Διοργάνωση κινητοποιήσεων από τη ΓΣΕΒΕΕ ζητά το δ.σ. της ΟΒΥΕ

Ανάληψη πρωτοβουλιών  από τη ΓΣΕΒΕΕ για διοργάνωση  κεντρικής διαδήλωσης στην Αθήνα και συσκέψεων των ΕΒΕ σε κάθε περιοχή της χώρας με σκοπό τον κοινό αγώνα κατά των μέτρων που οδηγούν σε αφανισμό τους επαγγελματοβιοτέχνες ζητά το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ.

Συγκεκριμένα σε επιστολή της η ΟΒΥΕ προς το διοικητικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του στις 17/2, αξιολόγησε τη δύσκολη και επιβαρυμένη κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία των συναδέλφων υδραυλικών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει άμεσα να ληφθούν δραστικές αποφάσεις.
Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ ζητά άμεσα:
1. Να διοργανωθεί κεντρική διαδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους ΕΒΕ της χώρας.
2. Να διοργανωθούν συσκέψεις σε κάθε περιοχή της χώρας υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα η προαναφερθείσα αναγκαία κινητοποίηση.
3. Να κληθούν όλες οι δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου να ανακύψει μια απόλυτη  συνένωση όλων των υγιών συνδικαλιστικών δυνάμεων.
Συνάδελφοι, 
Οι καιροί δε μάς επιτρέπουν να εφησυχάζουμε ούτε λεπτό. Η κοινωνία υποφέρει από τα επαχθή και άδικα μέτρα που επιβάλλουν οι κατά τ’ άλλα «σωτήρες» – δανειστές μας. Υπό το πρίσμα αυτό, πιστεύουμε ότι η διοργάνωση μιας μεγαλειώδους κινητοποίησης με τη συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών (κλαδικών, τοπικών) και όλων των σωματείων, με ένα κοινό  σημείο συνάντησης, μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή απάντηση σε όλα τα δεινά που μας επιβάλλονται. Κατανοούμε ότι, ιδιαίτερα για την περιφέρεια, ίσως είναι δύσκολο να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Σε περιόδους «πολέμου», όμως, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, παρά μόνο αγώνας. Οι κινητοποιήσεις  σε κάθε περιοχή ξεχωριστά έχουν δείξει ότι δεν έχουν μεγάλη επιτυχία και απήχηση ακόμα και στα μέλη μας. Η  πιο ενδεδειγμένη ενέργεια αυτή τη στιγμή είναι η διοργάνωση και η μαζική συμμετοχή όλων των ΕΒΕ σε “κοινή” κινητοποίηση στην Αθήνα.
Ολοκληρώνοντας, σάς επισημαίνουμε ότι πριν ένα μήνα περίπου δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών λίστα με τα 136 κλειστά επαγγέλματα. Μέσα σε αυτά ήταν και των υδραυλικών. Επ’ αυτού τονίζουμε ότι το επάγγελμά μας δεν είναι κλειστό. Αντίθετα,  είναι «ορθάνοιχτο» για όσους κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα που ορίζει η νομοθεσία.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει παρέμβαση και από την ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να κατανοηθεί ότι δεν μπορεί να συγκαταλέγονται στην ίδια κατηγορία επαγγέλματα που εκ των πραγμάτων δεν είναι κλειστά.
Αναμένουμε τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα που σας θέσαμε»