Αρχική » Αφιερώματα » Θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία » ΥΔΡΟΓΚΑΖ ΕΠΕ: Αγγλικά θερμαντικά κάτοπτρα Space – Ray και Tansun

ΥΔΡΟΓΚΑΖ ΕΠΕ: Αγγλικά θερμαντικά κάτοπτρα Space – Ray και Tansun

ydrogaz foto_1-1.jpg

Η «ΥΔΡΟΓΚΑΖ» δραστηριοποιείται στο χώρο της θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία από το 1991 αντιπροσωπεύοντας τις αγγλικές εταιρίες Space – Ray και Tansun, οι οποίες είναι πρωτοπόρες και έχουν ηγετικό ρόλο στο χώρο αυτό.
Η Space – Ray κατασκευάζει θερμαντικά κάτοπτρα που θερμαίνουν με ακτινοβολία και λειτουργούν με φυσικό αέριο ή LPG.
Τα κάτοπτρα αυτά έχουν υψηλή απόδοση, είναι πολύ οικονομικά στη λειτουργία τους και δεν χρειάζονται συντήρηση. Κατασκευάζονται στην Αγγλία από ανοξείδωτο ατσάλι σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Διαθέτουν ηλεκτρονική ανάφλεξη και έχουν δυνατότητα χειρισμού από απόσταση.
Τα κάτοπτρα της Space – Ray χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
Σε κεραμικά κάτοπτρα (φωτο 1) και στα κάτοπτρα σωλήνα (φωτο 2).
Η Tansun κατασκευάζει στην Αγγλία ηλεκτρικά θερμαντικά κάτοπτρα που λειτουργούν με τις υψηλής τεχνολογίας λυχνίες κρυστάλλων Quartz των εταιριών Phillips και General Electric. Επίσης, είναι τα μοναδικά που χρησιμοποιούν λυχνίες αυτής της τεχνολογίας, οι οποίες έχουν 4-πλάσια απόδοση σε σχέση με τις λυχνίες Hallon.
Τα ηλεκτρικά κάτοπτρα είναι οικονομικά στην αγορά και έχουν το μικρότερο κόστος λειτουργίας σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία.
Επιπλέον τοποθετούνται παντού εύκολα, έχουν πολύ μεγάλη και άμεση απόδοση, δεν επηρεάζουν την αισθητική του χώρου λόγω του μικρού μεγέθους τους και συνδέονται σε μια απλή πρίζα σούκο (φωτο 3).

ydrogaz foto_1-1.jpg1

ydrogaz foto_2.jpgydrogaz foto_3.jpg

2

 

 

 

3