Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Η ΟΒΥΕ ενημερώνει για τις διατάξεις του ΠΔ 112/2012

Η ΟΒΥΕ ενημερώνει για τις διατάξεις του ΠΔ 112/2012

Αποστολή αναλυτικού οδηγού  προς όλους τους Συνδέσμους στις 10 Φεβρουαρίου 2014 με παρουσίαση των βασικών άρθρων  του νέου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά το επάγγελμα.

Ένα πρακτικό, εκλαϊκευμένο οδηγό που περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά σημεία – διατάξεις  του ΠΔ 112/2012 απέστειλε προς όλους τους συνδέσμους – μέλη της η ΟΒΥΕ. Στόχος είναι η ενημέρωση όλων των συναδέλφων  για το νέο θεσμικό πλαίσιο του επαγγέλματος .
Στο συνοδευτικό σημείωμα αυτού του οδηγού, η διοίκηση της Ομοσπονδίας, επισημαίνει:
«Συνάδελφοι, ίσως καθυστερήσαμε να αποστείλουμε επιστολή- αποτύπωση των κύριων σημείων- για το νέο Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αρ. 112/2012, καθώς αναμέναμε σε πρώτη φάση την έκδοση των Κ.Υ.Α. (Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων), και εν συνεχεία την έκδοση Οδηγίας από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, σύμφωνα με όσα είχαν δεσμευθεί. Επειδή ο καιρός πέρασε και είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αρμόδια υπηρεσία – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας Γ.Γ.Β.) – δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, αποφασίσαμε να μελετήσουμε και να αποτυπώσουμε περιεκτικά και απλά άρθρα του νέου ΠΔ.
Το Προεδρικό Διάταγμα 112/2012, ΦΕΚ 197Α, εκδόθηκε δυνάμει του ν. 3982/2011 (αρ. 1-16), του ν. 3844/2010 – προσαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας  123/2006 καθώς και δυνάμει άλλων σχετικών νόμων και Β.Δ…
…Όσον αφορά το ν. 3982/11 σημειώνουμε ότι πριν την έκδοσή του κατά τη διάρκεια διαβούλευσης, η ΟΒΥΕ σε συνεργασία κυρίως με την ΠΟΣΕΗ (Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων), επέτυχαν να ανακόψουν τις βουλές «κάποιων» για την πλήρη κατάργηση των επαγγελματικών αδειών των τεχνικών επαγγελμάτων….
Η δεύτερη ουσιαστική παρέμβασή μας επί του νόμου είχε να κάνει με την Υπεύθυνη Δήλωση. Μέσω επιστολών μας, αλλά και με την υποστήριξη βουλευτών που κατανόησαν  τα αιτήματά μας, ζητήσαμε να συμπεριληφθούμε – αναφερθούμε στο άρθρο 14 του νόμου στο οποίο ορίζεται η υπεύθυνη δήλωση για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Το αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό, καθώς όπως μας μεταφέρθηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Αλέξανδρο Φούρλα, το επάγγελμά μας δεν έχει τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με αυτό των ηλεκτρολόγων…
Η νέα διοίκηση συνέχισε την προσπάθεια για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, με κινητοποιήσεις, συναντήσεις και εμπεριστατωμένα υπομνήματα. Αυτό συνεχίζει έως σήμερα. Αδιάλειπτα, για το καλό του Κλάδου».

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως ΟΒΥΕ