Ε. ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΕ:  Σύστημα αυτονομίας σώματος καλοριφέρ AUTOHEAT

ifantis-1Η εταιρία Ε. ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε. “Climaland” δραστηριοποιείται στο χώρο της θέρμανσης και των υδραυλικών ειδών από το 1980. Με προϊόντα που απευθύνονται σε όλο το φάσμα των εφαρμογών θέρμανσης και ψύξης η εταιρία βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις. Με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως λέβητες συμπύκνωσης, αντλίες θερμότητας, ηλιακά συστήματα υποβοήθησης αλλά και με προϊόντα που μας ταξιδεύουν κάποια χρόνια πίσω όπως σόμπες ξύλου – pellet κλπ. Σε κάθε περίπτωση η εταιρία είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή.
Αποκλειστική πατέντα της Ε.ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε. είναι το σύστημα AUTOHEAT. Ένα σύστημα αυτονομίας σώματος καλοριφέρ. Χωρίς να αλλαχθούν τα σώματα, χωρίς να αποσυνδεθούν τα σώματα από το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης προκειμένου ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουλέψουν με το παλιό σύστημα όποτε το κρίνετε απαραίτητο.
Προσαρμόζεται μια ηλεκτρική αντίσταση με δικό της θερμοστάτη χώρου σε κάθε σώμα καλοριφέρ. Ζεσταίνεται τοπικά το νερό του σώματος μόνο, χωρίς να σπαταλείται ενέργεια για σωληνώσεις και άλλες παράπλευρες απώλειες. Το σύστημα AUTOHEAT συμφέρει γιατί αξιοποιεί την υπάρχουσα εγκατάσταση. Έτσι εκμεταλλευόμαστε τις ιδιότητες του σώματος που ήδη έχουμε. Αφενός ζεσταίνουμε τα δομικά στοιχεία του κτιρίου, αφετέρου ζεσταίνουμε τον αέρα με τη σωστή ροή και θαλπωρή που θέλουμε χωρίς να ξεραίνουμε την ατμόσφαιρα.
Επιπλέον κερδίζουμε από την αδράνεια του νερού, μόλις ο χώρος φτάσει στη θερμοκρασία που θέλουμε η αντίσταση σταματάει να δουλεύει, το νερό όμως παραμένει ζεστό και αποδίδει ενέργεια. Κανένα ηλεκτρικό καλοριφέρ δε προσφέρει όλα αυτά και φυσικά χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε τη διακόσμηση του σπιτιού.
Το σύστημα AUTOHEAT πλεονεκτεί σε σχέση και με τους ηλεκτρικούς λέβητες. Ζεσταίνει λιγότερο νερό, η ενέργεια είναι αποδιδόμενη απ’ ευθείας πάνω στο σώμα και όχι στο λέβητα και μας δίνει απόλυτη αυτονομία σε κάθε χώρο, άρα σε σχέση με οποιοδήποτε ηλεκτρικό λέβητα είναι καλύτερο. Φυσικά εφαρμόζεται και βοηθητικά σε οποιοδήποτε σύστημα, όταν θέλουμε να ζεστάνουμε μόνο τα υπνοδωμάτια. Χωρίς να ενεργοποιήσουμε το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, μπορούμε να ζεστάνουμε μόνο δύο ή τρία σώματα.