Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΒΥΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΒΥΕ

Για την εργατική πρωτομαγιά
«Η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να ‘ναι ημέρα σταθμός για την έναρξη αγώνων, όλων των παραγωγικών τάξεων, ενάντια στην εφαρμογή των νέων μέτρων που θέλει να μας επιβάλει το ΔΝΤ και η ΕΕ.
Οι ΜΜΕ, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να γίνουν και πάλι θύματα της οικονομικής κρίσης.
Το χρέος της χώρας να το πληρώσουν όλοι αυτοί που κατάντησαν την πατρίδα να παρακαλάει για να μην πτωχεύσει. Η εργατική πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνων για την αποστροφή αδικιών.
Η 1η Μάη 2010 είναι ημέρα επιβίωσης».
Για τον 13ο και 14ο μισθό και την απεργία της 5ης Μαΐου
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ δηλώνει την αντίθεσή του σε ενδεχόμενες περικοπές του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι, όλοι μαζί συνθέτουν το παζλ της σκληρής και πολύωρης εργασίας.
Η ΟΒΥΕ είναι υπέρ των αυξήσεων σε λογικά πλαίσια και κατά των περικοπών.
Δηλώνουμε τη συστράτευσή μας με τη ΓΣΕΒΕΕ και συμμετέχουμε στην απεργία της 5ης Μαΐου που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ.
Απολύσεις και περικοπές θα μας οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση, με λιγοστά έσοδα για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, λιγοστή κατανάλωση και κατά συνέπεια λουκέτα στις επιχειρήσεις και δυσκολία επιβίωσης για όλους τους επαγγελματίες. Η χώρα έχει ανάγκη ενός μελετημένου αναπτυξιακού σχεδίου εξόδου από την κρίση με άμεσες και καινοτόμες δράσεις. Σε ένα τέτοιο σχέδιο ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν οι ΜΜΕ και οι επαγγελματίες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 5ης Μαΐου μαζί με τις τοπικές ομοσπονδίες».
Για το θάνατο των τριών εργαζομένων
Η ΟΒΥΕ είναι υπέρ όλων των διαμαρτυριών που δεν αποτελούν απειλή για την αποσύνθεση της κοινωνικής ειρήνης.
Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, η αντίθεση στα πρωτοφανή μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω της τρόικας και άλλο να σκοτώνονται τρεις αθώοι εργαζόμενοι, εξαιτίας ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με τους ειρηνικούς αγώνες των κοινωνικών ομάδων.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΥΕ, καταδικάζει κάθε είδους εγκληματική ενέργεια και ζητά την άμεση τιμωρία, των “δολοφόνων” που στέρησαν τη ζωή από τους τρεις συνανθρώπους μας – εργαζόμενους σε τράπεζα.
Για το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ
Ο πρόεδρος, Γιώργος Κωνσταντέλλος
Ο γενικός γραμματέας, Ηλίας Χούντας»

Δημοσιεύθηκε την