Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Η «μαύρη εργασία» πληγή για τον κλάδο των υδραυλικών

Η «μαύρη εργασία» πληγή για τον κλάδο των υδραυλικών

Στις αστυνομικές αρχές η διοίκηση του Συνδέσμου ν. Λάρισας

 

Όπως δημοσιεύθηκε και στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», σειρά εθιμοτυπικών και ενημερωτικών επαφών με αρχές και φορείς της πόλης ξεκίνησε η νεοσύστατη διοίκηση του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών ν. Λάρισας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Δημήτρης Ντόντος και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Σαγώνας επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 18 Μαΐου τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ταξίαρχο κ. Θωμά Καρανάσιο και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, κ. Αγάπιο Χαρακόπουλο. Βασικό θέμα της συνάντησης υπήρξε το ζήτημα της «μαύρης» εργασίας που είναι σε ιδιαίτερη έξαρση στον κλάδο των θερμοϋδραυλικών το τελευταίο διάστημα στο νομό.
Από τη διοίκηση του Συνδέσμου ζητήθηκε η συνδρομή των αρχών για την πάταξη των κρουσμάτων και υπήρξε διαβεβαίωση πως θα γίνεται ό,τι προβλέπεται και πως θα τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι νόμιμες διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό. «Θέλουμε, όπως τόνισαν, να προστατευτούν τα έννομα συμφέροντα των μελών μας, όλων των αδειούχων ενεργών υδραυλικών. Πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, ώστε το κράτος να μην έχει απώλειες εσόδων από την παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα κάποιων. Στον δίκαιο αγώνα μας, θέλουμε κοντά και τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εμπιστεύονται τις περιουσίες τους σε ανειδίκευτους και παράνομους «τεχνίτες», αλλά και να ενημερωθούν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπονται και πρόστιμα για την παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα τόσο γι’ αυτόν που την παρέχει όσο και για εκείνον που την αναθέτει σε κάποιες περιπτώσεις.