Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Γενική συνέλευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Αθηνών στις 20 Ιανουαρίου

Γενική συνέλευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Αθηνών στις 20 Ιανουαρίου

Το Δ.Σ. θα καταθέσει πρόταση για τη βελτίωση των παροχών του Ταμείου
Συγκεκριμένη πρόταση για τη βελτίωση των οικονομικών αλλά και των παροχών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Συνδέσμου Αθηνών πρόκειται να καταθέσει στη γενική συνέλευση της 20ης Ιανουαρίου 2008, το Δ.Σ.
Η πρόταση, όπως τονίζεται στη σχετική επιστολή προς τα μέλη του Ταμείου, είναι αποτέλεσμα μελέτης ομάδας οικονομοτεχνικών και αναλογιστών, στους οποίους και ανατέθηκε το συγκεκριμένο θέμα.
Με βάση την πρόταση του Δ.Σ., τα μέλη και οι οικογένειές τους θα υποστηρίζονται οικονομικά σε περίπτωση ατυχήματος και εισαγωγής σε νοσοκομείο, ολικής ανικανότητας, απώλειας ζωής αλλά και σε περιπτώσεις γάμου, τοκετού κ.λπ. Το πρόγραμμα προβλέπει και βοηθήματα για τους συνταξιούχους συναδέλφους.
Η επιστολή του Δ.Σ. προς τα μέλη, με τίτλο «κάτι αλλάζει στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Συνδέσμου Αθήνας», έχει ως εξής:
«Ταμείο Αλληλοβοήθειας, ένα κοινωνικό όργανο του κλάδου μας που γράφει ιστορία 30 χρόνων.
Χρόνια που όχι μόνο δεν αλλοίωσαν το ρόλο του, αντίθετα μάλιστα, τον δυνάμωσαν.
Παρ’ ότι οι συνθήκες της εποχής δεν ήταν οι καλύτερες, αντιμετωπίζοντας τις όποιες αντιξοότητες και αδυναμίες, οι πρωτεργάτες και οι εκάστοτε διοικούντες, κατάφεραν να το διατηρήσουν σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό και αποδοτικό.
Στα πλαίσια μιας συνεχούς προσπάθειας ως προς τη βελτίωση του Ταμείου προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές, ως προς τον τρόπο λειτουργίας και παροχών, ικανοποιητικές για τα δεδομένα της εποχής.
Στην πορεία όμως τα πράγματα άλλαξαν, όπως και ο τρόπος ζωής και φαίνεται ότι αυτά που επιτεύχθηκαν τότε, δεν αρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις των μελών μας.
Υποχρεούμαστε λοιπόν εκ των πραγμάτων να προχωρήσουμε και να πορευτούμε με τα σημερινά δεδομένα.
Γι’ αυτό το λόγο εδώ και αρκετό καιρό σαν Δ.Σ. έχουμε μπει στη διαδικασία της ανανέωσης του Ταμείου, γιατί θεωρούμε ότι πλέον μια αλλαγή είναι απαραίτητη. Αποφασίσαμε για μια αλλαγή, ριζική μπορούμε να πούμε, που θα αλλάξει τελείως τη δομή του, όχι όμως το ρόλο του, που παραμένει κοινωνικός.
Μια αλλαγή που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, που καθημερινά ταλανίζεται από ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον.
Στο μέλλον στοχεύουμε και εμείς για ένα καλύτερο αύριο, που απ’ ότι φαίνεται οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν το επιθυμούν …αλλά προσπαθούν με πάγιους τρόπους να καθορίσουν την τύχη μας.
Αυτά και πολλά άλλα αποτέλεσαν το έναυσμα αυτής της πρωτοβουλίας μας.
Η αισιοδοξία και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο είναι τα όπλα μας για την επίτευξη των στόχων μας και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε να μας στηρίξετε συνάδελφοι – μέλη, με την ενεργό συμμετοχή σας, τις προτάσεις σας και να είστε σίγουροι ότι θα παραχθεί έργο προς όφελος όλων μας.
Να γνωρίζετε ότι, όταν είμαστε πολλοί μαζί, μπορούμε πολύ περισσότερα και πραγματικά αξίζει τον κόπο.
Αυτά που παραθέτουμε παρακάτω είναι ένα δείγμα μελέτης, μιας ομάδας οικονομοτεχνικών και αναλογιστών, που αναθέσαμε για τη βελτίωση των οικονομικών, αλλά και των παροχών του Ταμείου μας.
Να έχετε μόνο κατά νου συνάδελφοι, ότι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την κοινωνική μας ασφάλιση. Απλά είναι ένα συμπλήρωμα αν θέλετε, που στο χέρι μας είναι να γίνει αντάξιο και γιατί όχι ανώτερο της κοινωνικής μας ασφάλιση, αρκεί να το στηρίξουμε και να το δυναμώσουμε.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε σε ποιες περιπτώσεις θα μας καλύπτει το πρόγραμμα.
• Σε περίπτωση εισαγωγής σε νοσοκομείο, να εισπράττει ο συνάδελφος ένα ποσό ανά ημέρα νοσηλείας.
• Σε περίπτωση απώλειας ζωής να εισπράττει η οικογένεια του συναδέλφου, ένα σεβαστό ποσό για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν.
• Σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας να έχει ο συνάδελφος ένα σημαντικό βοήθημα μέχρι να μπορέσει να οργανώσει ξανά τη ζωή του και της οικογένειάς του.
• Σε περίπτωση γάμου, τοκετού και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις θα υπάρχει ανάλογο βοήθημα από το Ταμείο.
• Το νέο πρόγραμμα προβλέπει ακόμα σημαντικά βοηθήματα και για τους συνταξιούχους συναδέλφους.
• Τέλος, το πρόγραμμα προβλέπει ακόμα και την περίπτωση της συνταξιοδότησης, θέμα που προβληματίζει σήμερα όλη την κοινωνία.
Συνάδελφοι πιστεύω ότι πήρατε μια εικόνα αυτών που πρόκειται να αλλάξουν και να καθορίσουν την πορεία του Ταμείου από εδώ και πέρα.
Γι’ αυτό σας καλούμε όλους στη γενική συνέλευση που έχει οριστεί να γίνει στις 20 Ιανουαρίου 2008, ημέρα Κυριακή και ώρα 8.30 το πρωί στην αίθουσά μας, για καλύτερη ενημέρωση πάνω σ’ αυτό το τόσο πρωτοποριακό και σημαντικό θέμα.
Η συμμετοχή σας θα είναι και η επιβεβαίωση σ’ αυτή μας την προσπάθεια.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδροος, Ευάγγελος Ντίνος
Ο γεν. γραμματέας, Ιωάννης Ιωαννίδης