Αρχική » Περιεχόμενα » Εκπαίδευση » Υποβιβάζουν 800 μαθητές των ΤΕΕ που δεν πέρασαν την τάξη

Υποβιβάζουν 800 μαθητές των ΤΕΕ που δεν πέρασαν την τάξη

Δεν κατάφεραν να περάσουν την τάξη τους και το υπουργείο Παιδείας στέλνει αυτούς τους μαθητές να φοιτήσουν …δύο τάξεις πίσω, για τιμωρία!
Αυτό το παράλογο ισχύει για περισσότερους από 800 μαθητές των κατηργημένων πια Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) που έμειναν στην ίδια τάξη (Β’ έτος) και τώρα παραπέμπονται στην Α’ τάξη του νεοϊδρυθέντος Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ).
Έτσι η περίφημη μεταρρύθμιση στο χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης οδηγεί δύο χρόνια πίσω αυτά τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα αναγκάζει να παρακολουθήσουν και μαθήματα άγνωστα μέχρι τώρα για αυτά.
Σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Θέμης Κοτσυφάκης, επισήμανε χαρακτηριστικά:
«Σε κάθε εκπαιδευτική αλλαγή το υπουργείο Παιδείας οφείλει να λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε αυτή η αλλαγή να μην αποβαίνει σε βάρος των μαθητών. Για πρώτη φορά λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει επισημανθεί πριν από τη λήξη του σχολικού έτους από την ΟΛΜΕ, τους γονείς και τους μαθητές. Επιμένει να τιμωρήσει τα παιδιά, γυρίζοντάς τα δύο χρόνια πίσω. Είναι πρωτοφανές και δείχνει έλλειψει ακόμη και της στοιχειώδους ευαισθησίας. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση».