Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Ενισχυμένο το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Ενισχυμένο το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Ανακοινώνεται και ξεκινά εντός του καλοκαιριού σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος

 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση και έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στις 11 Μαΐου 2016.
Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε:
«Το πρόγραμμα αυτό, πολύ πιο ενισχυμένο, θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε και να το βάλουμε μπρος μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους».
Σχετικά με το προηγούμενο πρόγραμμα, σημείωσε:
«Αν και κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένο, βεβαίως είχε γίνει και μια ψιλοεξαπάτηση του κόσμου διότι ενώ τα χρήματα είχαν τελειώσει -σημειωτέον το πρόγραμμα χρηματοδοτείτο από το προηγούμενο ΕΣΠΑ- υπήρξαν 40.000 άνθρωποι οι οποίοι έκαναν αιτήσεις, ενώ γνώριζαν οι τότε διοικούντες ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν».
Απαντώντας για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα μέχρι σήμερα, είπε:
«Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις προϋποθέσεις για να επανεκκινήσει αυτό το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί. Ενώ δηλαδή υπάρχουν τα λεφτά, έπρεπε να είχε γίνει μια αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Αυτό δεν είχε γίνει και είναι απαραίτητο για να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ. Αυτό μας έχει καθυστερήσει, ωστόσο ολοκληρώνεται».

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις