Αρχική » Περιεχόμενα » Σωλήνες » ΑQUATHERM ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ

ΑQUATHERM ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ

af-aquath2.jpg

af-aquath2.jpgΗ εταιρία AQUATHERM ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ είναι θυγατρική της Γερμανικής AQUATHERM GmbH η οποία είναι  εφευρέτης και παραγωγός εδώ και 35 χρόνια περίπου του «συστήματος Θερμικής αυτοσυγκόλλησης AQUATHERM» για πλαστικούς σωλήνες από πολυπροπυλένιο PP-R 80 FUSIOLEN σε διατομές από Φ 16 έως Φ 250 κατάλληλους  για ύδρευση – θέρμανση – κλιματισμό, τους οποίους εισάγει αποκλειστικά για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.af-aquath3.jpg
Η εταιρία έχει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη, σε ένα ιδιόκτητο χώρο 2000 m² που περιλαμβάνει γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους, αίθουσες σεμιναρίων εξοπλισμένες με τα πλέον σύγχρονα μέσα. Διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα, συνεργάτες και καταστήματα πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και πλήρη τεχνική υποστήριξη με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.
Tα υλικά AQUATHERM κατασκευάζονται όλα στη Γερμανία βάση των προδιαγραφών DIN 8077/78 και DIN 16962, DIN 16928, ενώ γίνεται συνεχής έλεγχος από τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της εταιρίας όπως και από τα αρμόδια διεθνή ινστιτούτα SKZ, Ινστιτούτο Υγιεινής (ΗΥ), ÖVGW, DVGW, κτλ.
Τα ορειχάλκινα εξαρτήματα παράγονται εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της AQUATHERM – METAL.
af-aquath5.jpgaf-aquath6.jpg

O ορείχαλκος που χρησιμοποιείται είναι ο νέος, αναβαθμισμένης ποιότητας σύμφωνα και με την οδηγία 98/83/ΕΚ της Ε.Ε. που έγινε νόμος του Ελληνικού κράτους, με το υπ’ αριθμό ΦΕΚ 892 της 11/7/2001, από τις 25/12/2003, που, για λόγους υγιεινής, προβλέπει περιορισμό των ποσοτήτων μόλυβδου και κασσίτερου, χωρίς την επικάλυψη χρωμίου και νικελίου.
Συνεπώς η εσωτερική στρώση που έρχεται σε επαφή με το πόσιμο νερό δεν είναι πλέον επινικελωμένη.
Η σημερινή γκάμα προϊόντων της AQUATHERM που διατίθενται στην Ελλάδα περιλαμβάνει τα εξής:
af-aquath7.jpg1. Σωλήνας 1ης γενιάς PN 10, 20, και 25 BAR, για ύδρευση – θέρμανση – κλιματισμό.
af-aquath8.jpg

2. Σωλήνας FASER και CLIMATHERM – FASER 3ης γενιάς τριών στρώσεων PN 10 και 20 BAR, για ύδρευση – θέρμανση – κλιματισμό  και με μαύρη πλαστική επένδυση για προστασία απο την ηλιακή ακτινοβολία.
3. ΝΕΟΣ σωλήνας CLIMATHERM 4ης γενιάς πέντε στρώσεων PN 10 BAR, για θέρμανση – κλιματισμό.
4. Σωλήνας εύκαμπτος από πολυβουτένιο ΡΒ 4137 κατά  DIN 4726, 4727, 16968, 16969 σε διατομές Φ 16 -17 – 18 και 20×2 mm, για πόσιμο νερό –  θέρμανση – θέρμανση δαπέδου.
af-aquath4.jpgaf-aquath9.jpgΗ AQUATHERM, πρόσφατα έχει προσθέσει στην γκάμα των ήδη επιτυχημένων προϊόντων της και το νέο σύστημα θέρμανσης – δροσισμού τοίχου, οροφής και δαπέδου CLIMASYSTEM, ένα νέο σύστημα ιδανικό για κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχεία κτλ.
Η εφαρμογή του εξαρτάται από την τοποθεσία, την διαρρύθμιση των χώρων και τις ανάγκες των χρηστών και αποτελείται από μια ειδική ψάθα σωληνώσεων με φράγμα οξυγόνου οι οποίες σχηματίζουν πάνελ (ΨΑΘΑ – AQUATHERM). Λειτουργεί χωρίς κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ή αέρα και προσφέρει ιδανικές συνθήκες μέσω της επιθυμητής κατανομής θερμοκρασίας.
Η φιλοσοφία του είναι ότι το νερό προσαγωγής βρίσκεται μερικούς βαθμούς κελσίου πάνω ή κάτω από την θερμοκρασία του χώρου, και κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται το ανωτέρω αποτέλεσμα. Λόγω της μικρής κυκλοφορίας του αέρα στον χώρο έχουμε ομοιόμορφη θερμοκρασία και υγρασία του αέρα καθώς και περιορισμό τις αιώρησης σκόνης.
af-aquath10.jpgΣυνεχίζοντας την παράδοση η AQUATHERM αλλάζει ότι ίσχυε μέχρι τώρα στον τομέα των σωληνώσεων σε δίκτυα πυρόσβεσης – SPRINKLER.
Έχοντας ως βάση την τεχνολογία αιχμής FASER, ήδη παράγει το επαναστατικό σύστημα βραδύκαυστων πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων «AQUATHERM – FIRESTOP», υψηλής πυραντοχής κατηγορίας B1, DIN 4102-1, σε διατομές Φ20 έως Φ125.
Το νέο σύστημα, που προσφέρει μείωση του χρόνου εγκατάστασης και συνεπώς του κόστους εργασίας, έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά ινστιτούτα για να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία αλλά και την αντοχή που απαιτείται σε ένα κρίσιμο τομέα, όπως αυτός του δικτύου πυρόσβεσης ενός κτιρίου.
Το σύστημα έχει πιστοποίηση από το παγκοσμίου κύρους Αγγλικό ινστιτούτο LPCB-UKAS, σύμφωνα με τις Αγγλικές προδιαγραφές LPS 1260 «χρησιμοποίηση πλαστικών σωλήνων για συστήματα σωληνώσεων-SPRINKLER» καθώς  και από το αρμόδιο Γερμανικό ινστιτούτο VDS, επίσης και από όλες τις χώρες της Ε.Ε., Ρωσία, Αυστραλία κ.α.
Η έγκριση και πιστοποίηση προέκυψε έπειτα από λεπτομερείς ελέγχους σε τομείς όπως η αντοχή και συμπεριφορά των υλικών σε καύση σε θερμοκρασία άνω των 1000 °C, υπό πίεση νερού 12,5 bar.
Το σύστημα «AQUATHERM – FIRESTOP» θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελλάδα.
Στα 25 χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, η εταιρία AQUATHERM ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού κόσμου, όπως μηχανολόγοι-μελετητές, υδραυλικοί, εργολάβοι κτλ.
Για το λόγο αυτό τα υλικά προβλέπονται στις μελέτες και τοποθετούνται ευρέως στα περισσότερα μεγάλα και μικρά έργα στην Ελλάδα, χωρίς ποτέ να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η AQUATHERM δίνει σε όλα τα υλικά της τις εγγυήσεις 10 ετών για τα εμπορεύματα και μέχρι του ποσού των 6.000.000  EYPΩ για ασφαλιστική κάλυψη.
Διαθέτει δε τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της στις εγκαταστάσεις της και είναι εις θέση να τροφοδοτήσει άμεσα με υλικά οποιοδήποτε έργο, σ’ όλη την επικράτεια.