Αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης Yutaki από τη Hitachi

yutakiΤο συνεχώς αυξανόμενο κόστος θέρμανσης από τη χρήση συμβατικών μεθόδων όπως οι λέβητες πετρελαίου, έχει οδηγήσει στην αναζήτηση εναλλακτικών τεχνολογιών για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης. Μια νέα μέθοδος που κερδίζει συνεχώς έδαφος, λόγω των πολλαπλών ωφελειών που προσφέρει, είναι η χρήση αντλιών θερμότητας.
Η «Hitachi» παρουσιάζει την καινοτομική σειρά αντλιών θερμότητας Yutaki, με δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού με θερμοκρασία έως και 80°C, την υψηλότερη θερμοκρασία που συναντάται σε συστήματα θέρμανσης οικιακής χρήσης.
Οι βραβευμένες αντλίες θερμότητας αέρος-νερού της σειράς Yutaki διαθέτουν τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης COP στην αγορά, ενώ η νέα έκδοση Yutaki S80 έρχεται να προσφέρει περαιτέρω βελτίωση σε αυτές τις επιδόσεις. Για κάθε 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται, η αντλία θερμότητας παρέχει έως και 5 kW ενέργεια για θέρμανση, προσφέροντας μείωση στο κόστος θέρμανσης έως 75% και περιορισμό των εκπομπών CO2 έως και 50% σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα καυστήρων πετρελαίου.
Η καινοτομική κατασκευή του Yutaki S80 διαθέτει 2 διαφορετικούς συμπιεστές  οι οποίοι δουλεύουν διαδοχικά (Έξυπνος διαδοχικός κύκλος – Καινοτομία Hitachi), με 2 διαφορετικούς ψυκτικούς κύκλους R410a και R134a. Για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, ο δεύτερος ψυκτικός κύκλος λειτουργεί μόνο ενισχυτικά, όταν απαιτείται υψηλή θερμοκρασία νερού.
Την υπόλοιπη διάρκεια παραμένει ανενεργός και χρησιμοποιείται μόνο ένας κύκλος. Η σειρά Yutaki S80 είναι διαθέσιμη σε 6 διαφορετικές εκδόσεις με ισχύ από 10 έως 18 kW και μονοφασική ή τριφασική τροφοδοσία.
Οι αντλίες θερμότητας Yutaki της Hitachi εξασφαλίζουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ‘’Εξοικονόμηση κατ’οίκον’’. Είναι ενεργειακής κλάσης Α+, inverter με πολύ υψηλούς βαθμούς απόδοσης COP (έως και 4,36).
Ο έλεγχος των μονάδων γίνεται μέσω ασύρματων χειριστηρίων με οθόνη γραφικών LCD για εύκολη καθοδήγηση και έχουν δυνατότητα σύνδεσης με κεντρικό σύστημα διαχείρισης κτιρίων (BMS) μέσω πρωτοκόλλου KNX. Μέσω ενός συστήματος ΚΝΧ είναι δυνατή η παρακολούθηση και ο έλεγχος οποιουδήποτε συστήματος ψύξης-θέρμανσης Yutaki, με στόχο την αποδοτικότερη ενεργειακή διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων.
Μέτρηση, έλεγχος από απόσταση, λειτουργία μέσω χρονοπρογράμματος και σενάρια ελέγχου είναι μερικές μόνο δυνατότητες του συστήματος Yutaki μέσω πρωτοκόλλου KNX (απαραίτητη η χρήση KNX Gateway).