Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Ζητούμενο για τη νέα διοίκηση του Συνδέσμου Λήμνου η ενεργός συμμετοχή των συναδέλφων

Ζητούμενο για τη νέα διοίκηση του Συνδέσμου Λήμνου η ενεργός συμμετοχή των συναδέλφων

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην ΟΒΥΕ πραγματοποιήθηκαν στις 8 Μαΐου στο Σύνδεσμο Λήμνου. Στις αρχαιρεσίες συμμετείχαν 18 από τα 22 μέλη του Συνδέσμου. Οι εκλογές και η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πριν, έλαβαν χώρα στα γραφεία του Συνδέσμου, τα οποία είναι κοινά με αυτά του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Λήμνου.
Η συνέλευση, όπως μας τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ευστάθιος Σινάνης, αποφάσισε τη διενέργεια γενικών συνελεύσεων μία φορά το μήνα, έπειτα από σχετική πρόταση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο ζήτησε την ενεργό συμμετοχή των μελών στα κοινά.

«Η δράση ενός Συνδέσμου δεν εξαρτάται μόνο από το Δ.Σ., το οποίο βεβαίως έχει τον πρωτεύοντα ρόλο, αλλά από όλα τα μέλη. Στα πλαίσια αυτά είπαμε μία φορά το μήνα να κάνουμε γενική συνέλευση, να βρισκόμαστε, να αναφέρει ο καθένας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στα μέρη του με τους λαθραίους υδραυλικούς, και γενικώς να συζητάμε όλα τα θέματα που μας αφορούν. Θα προσπαθήσουμε να τονώσουμε το συνδικαλιστικό ενδιαφέρον των συναδέλφων, να τους φέρουμε πιο κοντά μας, μέσα από τη διοργάνωση τεχνικών – επιμορφωτικών σεμιναρίων που έχουμε αποφασίσει να διοργανώσουμε, καθώς και άλλες δράσεις».
Ο συν. Σινάνης μας είπε ακόμα ότι θα υπάρξει παρέμβαση στην Εφορία, για να μην ανοίγει βιβλία σε μη αδειούχους, ενώ το διάστημα αυτό «τρέχει» καμπάνια του Συνδέσμου σε ραδιοφωνικό σταθμό του νησιού για τις άδειες και τις Υπεύθυνες Δηλώσεις των υδραυλικών. Στη συνέλευση συζητήθηκαν ακόμα τα φλέγοντα θέματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ενώ υπήρξε και μεγάλη αναφορά στους λαθραίους υδραυλικούς, σε συνδυασμό με το ότι το Π.Δ. 38/91, όπως τονίστηκε, αφήνει παραθυράκια που ο καθένας μπορεί να τα ξεπερνάει. «Σε ό,τι αφορά τους λαθροεγκαταστάτες, εμείς δεν θέλουμε να παίξουμε το ρόλο της αστυνομίας. Σκοπός μας είναι να τους πείσουμε ότι δεν είναι σωστό (με βάση τη νομοθεσία) να εκτελούν υδραυλικές εργασίες και να παίρνουν το μεροκάματο από τους επαγγελματίες».
Σημειώνουμε ότι το Δ.Σ. που εξελέγη από τις αρχαιρεσίες αποτελείται από τα ίδια πρόσωπα και αξιώματα με το απερχόμενο Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Η νέα Διοίκηση

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Παναγιώτης Παπακουτής
Αντιπρόεδρος: Ευστάθιος Σινάνης
Γεν. γραμματέας: Βασίλης Καζόλης
Ταμίας: Αντώνης Γιαννάκης
Μέλη: Σταύρος Μαρκατσέλης Δημήτρης Παπούτσος.

Ελεγκτική Επιτροπή

Ελευθέριος Αγαλιανός, Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, Κωνσταντίνος Ράπτης.

Aντιπρόσωποι στην ΟΒΥΕ

Ευστάθιος Σινάνης, Μιχάλης Στεφανής.