ΥΔΡΟΜΑΡΙΝ ΑΕ: Πλήρης γκάμα προϊόντων για τη χρήση συστημάτων γεωθερμίας

Ο όμιλος Υδρομαρίν Α.Ε. κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο της ψύξης-θέρμανσης, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες εξελίξεις και απαιτήσεις, διαθέτει μια πλήρη γκάμα υλικών και συστημάτων που βρίσκουν εφαρμογή σε γεωθερμικά συστήματα θέρμανσης, δροσισμού, κλιματισμού και παραγωγής ζεστών νερών χρήσης.
ydromarin-1-Ξεκινώντας από την αντλία θερμότητας (Α/Θ), η Υδρομαρίν Α.Ε. διαθέτει πλήρη σειρά μοντέλων του οίκου Rhoss. Οι γεωθερμικές Α/Θ εκμεταλλευόμενες τη σταθερή θερμοκρασία του εδάφους αποδίδουν θερμικά ή ψυκτικά φορτία πολλαπλάσιας ενέργειας από αυτήν που καταναλώνουν στο συμπιεστή τους. Με σταθερότερο συντελεστή συμπεριφοράς έναντι των αερόψυκτων Α/Θ, τα μοντέλα της Rhoss είναι σε θέση να αποδώσουν 400%–600% περισσότερη θερμική ενέργεια ως προς την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν, ακόμα και τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα σε αντίθεση με τις αερόψυκτες που σε αντίστοιχες συνθήκες μειώνουν την απόδοσή τους στο 175% – 250%. Όλα τα μοντέλα της Rhoss έχουν πιστοποιημένα σημεία λειτουργίας με τους αντίστοιχους συντελεστές συμπεριφοράς διασφαλίζοντας οικονομικότερη λειτουργία έναντι των παραδοσιακών συστημάτων ψύξης-θέρμανσης.
Τα μοντέλα THHEY 105-112 της Rhoss χρησιμοποιούν ψυκτικό μέσο Freon R410A και διαθέτουν συμπιεστή scroll. Διαθέτουν αντιστάθμιση θερμοκρασίας νερού εξόδου ανάλογη προς τις απώλειες του κτίσματος. Είναι κατάλληλες για τοποθέτηση εντός κτιρίου και σε συνδυασμό με στην αθόρυβη λειτουργία τους (49,1db)
ydromarin-2σε σύγκριση προς κλασσικούς καυστήρες πετρελαίου και αερίου (70 db) αποτελούν την πιο αθόρυβη λύση ψύξης- θέρμανσης. Η θερμική τους απόδοση σε συνθήκες αναφοράς (ζεστό νερό 30/35°C, κρύο νερό 10/7°C) είναι από 7,4 kW (C.O.P 5,04) έως και 14,9 Kw(C.O.P. 4,71) ενώ η αντίστοιχη απόδοση σε ψύξη σε συνθήκες αναφοράς (κρύο νερό 23/18°C, ζεστό νερό 30/35°C) είναι από 7,7 kW έως 17,8 kW.
Για μεγαλύτερες απαιτήσεις, η Rhoss διαθέτει τη σειρά THHEY 115-240 με έναν ή και δύο συμπιεστές scroll αποδίδοντας από 18,5 kW μέχρι 47,72 kW σε θέρμανση και αντίστοιχα 19,89 kW μέχρι 50,78 kW σε ψύξη και επίπεδα θορύβου ακόμη χαμηλότερα 42 db(A). Οισυντελεστές συμπεριφοράς είναι ακόμη μεγαλύτεροι και φτάνουν C.O.P. 6,23 και Ε.E.R. 4,26.
Η σειρά των γεωθερμικών αντλιών θερμότητας ολοκληρώνεται με τα μοντέλα ανάκτησης θερμότητας TXHEY 105-112 και ΤΗΗΕ 106-230. Η σειρά ΤΗΗΕ 106-230 διαθέτει ενσωματωμένο εναλλάκτη ανάκτησης παραγωγής ζεστών νερών χρήσης και ικανοποιεί θερμικές απαιτήσεις 7,7 kW (με C.O.P. 5,49) έως 37,2 kW (με C.O.P. 5,41) και ψυκτικές 7,6 kW(E.E.R 4,7) έως 36,8 kW(E.E.R. 4,6). Η τεχνολογία ανάκτησης δίνει τη δυνατότητα στις γεωθερμικές αντλίες θερμότητας να παράγουν ζεστά νερά χρήσης ταυτόχρονα με τη λειτουργία της μονάδας σε ψύξη, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την εκμετάλλευση της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Για την ολοκλήρωση της λύσης των γεωθερμικών αντλιών θερμότητας, η Υδρομαρίν Α.Ε. διαθέτει μια πλήρη σειρά θερμαντικών σωμάτων Kermi εξολοκλήρου κατασκευασμένα στη Γερμανία. Η άριστη ποιότητα κατασκευής, οι διασφαλισμένες αποδόσεις κατά DIN ΕΝ 442 σε χαμηλές θερμοκρασίες νερού θέρμανσης (39°C -29°C) και η μοναδική τεχνολογία X2 των θερμαντικών σωμάτων Kermi προσφέρουν άριστη συνεργασία με συστήματα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών όπως οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας.
ydromarin-3Με το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης – δροσισμού της APE η Υδρομαρίν Α.Ε. προσφέρει την ιδανικότερη λύση για εκμετάλλευση των γεωθερμικών συστημάτων ψύξης-θέρμανσης τόσο σε οικιακές εφαρμογές όσο και στον τριτογενή τομέα. Η μεγάλη θερμοχωρητικότητα του συστήματος σε συνδυασμό με την μεγάλη επιφάνεια εναλλαγής, δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να αποδίδει τα απαραίτητα θερμικά ή ψυκτικά φορτία μεγιστοποιώντας το βαθμό απόδοσής του. Επιπρόσθετα, επιτρέπει τη θερμοσυσσωρευτική λειτουργία του συστήματος με γεωθερμικές αντλίες θερμότητας κατά τις χρονικές περιόδου μειωμένου τιμολογίου της Δ.Ε.Η., μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση χρήματος.
Στο ενδοδαπέδιο σύστημα της APE η ιδιαίτερα εύκολη εγκατάσταση των κυκλωμάτων εξασφαλίζεται από την ειδικά σχεδιασμένη μορφόπλακα συγκράτησης σωλήνων Pe-Xc ή Pe-Xb/Al/Pe-Xb.