Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » 15 ΧΡΟΝΙΑ GRUNDFOS ΕΛΛΑΣ

15 ΧΡΟΝΙΑ GRUNDFOS ΕΛΛΑΣ

grundfosthe best.jpg

Το 1993 o Όμιλος Grundfos με έδρα τη Δανία και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο των κυκλοφορητών, αντλιών και πιεστικών συγκροτημάτων κάθε είδους, αποφασίζει την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στην Ελλάδα, με τίτλο Grundfos Ελλάς ΑΕΒΕ. Ξεκινώντας με μόλις 6 άτομα προσωπικό, η Grundfos Ελλάς κερδίζει γρήγορα τη θέση της στην ελληνική αγορά, ταυτίζοντας το όνομα της με την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία.
Το 1996, η εταιρία ιδρύει υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη για την αποτελεσματική κάλυψη τόσο της Βόρειας Ελλάδας όσο και των χωρών των Βαλκανίων.

Το 1997, η Grundfos Ελλάς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και ένα πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς.
grundfosthe best.jpgΤο 2000, η εταιρία μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο στην Παιανία, που στεγάζει τα γραφεία πωλήσεων και διοίκησης, υποδειγματική αποθήκη και οργανωμένο τμήμα After Sales Service με υπερσύγχρονα δοκιμαστήρια αντλιών –τα μοναδικά αυτού του τύπου στην Ελλάδα.
Την περίοδο 2002 έως 2004 τα Ολυμπιακά Έργα εκτοξεύουν τις πωλήσεις της εταιρίας, αφού το 66% των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων εξοπλίστηκαν με κυκλοφορητές, αντλίες και πιεστικά συγκροτήματα  Grundfos.
Το 2005, η Grundfos Ελλάς υιοθετεί το Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας ‘’Business Excellence’’ του παγκόσμιου φορέα EFQM (European Foundation of Quality Management) και πιστοποιείται με τον τίτλο Επιχειρηματικής Αριστείας ‘’Committed to  Excellence’’.
Την ίδια χρονιά, η Grundfos Ελλάς κατατάσσεται ανάμεσα στις 100 πιο δυναμικές εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα “Το Βήμα”.
Παράλληλα, η εταιρία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Έτσι, το 2007 πέτυχε αύξηση των Πωλήσεων κατά 15 % σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και Κύκλο Εργασιών που ξεπέρασε τα 17 εκ. ευρώ.
Βασικό μέλημα της Grundfos Ελλάς είναι η διάδοση της τεχνογνωσίας της στους επαγγελματίες του χώρου. Γι’ αυτό το λόγο διοργανώνει συστηματικά τεχνικά σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια για εγκαταστάτες, μελετητές, κατασκευαστές καθώς και για σπουδαστές τεχνικών σχολών. Επίκεντρο αυτών των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων είναι πλέον οι δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την τεχνολογία των προϊόντων Grundfos.
Σήμερα, με εξειδικευμένο προσωπικό 43 ατόμων, ένα ευρύτατο κοινό πελατών και ένα εκτεταμένο δίκτυο κέντρων service σε όλη τη χώρα, η Grundfos Ελλάς αποτελεί έναν φερέγγυο συνεργάτη που έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς χάρη στην αξιοπιστία των προϊόντων της, την συνέπεια των ανθρώπων της και την προσήλωσή της στις βασικές αξίες του Ομίλου Grundfos: υπευθυνότητα, προνοητικότητα, καινοτομία ή αλλιώς, BE>THINK>INNOVATE !