Νέα αναβολή: 8 – 11 Μαρτίου 2022 οι MCE & BIE

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εθνικές διατάξεις και την εξέλιξη στης υγεικονμικής κρίσης σε όλο τον κόσμο, η διοργανώτρια εταιρεία Reed Exhibitions αποφάσισε να επαναπρογραμματίσει την έκδοση του Σεπτεμβρίου, που είχε αρχικά ανακοινωθεί και για τις δύο εκθέσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τελικά από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Fiera Milano.
Τον Φεβρουάριο, η διοργανώτρια Reed Exhibitions έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αναβάλλει τις δύο παράλληλες εκθέσεις MCE 2020, την κορυφαία παγκοσμίως, διετή έκθεση, αφιερωμένη σε οικιακές και βιομηχανικές μονάδες, HVAC & R και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και την BIE, αφιερωμένη στον κόσμο της θέρμανσης με βιομάζα, από τον Μάρτιο στον Σεπτέμβριο. Ήταν μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση, που υποστηρίχθηκε αμέσως από την αγορά. Εκείνη την εποχή, ο Σεπτέμβριος φαινόταν η τέλεια στιγμή για να πραγματοποιηθεί η έκθεση: Η αγορά θα είχε απογειωθεί ξανά, ανυπόμονη να αντισταθμίσει τον χαμένο χρόνο και να γίνει ισχυρότερη μετά το κλείδωμα.
Ωστόσο, η έκταση, η διάρκεια και η κλίμακα της πανδημίας Covid-19, ξεπέρασαν κάθε φαντασία τον Φεβρουάριο, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου περίοδο κοινωνικής και οικονομικής αβεβαιότητας, που έχει επηρεάσει βαθιά όλους μας, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Reed Exhibitions διατήρησε διαρκή επαφή με τους εκθέτες, τις εμπορικές ενώσεις και τους επισκέπτες της, μέσω πολλών ψηφιακών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στο «#MCEMoveOnTogether» που ξεκίνησε τον Μάρτιο. Παρακολούθησε επίσης από κοντά την εξέλιξη των κυβερνητικών και περιφερειακών διατάξεων για την κατάρτιση ενός σχεδίου ασφάλειας για όλους όσους θα συμμετείχαν στην MCE το Σεπτέμβριο: εκθέτες, επισκέπτες και όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό.
«Ο πρωταρχικός μας στόχος – λέει ο Massimiliano Pierini, Διευθύνων Σύμβουλος της Reed Exhibitions Italy – είναι να διοργανώσουμε εκδηλώσεις που θα μπορούν να καλύψουν τις επιχειρηματικές ανάγκες των ενδιαφερόμενων μερών και να αντανακλούν την απαράμιλλη διεθνή φήμη των εμπορικών σημάτων MCE και BIE. Η σκληρή δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα, μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Σεπτέμβριος δεν είναι πλέον η ιδανική περίοδος για την πραγματοποίηση των δύο παράλληλων εκθέσεων, δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο καλές όσο έχουν υπάρξει στο παρελθόν. Λόγω των συνεχιζόμενων εθνικών και διεθνών διατάξεων, η μη διασφάλιση της επανέναρξης των εκθεσιακών δραστηριοτήτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και οι πολλαπλοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς, μας αναγκάζουν να επαναπρογραμματίσουμε την MCE και ττην BIE για το 2022, από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου. Η Reed Exhibitions έχει ήδη ενημερώσει όλους τους εκθέτες της και έχει εφαρμόσει τις νέες διαδικασίες για να καλύψει όλες τις οικονομικές πτυχές της έκθεσης του 2020. Μέχρι τότε, οι δραστηριότητες της MCE και της BIE θα συνεχίσουν να κινούνται, μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων και δραστηριοτήτων επικοινωνίας με τους εκθέτες αλλά και συνεργασίας με εμπορικούς συλλόγους, στο πλαίσιο της καμπάνιας «#MCEMoveOnTogether». Επιπλέον, για να διατηρηθεί η συνοχή στον βιομηχανικό κόσμο ώστε να προχωρήσει μετά τον Covid-19, σύντομα θα παρουσιαστεί μια σειρά νέων δράσεων για το 2021.
Περισσότερες ειδήσεις και ενημερώσεις σχετικά με το MCE και το BIE 2022 στους ιστότοπούς τους, Facebook, Twitter και LinkedIn.