Πρωτοποριακές λύσεις του ομίλου Δέλτα Τεχνική στο 6ο Διεθνές Συνέδριο “Energy in Buildings”

Προηγμένης τεχνολογίας προϊόντα και εφαρμογές όπως οι “έξυπνες” αντλίες θερμότητας Integra, παρουσιάστηκαν από την Δέλτα Τεχνική στο μεγαλύτερο συνέδριο εφαρμογών του είδους, που διεξήχθη πρόσφατα στη χώρα μας.

Ο όμιλος εταιρειών Δέλτα Τεχνική, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα εξοπλισμού και εφαρμογών κλιματισμού – ψύξης – θέρμανσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμμετείχε στο 6ο Διεθνές Συνέδριο “Energy in Buildings”, που διεξήχθη πρόσφατα στην Αθήνα. Το συνέδριο διοργάνωσε το Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (TEE). H ASHRAE –που ιδρύθηκε το 1894- είναι η Διεθνής Ένωση Μηχανικών Ψύξης – Θέρμανσης – Κλιματισμού και αποτελεί την παγκοσμίως μεγαλύτερη και την αρχαιότερη ένωση του είδους, με αποστολή της να προάγει τις σχετικές τεχνολογίες, μέσα από πρακτικές που υποστηρίζουν την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο όμιλος Δέλτα Τεχνική, ήταν ένας από τους μεγάλους χορηγούς του συνεδρίου. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους συνέδρους το σύστημα λειτουργίας των ενεργειακά κορυφαίων τετρασωλήνιων αντλιών θερμότητας της σειράς Iintegra, τις ευέλικτες κλιματιστικές μονάδες Wizard αλλά και την Ευρωπαϊκή Οδηγία Eco Design 2018. Τις εισηγήσεις έκαναν Ιταλοί μηχανικοί της Climaveneta, του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής επαγγελματικών εφαρμογών θέρμανσης – κλιματισμού στην Ευρώπη (ιδιοκτησίας της Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling SpA), η οποία αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τον Όμιλο Δέλτα Τεχνική.

Χάρη στους προηγμένους αυτοματισμούς, οι τετρασωλήνιες αντλίες θερμότητας Integra, είναι ικανές να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε αλλαγές συνθηκών εντός του κτηρίου. Οι μονάδες είναι ικανές να παράγουν ταυτόχρονα ζεστό και κρύο νερό, καλύπτοντας έτσι όλους τους απαιτούμενους συνδυασμούς ψύξης θέρμανσης των διαφόρων χώρων. Μάλιστα με την ενσωμάτωση του συστήματος +2P στην μονάδα είναι δυνατή η παραγωγή ζεστού νερού έως 78°C, με συμψηφισμό των φορτίων και βαθμό απόδοσης μέχρι 1:75 !

Με αφορμή τη δυναμική παρουσία του Ομίλου στο άκρως ενδιαφέρον διεθνές συνέδριο, ο κος Αναστ. Δεληγιώργης, πρόεδρος του ομίλου Δέλτα Τεχνική επισήμανε ότι: «η προηγμένη τεχνολογία και οι “έξυπνες λύσεις” της Climaveneta ανταποκρίνονται απολύτως στις πολυσύνθετες και υψηλών απαιτήσεων ανάγκες κλιματισμού των σύγχρονων κτηρίων, όπως είναι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία μικρού ή μεγάλου μεγέθους κ.λ.π., υλοποιώντας στην πράξη την εξοικονόμηση ενέργειας και την αειφορία, αρχές στις οποίες παραμένει προσηλωμένος από την ίδρυσή του ο Όμιλος Δέλτα Τεχνική, ο οποίος παραμένει μια από τις πλέον “πράσινες” εταιρείες της ελληνικής αγοράς εδώ και τριάντα χρόνια».

Πέρα από τις 70 και πλέον εισηγήσεις με ποικίλες θεματολογίες, το συνέδριο που παρακολούθησαν μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους, περιελάμβανε στο πρόγραμμά του και workshops σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια.

 

Ο όμιλος επιχειρήσεων Δέλτα Τεχνική περιλαμβάνει 20 εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων, εξοπλισμού και κατασκευών τεχνικών έργων που αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Από το 1980 που ιδρύθηκε ο όμιλος, έχει υλοποιήσει με επιτυχία πληθώρα έργων μεγάλης και μικρότερης κλίμακας, σε τομείς όπως: η προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανικού εξοπλισμού (λύσεις EPC), οι επαγγελματικές εφαρμογές κλιματισμού, ψύξης και εξοικονόμησης ενέργειας, οι καινοτόμες κατασκευές ειδικού εξοπλισμού για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με χρήση ΑΠΕ (βιομάζα, υδροστρόβιλοι, αιολικά και φωτοβολταϊκά), εφαρμογές γεωθερμίας κ.ά.

Η Δέλτα Τεχνική υπήρξε η πρώτη στην Ελλάδα που υλοποίησε καινοτόμες εφαρμογές αντλιών θερμότητας και βιομάζας. Η εξαιρετική φήμη της στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά, αποκτήθηκε μέσα από καινοτόμα έργα που υλοποίησε με υπευθυνότητα και τεχνογνωσία το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης που απασχολεί.

Οι θυγατρικές του ομίλου -που στεγάζονται κυρίως στα ιδιόκτητα γραφεία του-, αναπτύσσουν σταδιακά ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ, ενώ υλοποιούν και επενδύσεις σε διάφορους άλλους κλάδους, όπως το real estate και ο τουρισμός.

Περισσότερα για τον όμιλο θα βρείτε στο www.deltatechniki.gr