους, συζύγους, παιδιά και εγγόνια, αφού εκτός από την κοπή της πίτας του  Συνδέσμου περιελάμβανε και θεατρική παράσταση για παιδιά και όχι μόνο.
Κατά κοινή ομολογία, ήταν μια εκδήλωση πετυχημένη και πολλοί συνάδελφοι συνεχάρησαν το διοικητικό συμβούλιο που είχε την ιδέα για την πραγματοποίησή της.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Ήφαιστου Θεόδωρου Χρυσολωρά, και στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου, από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Μανωλόπουλο.
Τυχερός, φέτος ήταν ο βοηθός ταμία του Συνδέσμου συν. Δημήτρης Σελαμσίζογλου, ο οποίος μαζί με το φλουρί κέρδισε και έναν καυστήρα.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν παιδιά και εγγόνια συναδέλφων, επί σκηνής, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης που ακολούθησε είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, εισπράττοντας ένα πολύ θερμό χειροκρότημα απ’ όλους.
Ο χαιρετισμός του προέδρου
Καλωσορίζοντας, στην αρχή της εκδήλωσης, τους συναδέλφους και τα μέλη των οικογενειών τους ο πρόεδρος του Ήφαιστου Θεόδωρος Χρυσολωράς, είπε:
«Συνάδελφοι, αγαπητά παιδιά.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ηφαίστου, θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στη σημερινή εκδήλωση.
Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουμε τέτοια εκδήλωση, και νομίζω ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Νομίζω ότι η συμμετοχή είναι ικανοποιητική αν και δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξοι.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία, ειρήνη και καλές δουλειές στους συναδέλφους.
Θέλω να πω στα παιδιά να έχουν υγεία, προκοπή, να διαβάζουν αρκετά, να βλέπουν λιγότερο τηλεόραση και να ασχολούνται με το ίντερνετ μόνο όσο το χρειάζονται.
hf1.jpgΤο 2007 που αποχαιρετίσαμε, ήταν μια χρονιά που είχε αρκετά γεγονότα, πολιτικά, είχε όμως και φυσικές καταστροφές οι οποίες σημάδεψαν το 2007. Όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα κάηκε, και πρέπει αυτό να μας ανησυχήσει. Το έργο που θα δούμε στη συνέχεια είναι σχετικό με τα παραπάνω.
Με την είσοδο του 2007 είχαμε τον νέο ασφαλιστικό μας φορέα, όπου επιχειρήθηκε η μείωση των συντάξεών μας κατά 30%.
Παράλληλα είχαμε και την προσπάθεια ο κλάδος μας να αποκτήσει δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, δηλαδή κλαδική ομοσπονδία.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό ο Ήφαιστος ήταν το σωματείο που πρωτοστάτησε και αποτρέψαμε τη διάταξη που προέβλεπε τη μείωση των συντάξεων μετά την ενοποίηση των τριών ταμείων, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, και την ίδρυση του νέου ασφαλιστικού φορέα του ΟΑΕΕ.
Αυτό ήταν μία θετική εξέλιξη.
Σ’ ό,τι αφορά το άλλο θέμα, το οργανωτικό του κλάδου μας, είχαμε αρνητική εξέλιξη, δεδομένου ότι υπάρχουν συνδικαλιστές στο χώρο μας που δεν ακολουθούν, κατά την άποψή μας, αυτά που θέλουν οι συνάδελφοι και ο κλάδος γενικότερα.
Εύχομαι το 2008 να διορθώσουμε τα αρνητικά και να είναι μια χρονιά κατά την οποία η κλαδική ομοσπονδία θα πάρει σάρκα και οστά. Εμείς είμαστε εδώ, όπως και εσείς, να παλεύουμε για μια καλύτερη κοινωνία.
Ευχαριστώ, καλή χρονιά σ’ όλους.
Η θεατρική παράσταση
Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Σταματήστε τη γη να κατέβω». Πρόκειται για ένα έργο της Κέλλυς Σταμουλάκη, οικολογικού περιεχομένου και με πολλά μηνύματα. Αναφέρεται στο περιβάλλον που καταστρέφουμε, στις «κακές» ενέργειες και συνήθειες των πολιτών της γης και δείχνει τους τρόπους διάσωσής του.
Μέσα από διάλογο των ηθοποιών με τα παιδιά, περνούν οικολογικά μηνύματα όπως τα οφέλη από την ανακύκλωση, την αποφυγή των μεταλλαγμένων προϊόντων κ.ά.
Σχετικά με τη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης, για πρώτη φορά από τον Ήφαιστο, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ανδρέας Κολοβός, μας δήλωσε:
«Το σωματείο μας έως τώρα ασχολιόταν με κλαδικά ζητήματα και μόνο. Τώρα αποφασίσαμε ότι θα πρέπει και λίγο να ασχοληθεί με τα παιδιά και τις οικογένειες των συναδέλφων, διοργανώνοντας διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σίγουρα κάθε αρχή είναι και δύσκολη, όπως η συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή είναι ικανοποιητική. Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με τέτοιου είδους εκδηλώσεις, προσπαθώντας να έχουμε καλύτερη οργάνωση, ευελπιστώντας παράλληλα και σε μεγαλύτερη συμμετοχή».