Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Ο Σάββας Τσουφλίδης σκηνοθετεί τους «Κουραμπιέδες» του Γ. Χασάπογλου

Ο Σάββας Τσουφλίδης σκηνοθετεί τους «Κουραμπιέδες» του Γ. Χασάπογλου

Μία ακόμη θεατρική παράσταση με σκηνοθέτη το συν. Σάββα Τσουφλίδη, ανέβηκε πρόσφατα στο Πολύκαστρο Κιλκίς, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα  του κέντρου πολιτισμού και πληροφόρησης του δήμου, «Ονειροπόλοι Θεατρίνοι».
Σε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα «Ο Δημότης» και απαντώντας στην ερώτηση «τι σημαίνει για έναν σκηνοθέτη η συνεργασία του με ερασιτέχνες ηθοποιούς», ο συν. Τσουφλίδης δήλωσε:
«Ό,τι πιο όμορφο μπορεί να φαντασθεί κανείς. Την αίσθηση της δημιουργίας σε όλο της το μεγαλείο.
Δουλεύοντας με επαγγελματίες ηθοποιούς έχεις ένα έτοιμο υλικό, αλλά και την πολυτέλεια της επιλογής. Έχουν σπουδάσει την τέχνη του θεάτρου και ξέρουν να συμπεριφέρονται ανάλογα.
Με τους ερασιτέχνες ξεκινάς από το πουθενά και πρέπει να φτάσεις κάπου και όχι μόνο να φτάσεις, αλλά να φτάσεις θριαμβευτικά.
Η συνεργασία με ερασιτέχνες ηθοποιούς δεν είναι παρά ένα όμορφο ταξίδι!
Είναι ο πηγαιμός στην Ιθάκη. Ιθάκη είναι το θέατρο όπου οι θεατές περιμένουν το αποτέλεσμα του ταξιδιού. Τους εβένους, τα κεχριμπάρια και τα λογής – λογής μυρωδικά! Όλα τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν μια όμορφη παράσταση».
Το έργο που επέλεξε να ανεβάσει η θεατρική ομάδα είναι οι «Κουραμπιέδες» του Γιώργου Χασάπογλου. Το έργο αυτό «σκιαγραφεί με λιτό αλλά γλαφυρό ύφος την ελληνική κοινωνία της δεκαετίας του 70-80 που ουσιαστικά και σε βασικά της σημεία δεν διαφέρει από τη σύγχρονη κοινωνία και γι’ αυτό το λόγο παραμένει επίκαιρο. Θίγει τη νοοτροπία του Νεοέλληνα και καυτηριάζει άλλοτε ξύνοντας τις πληγές και άλλοτε εξ απαλών ονύχων, αλλά πάντα με χιούμορ. Είναι μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα με αιχμηρή κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα», όπως δηλώνουν συντελεστές της παράστασης.
Ο συν. Σάββας Τσουφλίδης κάνει μαγικά πράγματα στο Κιλκίς με τη θεατρική ομάδα Πολυκάστρου «Ονειροπόλοι Θεατρίνοι», και είναι κρίμα, τουλάχιστον οι όμοροι σύνδεσμοι να μην τους απευθύνουν μια πρόσκληση για παράσταση στους κατά τόπους συναδέλφους.
Είπαμε, η ζωή χρειάζεται και λίγο πολιτισμό. Και άλλα βέβαια, αλλά και πολιτισμό.