AHI CARRIER Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΕ: Σύγχρονα συστήματα θέρμανσης. Πετρέλαιο ή αντλία θερμότητας;

carrier-1Έρευνες έχουν αποδείξει ότι στη χώρα μας οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ενέργειες είναι τα κτήρια και οι μεταφορές. Συγκεκριμένα, τα κτίρια ευθύνονται περίπου για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης και αυτό διότι τα κτίρια μας είναι ιδιαίτερα παλιά χωρίς τεχνολογικές παρεμβάσεις.
Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον» σχεδιάστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) με γνώμονα την ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα. Το Υπουργείο, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχει μία δέσμη οικονομικών κινήτρων προκειμένου να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του οικιακού τομέα με στόχο τη μείωση των ενεργειακών αναγκών, τη μείωση εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.
Ένα από τα κυρία θέματα που αντιμετωπίζουν τα κτίρια μας είναι η χαμηλή απόδοση των συστημάτων θέρμανσης ψύξης και ζεστού νερού χρήσης.
Οι αντλίες θερμότητας με υψηλό ονομαστικό και εποχιακό βαθμό απόδοσης, κατατάσσονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών του CO2 στην ατμόσφαιρα και γι’ αυτό έχουν ενταχθεί στα επιλέξιμα από το πρόγραμμα συστήματα.
Οικονομία
Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι πολύ απλή. Ο ήλιος θερμαίνει τον αέρα του περιβάλλοντος, του οποίου την ενέργεια η αντλία θερμότητας μετατρέπει σε θέρμανση. Η μετατροπή αυτή για να επιτευχθεί απαιτεί την κατανάλωση μικρού μόνο ποσού ηλεκτρικής ενέργειας. Για παράδειγμα 3kWh ανανεώσιμης ενέργειας + 1kWh ηλεκτρικής ενέργειας αποδίδουν 4kWh θερμικής ενέργειας.
Οι αντλίες θερμότητας Carrier & Toshiba είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με το καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας. Είτε πρόκειται για νέα οικοδομή είτε για σπίτι με εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης (σε ανακαίνιση ή μη), οι αντλίες θερμότητας παρέχουν θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης εξασφαλίζοντας μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων έως και 65% σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα που χρησιμοποιούν λέβητα και καυστήρα.
Ιδανική λύση
Οι αντλίες θερμότητας Carrier & Toshiba μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τύπους θερμαντικών σωμάτων όπως σώματα χαμηλής θερμοκρασίας (panels), ενδοδαπέδιο δίκτυο και τερματικές μονάδες νερού.
Οι μονάδες καλύπτουν τις απαιτήσεις θέρμανσης και ψύξης σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος από -20°C το χειμώνα (τα συστήματα διαθέτουν ενσωματωμένη αντιπαγετική προστασία) έως +43°C το καλοκαίρι. Επιπλέον, παρέχουν τη δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού σε διαφορετικές θερμοκρασίες, για να ανταποκρίνονται ταυτόχρονα σε διαφορετικές εφαρμογές.
Σε υπάρχουσες κατοικίες που έχουν ήδη εγκατεστημένους λέβητες αερίου ή πετρελαίου, οι αντλίες θερμότητας Carrier & Toshiba μπορούν να συνδυαστούν με το υπάρχον σύστημα και να καλύψουν με το καλύτερο τρόπο τις ανάγκες θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς ο λέβητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως ενισχυτική πηγή κατά τη διάρκειας ακραίων καιρικών συνθηκών το χειμώνα.
Απόδοση και τεχνολογία
Η τεχνολογία μεταβλητών στροφών (Inverter) που χρησιμοποιούν οι αντλίες θερμότητας Carrier & Toshiba επιτρέπει την ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας έναντι των παραδοσιακών συστημάτων σταθερών στροφών. Οι αντλίες θερμότητας αυξάνουν βαθμιαία την ισχύ που απαιτείται για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Ο υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρικός έλεγχος διαχειρίζεται τις αντλίες θερμότητας Carrier & Toshiba με το πλέον αποδοτικό τρόπο.
Πετρέλαιο ή αντλία θερμότητας;
• Εγκαθιστώντας στο χώρο σας αντλία θερμότητας θα απαλλαγείτε από επιπλέον υποχρεώσεις και κόστη γιατί απλά δεν απαιτούνται σύνθετες και ακριβές διαδικασίες συντήρησης.
• Δεν χρειάζεται να προπληρώσετε για τα έξοδα λειτουργίας και έτσι δεν δεσμεύετε χρήματα από τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.
• Τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπόκεινται σε έντονες μεταβολές τιμής, όπως αυτές των στερεών και υγρών καυσίμων. Έτσι αποφεύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις που πιθανόν να σας βγάζουν εκτός προγραμματισμού.
• Η εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας γίνεται γρήγορα και εύκολα. Δεν απαιτείται καπνοδόχος ή εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων και έτσι αποφεύγετε πρόσθετες εργασίες στο χώρο σας.
• Δεν απαιτείται ειδικός χώρος τοποθέτησης, καθώς η εξωτερική μονάδα είναι συμπαγής και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί εξωτερικά ακόμα και στο μπαλκόνι σας.
AHI CARRIER Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε.