Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι πωλήσεις των ηλιοθερμικών προϊόντων

Διαπιστώθηκε στην τακτική γενική συνέλευση της ΕΒΗΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 31 Ιανουαρίου 2020, η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΒΗΕ, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στο Σύνταγμα. Τα μέλη της ένωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το περασμένο έτος, τις εξελίξεις του κλάδου των θερμικών ηλιακών συστημάτων στην Ευρώπη, τις απαιτήσεις συμμόρφωσης των ηλιοθερμικών προϊόντων σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς καθώς και για σύγχρονα τραπεζικά εργαλεία που αφορούν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.
Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρακολούθησαν και απεύθυναν χαιρετισμό, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου καθώς και ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής, καθηγητής Νικόλαος Γεωργικόπουλος. Και οι δύο προσκεκλημένοι εξέφρασαν την θετική τους εντύπωση για τα επιτεύγματα της ΕΒΗΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για την δυναμική που παρουσιάζει ο κλάδος, τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξής του από την πολιτεία.
Τέλος, θετικά ήταν τα μηνύματα από τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου με τις πωλήσεις ηλιοθερμικών προϊόντων να παρουσιάζουν για άλλη μια χρονιά αυξητικές τάσεις, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η δεξίωση σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα.