Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » «Εnergon 2007»: Θετικός ο απολογισμός

«Εnergon 2007»: Θετικός ο απολογισμός

Η νέα έκθεση για την ενέργεια διοργανώθηκε από τη «ΔΕΘ ΑΕ » στην Κομοτηνή από 8-11 Νοεμβρίου
Την καλύτερη δυνατή αρχή έκανε η νέα διοργάνωση της «ΔΕΘ ΑΕ» στην Κομοτηνή, η έκθεση «Energon 2007» που κατάφερε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να προσελκύσει 5.500 επισκέπτες.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 8-11 Νοεμβρίου, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, και η πρώτη διοργάνωση έτυχε θερμής υποδοχής δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη συνέχισή της και στα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, τα στελέχη της ΔΕΘ ΑΕ ξεκίνησαν έρευνα μεταξύ των εκθετών και των εμπορικών επισκεπτών της «Energon 2007» ώστε να διαμορφώσουν τις παραμέτρους πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η επόμενη διοργάνωση της έκθεσης. Στόχος είναι να παρουσιασθεί ένα βελτιωμένο εκθεσιακό προϊόν και η διοργάνωση να εξελιχθεί σε θεσμό για τον ενεργειακό κλάδο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες και οι εκθέτες και για την ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με θέμα «βιώσιμες πηγές ενέργειας στη Θράκη».
Η συζήτηση, στην ημερίδα αυτή, εστιάσθηκε στο ενεργειακό μέλλον της περιοχής, αλλά και στο ενεργειακό δυναμικό που πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του περιβάλλοντος.
Η Energon 2007 προσέλκυσε 50 εκθέτες, εκ των οποίων οι 37 ήταν άμεσοι και οι 13 έμμεσοι και κάλυψε επιφάνεια μεγαλύτερη των 800 τ.μ. στους διαθέσιμους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ).
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Με τις προωθούμενες ενεργειακές διασυνδέσεις της χώρας μας, η Θράκη μετατρέπεται από ακριτικό σύνορο σε γέφυρα συνεργασίας στην καρδιά του ευρύτερου πολιτικού και οικονομικού χώρου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης…
Η ενέργεια για τη χώρα μας αποτελεί, πλέον, πολιτική αιχμής. Αξιοποιούμε τη στρατηγική γεωπολιτική θέση μας, καθώς είμαστε στο κέντρο μιας αγοράς 340 εκατομμυρίων ανθρώπων. Προωθούμε μεγάλες συμφωνίες και μετεξελίσουμε την Ελλάδα σε ενεργειακό κέντρο και ελκυστικό πόλο επενδύσεων»…
Στο χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης Δ. Σταμάτης, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση της Energon «ακτινοβολεί τη διορατικότητα της ΔΕΘ ΑΕ για το παρόν και το μέλλον της περιοχής».
Αναφερόμενος δε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σημείωσε πως ήδη λειτουργούν επτά αιολικά πάρκα στην περιοχή, αξιοποιώντας το αιολικό δυναμικό στην οροσειρά της Ροδόπης και τόνισε ότι «πλούσιο είναι και το γεωθερμικό δυναμικό της Θράκης, που μπορεί να συμβάλει στις σύγχρονες καλλιέργειες γης».
Χορηγοί της «Energon 2007» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, με τη στήριξη του ΔΕΚΑΜΑΘ, ήταν η ΕΠΑ, η Ρόκκας Group και η Solar Cells.