Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Σε πλήρη απαρτία το ΔΣ της ΟΒΥΕ στην πόλη των Σερρών

Σε πλήρη απαρτία το ΔΣ της ΟΒΥΕ στην πόλη των Σερρών

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022

Το διοικητικό συμβούλιο, αποδεχόμενο πρόσκληση του Δ.Σ του συνδέσμου υδραυλικών ν. Σερρών, πραγματοποίησε τακτική συνεδρίαση σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Philipos Xenia» όπου και φιλοξενήθηκε η ολομέλεια του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τόσο η οργάνωση, όσο και η φιλοξενία της διοίκησης του συνδέσμου υδραυλικών ν. Σερρών ήταν εξαιρετική.
Την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης κήρυξε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΒΥΕ Δημήτρης Βαργιάμης, ευχαριστώντας παράλληλα τον πρόεδρο του συνδέσμου Χρύσανθο Φωτιάδη και τα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου Υδραυλικών ν. Σερρών για την εξαιρετική οργάνωση και την υπέροχη φιλοξενία.


Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός – καλωσόρισμα του προέδρου του συνδέσμου υδραυλικών ν. Σερρών, Χρύσανθου Φωτιάδη, που – μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι η παρουσία του ΔΣ της ΟΒΥΕ στην πόλη των Σερρών αποτελεί τιμή για το σύνδεσμο και τους συνάδελφους υδραυλικούς.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια στα υλικά, που καλείται να αντιμετωπίσει ο Κλάδος, αλλά και το γενικότερο κύμα ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία και τη χώρα.
Επίσης, συζητήθηκαν εκτενώς κλαδικά θέματα σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον Κλάδο, ενώ στη συνέχεια ο Δημήτρης Βαργιάμης ανέλυσε μείζονα ζητήματα, όπως την ανάγκη αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος και παράλληλα την ποιοτική αναβάθμιση του Κλάδου, την μείζονα ανάγκη για τη θέσπιση κανονισμών για τις εγκαταστάσεις, θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαρισμού δικτύων θέρμανσης, αλλά και την ανάγκη για δημιουργία και θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού στην αγορά των θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων. Επίσης, ο πρόεδρος υπενθύμισε την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου 2022 που είχε εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ, για την ραγδαία αύξηση των τιμών ενέργειας και του ενεργειακού κόστους, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου των ΕΒΕ, την αναθεώρηση του πτωχευτικού νόμου και άλλα μείζονα αιτήματα για την επιβίωση των ΜμΕ και των νοικοκυριών της χώρας.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και αναπτύχθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, ενώ, παράλληλα αναδείχθηκε εκ νέου το ενωτικό και συλλογικό κλίμα που χαρακτηρίζει τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνεδρίαση παρακολούθησαν αρκετοί συνάδελφοι μέλη του συνδέσμου υδραυλικών Σερρών.
Οι εργασίες της ολομέλειας ολοκληρωθήκαν με απονομή τιμητικής πλακέτας του συνδέσμου υδραυλικών ν. Σερρών προς τον πρόεδρο της ΟΒΥΕ, Δημήτρη Βαργιάμη για την αξιόλογη συναδελφική και συνδικαλιστική του πορεία στον Κλάδο, ενώ, αντίστοιχα, η ΟΒΥΕ απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο και το ΔΣ του συνδέσμου υδραυλικών ν. Σερρών για τις εξαιρετικές κλαδικές δράσεις του συνδέσμου.
Τέλος, συνάδελφοι του Δ.Σ της ΟΒΥΕ, απένειμαν τιμητική πλακέτα στον συνάδελφό τους, Δημήτρη Βαργιάμη για την εκλογή του στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στη θέση του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας.
Ο Δημήτρης Βαργιάμης κλείνοντας, ανάφερε: «Οι τιμές και οι βραβεύσεις δεν ανήκουν μόνο στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά, ιδιαίτερα σε κάθε συνάδελφο υδραυλικό σε κάθε γωνιά της χώρας, που αγωνίζεται καθημερινά για τον Κλάδο».