Αρχική » Περιεχόμενα » Σωλήνες » PIPELIFE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

PIPELIFE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

af-pipelifenova.jpg

af-pipelifenova.jpgΗ PIPELIFE ΕΛΛΑΣ Α.Ε., μέλος του ομίλου PIPELIFE με παρουσία σε 29 χώρες με 31 εργοστάσια, ειδικεύεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας συστημάτων πλαστικών σωλήνων (από πολυαιθυλένιο (ΡΕ), πολυπροπυλένιο (ΡΡ) και πολυβινυλοχλωριδίου (PVC)) στην Ελλάδα, από το 1992.
Η εταιρία παράγει και εμπορεύεται τα συστήματα σωλήνων και εξαρτημάτων από σκληρό PVC-U NOVALIFE, UNILIFE, και SANILIFE καθώς και τα συστήματα σωληνώσεων πολυπροπυλενίου (PP) POLYLIFE. Η εταιρία είναι ο μοναδικός παραγωγός στην Ελλάδα συστημάτων σωληνώσεων πολυπροπυλενίου (PP) τα οποία παράγονται σε τυποποιημένες διαστάσεις και υπερκαλύπτουν τις πλέον σύγχρονες και αυστηρές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ΕΝ 1451.
Οι σωλήνες κτιριακής αποχέτευσης NOVALIFE είναι τριπλού τοιχώματος και παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ 1256/Β. Το εσωτερικό και το εξωτερικό στρώμα αποτελείται από συμπαγές PVC-U ενώ το μεσαίο από ειδικά κατεργασμένο διογκωμένο PVC-U παρέχοντας πολύ καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση.
af-pipelife4.jpgΟι σωλήνες κτιριακής αποχέτευσης UNILIFE παράγονται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ΕΝ 1329 και τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ 686/Β. Διαθέτουν υψηλές υδραυλικές και μηχανικές ιδιότητες και παρουσιάζουν υψηλή αντοχή στα συνήθη οικιακά χημικά.
Οι σωλήνες κτιριακής αποχέτευσης SANILIFE STANDARD ΕΛΟΤ 686Α παράγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ 686/Α. Διαθέτουν υψηλές υδραυλικές και μηχανικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές κτιριακής αποχέτευσης καθώς και σε κατασκευές που υπόκεινται σε αυξημένες καταπονήσεις.
Τα προϊόντα POLYLIFE είναι μια ολοκληρωμένη σειρά σωλήνων και εξαρτημάτων πολυπροπυλενίου με εξαιρετικές ιδιότητες εφαρμογής και στεγανοποίησης καλύπτοντας τις αυξημένες απαιτήσεις κτιριακής αποχέτευσης για κατοικίες, προσφέροντας ταυτόχρονα μοναδικές λύσεις για εφαρμογές αποχέτευσης μεγάλων κτιριακών συγκροτημάτων. Οι μεγάλες αντοχές σε θερμικές και χημικές καταπονήσεις καθιστούν τα συστήματα σωληνώσεων POLYLIFE την μοναδική αξιόπιστη λύση για χρήσεις σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθαριστήρια (χρήση χημικών), παρασκευαστήρια τροφίμων, εργαστήρια, εστιατόρια κ.α..
af-pipelifenew.jpgΤα συστήματα σωληνώσεων POLYLIFE παρουσιάζουν μια σειρά πλεονεκτημάτων όπως είναι η εύκολη αποθήκευση, μεταφορά και τοποθέτηση. Η σύνδεση των σωλήνων γίνεται χωρίς κόλλα με την χρησιμοποίηση του συστήματος σύνδεσης Eurosocket, επιτυγχάνοντας την τέλεια εφαρμογή και στεγανοποίηση μέσω ειδικού ελαστικού δακτυλίου. Επιπλέον τα συστήματα σωληνώσεων POLYLIFE είναι απόλυτα συμβατά με τα υπάρχοντα εγκατεστημένα δίκτυα PVC και παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στις χημικές ουσίες διατηρώντας λείες τις επιφάνειες στο εσωτερικό των σωληνώσεων, αποτρέποντας το φράξιμο των δικτύων αποχέτευσης από φερτά υλικά, άλατα κλπ. O όμιλος PIPELIFE παράγει και εμπορεύεται τα συστήματα πολυστρωματικών σωλήνων και εξαρτημάτων με την εμπορική ονομασία RADOPRESS, τα οποία παράγονται σε τυποποιημένες διαστάσεις και υπερκαλύπτουν τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις των δικτύων ζεστού – κρύου νερού, των δικτύων θέρμανσης καθώς και των εφαρμογών ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Το σύστημα RADOPRESS περιλαμβάνει σωλήνες PEX/Al/PEX, σωλήνες PERT/EVOH/PERT και PEX/EVOH/PEX καθώς και ολοκληρωμένη σειρά ορειχάλκινων και πλαστικών εξαρτημάτων.
Οι σωλήνες PEΧ/AL/PEΧ είναι πέντε στρωμάτων με φραγή οξυγόνου AL. Παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ISO/DIS 21003 και ΕΝ 15875 και καλύπτουν πλήρως τις γερμανικές. Διατίθενται σε κουλούρες των 200 και 100 μέτρων καθώς και σε ευθύγραμμα μήκη των 4 και 5 μέτρων.
Το φύλλο αλουμινίου είναι μετωπικά συγκολλημένο με laser.
Οι σωλήνες PERT/ EVOH/ PERT είναι πέντε στρωμάτων με φραγή οξυγόνου EVOH (βινυλική αλκοόλη). Παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με τις Ευρωπαικές προδιαγραφές ISO/DIS 21003 & ISO 10508 και καλύπτουν πλήρως τις γερμανικές προδιαγραφές  DIN 16833 ως προς την πίεση & θερμοκρασία λειτουργίας & DIN 4726 ως προς την φραγή οξυγόνου. Παράγονται στην διάσταση 18×2 και διατίθενται σε κουλούρες των 300 ή 400 μέτρων.
 af-pipelifeword.jpg
Οι σωλήνες PEΧ/EVOH/PEΧ είναι επίσης πέντε στρωμάτων με φραγή οξυγόνου EVOH. Παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ISO/DIS 21003 και ΕΝ 15875 και καλύπτουν πλήρως τις γερμανικές προδιαγραφές  DIN 4726 ως προς την φραγή οξυγόνου. Παράγονται στις διαστάσεις 16×2 και 18×2  και διατίθενται σε κουλούρες των 200 ή 300 μέτρων.
Οι 5στρωματικοί σωλήνες εξασφαλίζουν απόλυτη φραγή οξυγόνου σε σχέση με τους 3στρωματικούς καθώς η εξωτερική στρώση PERT ή PEX προστατεύει την βινυλική αλκοόλη (ΕVOH) από εκδορές καθώς και από επαφή με οποιοδήποτε ρευστό που θα μπορούσε να προκαλέσει αλλοίωση των χαρακτηριστικών της ως προς την φραγή οξυγόνου.
Η στρώση της φραγής οξυγόνου χρησιμοποιείται για να αποφεύγεται η διάχυση υδρατμών (οξυγόνου) και έτσι να προστατεύονται από την οξείδωση τα μεταλλικά εξαρτήματα/ μέρη του δικτύου.
Οι μηχανικές ιδιότητες του PERT (πολυαιθυλένιο υψηλών θερμοκρασιών) προσδίδουν στον σωλήνα PERT/ EVOH/PERT μεγάλη ευκαμψία και κατά συνέπεια διευκολύνεται έτσι η εγκατάσταση των δικτύων.
Οι σωλήνες PEX/EVOH/PEX αποτελούν την ιδανική λύση για εφαρμογές στις οποίες απαιτούνται υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και αυξημένη ευκαμψία.
Οι σωλήνες  PERT/ EVOH/ PERT και PEX/EVOH/ PEX αποτελούν την ιδανική λύση για εφαρμογές ενδοδαπέδιας θέρμανσης καλύπτοντας πλήρως τις αυξημένες απαιτήσεις των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.
Η ενδοδαπέδια θέρμανση με σωλήνες Radopress, μπορεί να λειτουργήσει με όλους τους ενεργειακούς φορείς, με στερεά, υγρά ή αέρια καύσιμα και με ηλεκτρικό ρεύμα. Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, συνεπώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα στις αντλίες θερμότητας με εναλλακτικές μορφές ενέργειας.