Αρχική » Αφιερώματα » Αντλίες θερμότητας » Αντλίες θερμότητας αέρα – νερού LENNOX σειρά ECOCLEAN (20-200kW) και σειρά NEOSYS (200-1000kW)

Αντλίες θερμότητας αέρα – νερού LENNOX σειρά ECOCLEAN (20-200kW) και σειρά NEOSYS (200-1000kW)

lennox

lennoxΗ αρχή λειτουργίας των αντλιών θερμότητας είναι η εναλλαγή θερμότητας μεταξύ του αέρα περιβάλλοντος και νερού το οποίο κυκλοφορεί και θερμαίνει ή ψύχει μέσω τερματικών μονάδων νερού (πχ FCU) τους κλιματιζόμενους χώρους. Για την ψύξη το νερό ψύχεται σε θερμοκρασία +7°C με ΔΤ=50°C ενώ για την θέρμανση θερμαίνεται σε θερμοκρασία +45°C με ΔΤ=5°C.
Οι αντλίες θερμότητας Lennox σειρά Ecoclean και Neosys αποτελούν τις πλέον σύγχρονες και αποδοτικές αντλίες θερμότητας της αγοράς. Οι εφαρμογές που καλύπτουν ξεκινούν από οικιακές και φτάνουν μέχρι εμπορικά κέντρα, βιομηχανίες κτλ. Οι μονάδες Lennox σειρά Ecoclean μπορούν να τοποθετηθούν και σε εσωτερικό χώρο, μην επηρεάζοντας έτσι την αρχιτεκτονική του χώρου.
Οι αντλίες θερμότητας Lennox χρησιμοποιούν το πλέον φιλικό και σύγχρονο ψυκτικό μέσο R-410a έτσι ώστε να έχουν χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση αλλά και μηδενική επίδραση στο όζον καθώς και πολλαπλούς συμπιεστές – Multiscroll, για αυξημένη απόδοση και ευκολία στην συντήρηση.
Οι αντλίες θερμότητας Lennox καλύπτουν τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές νομοθεσίες και οι αποδόσεις τους είναι πιστοποιημένες κατά Eurovent, τον ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης αποδόσεων μηχανημάτων κλιματισμού.
Ο σχεδιασμός των μονάδων είχε ως κύριο γνώμονα την υψηλή ενεργειακή απόδοση και την χαμηλή στάθμη εκπεμπόμενου θορύβου.
Μερικά καινοτόμα χαρακτηριστικά των αντλιών θερμότητας Lennox είναι τα εξής:
• Τοποθέτηση συμπιεστών εντός ηχομονωμένου κιβωτίου και ανεμιστήρες χαμηλής στάθμης θορύβου με αποτέλεσμα την χαμηλότερη στάθμη θορύβου στην αγορά.
• Ανεμιστήρες με κεραμικά ρουλεμάν, οδηγούμενοι από διάταξη inverter (σειρά Neosys) ή πολλών ταχυτήτων (σειρά Ecoclean) και δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού λειτουργίας σε τέσσερις ζώνες ανά ημέρα κατά τις οποίες ρυθμίζεται η εκπεμπόμενη ηχητική ισχύς (π.χ. λειτουργία το μεσημέρι με χαμηλή στάθμη θορύβου).
• Τεχνολογία Multiscroll και Tandem με αποτέλεσμα την υψηλή ενεργειακή συμπεριφορά σε λειτουργία μερικού φορτίου καθώς επίσης και την υψηλή αξιοπιστία της μονάδος.
• Λειτουργία σε πλήρες φορτίο έως +46°C εξωτερική θερμοκρασία (σειρά Neosys).
• Δυνατότητα εξοπλισμού με ενσωματομένο ψυχροστάσιο το οποίο θα διαθέτει εργοστασιακά τοποθέτημένο Inverter κυκλοφορητή για την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε λειτουργία μερικού φορτίου ή σε λειτουργία «Dead zone» (μείωση έως -15% στην συνολική ετήσια κατανάλωση της αντλίας θερμότητας).
• Δυνατότητα ανάκτησης θερμότητας για δωρεάν ΖΝΧ όλο τον χρόνο.
Βλάσιος Ζαχαρής,
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Μηχανικός Πωλήσεων ΗVAC,
Δ. Δασκαλόπουλος Α.Ε.