Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » Ξεκίνησε τη λειτουργία της η βιοτεχνία του Συνεταιρισμού Ιωαννίνων

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η βιοτεχνία του Συνεταιρισμού Ιωαννίνων


Κατασκευάζει αγωγούς, συστήματα ύδρευσης και συλλέκτες κεντρικής θέρμανσης

Για τη λειτουργία της βιοτεχνίας του Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, τα προϊόντα που κατασκευάζονται, καθώς και τις επαφές που έχει το Δ.Σ. με τους συνεταιρισμούς ανά την Ελλάδα για τη γνωστοποίηση της παραγωγικής αυτής δραστηριότητας, μας μίλησε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Ηλίας Παπαϊωάννου.Συγκεκριμένα μας είπε:

«Τον περασμένο Αύγουστο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο 2ο νέο ιδιόκτητο κτίριο του Συνεταιρισμού Ιωαννίνων με την επωνυμία Συνεταιριστική Υδραυλικών Ιωαννίνων ΥΔΡΩ, όπου στο ισόγειο χώρο του άρχισε να λειτουργεί η βιοτεχνία παραγωγής αεραγωγών – καμινάδων καλοριφέρ – τζακιών με ανοξείδωτο χάλυβα, μονού και διπλού τοιχώματος με μόνωση, καθώς και όλης της γκάμας των εξαρτημάτων αυτών.
Οι αεραγωγοί διατίθενται σε μήκη του 1m – 2m και 3m σε όλες τις διατομές από Φ125 έως Φ350. Εκτός από ανοξείδωτο χάλυβα, διατίθενται και σε γαλβανιζέ.
Ακόμη, παράγουμε συλλέκτες θέρμανσης με διάφορες αναμονές κατά παραγγελία και διάφορα υδραυλικά εξαρτήματα όπως τσέρκι. Στους επόμενους μήνες θα αρχίσει και η παραγωγή του πίνακα υδροληψίας.

Στόχος μας είναι και ευελπιστούμε γι’ αυτό, τη διάθεση των προϊόντων της βιοτεχνίας μας να την απορροφήσουν οι συνεταιρισμοί ανά την Ελλάδα. Ήδη πριν από 2 μήνες ξεκινήσαμε τις κατά τόπους επαφές με τους συνεταιρισμούς, με σκοπό την ενημέρωσή τους τόσο για τα ποιοτικά στοιχεία των υλικών που παράγουμε όσο και για τα οικονομικά δεδομένα της διάθεσης αυτών των υλικών. Έως σήμερα έχουμε επισκεφθεί τους συνεταιρισμούς Αγρινίου – Άρτας – Λαμίας – Βόλου – Λάρισας – Κατερίνης και Γιαννιτσών. Το επόμενο ταξίδι μας είναι προς τους συνεταιρισμούς της Πελοποννήσου και στην επιστροφή μας θα έχουμε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΥΔ, όπου θα συζητήσουμε το θέμα εκτενέστερα μαζί τους.
Είναι μοναδική εμπειρία για εμάς αυτό το καινούργιο εγχείρημα και ζητούμε από όλους τους συναδέλφους υδραυλικούς και τα Δ.Σ. των συνεταιρισμών να μας βοηθήσουν, κατά το μέτρο του δυνατού, χωρίς βέβαια να ζητούμε να κόψουν τις έως σήμερα συνεργασίες τους με αντίστοιχους συνεργάτες ομοειδών προϊόντων.
Είμαστε καινούργιοι στο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας και παράλληλα ζητούμε την καλοπροαίρετη κριτική από όλους τους συνεργάτες μας.
Κατά την επικείμενη (11 – 12 Μαΐου) γενική συνέλευση ισολογισμού της ΠΟΣΕΥΔ στα Ιωάννινα, θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε από κοντά όλους τους συναδέλφους για τη βιοτεχνία και τα μηχανήματα παραγωγής, ξεναγώντας τους τόσο στο νέο κτίριο όσο και στο παλαιό κατάστημα του Συνεταιρισμού μας.
Πιστεύω ότι θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν όλοι οι συνάδελφοι της παραγωγική διαδικασία της βιοτεχνίας μας.
Πληροφοριακά θα ήθελα να σας πω ότι το νέο μας κτίριο έχει κάλυψη 5.500 m², εκ των οποίων το μισό και κάτι του ισόγειου χώρου το καταλαμβάνει η βιοτεχνία. Το υπόλοιπο μισό θα λειτουργήσει μελλοντικά ως χώρος αποθήκης και διάθεσης των υδραυλικών ειδών και ειδών θέρμανσης με τα ταμεία και τον πάγκο εξυπηρέτησης των συναδέλφων και γενικότερα των πελατών μας.
Ο όροφος του κτιρίου θα γίνει έκθεση προϊόντων της βιοτεχνίας όπως και έκθεση κεντρικής θέρμανσης, ειδών υγιεινής, πλακιδίων και κουζίνας.
Παραπλεύρως της νότιας πλευράς του κτιρίου θα στεγάζονται τα γραφεία του λογιστηρίου, του Διοικητικού Συμβουλίου και του προέδρου. Στον ισόγειο χώρο υπάρχει η αίθουσα γενικών συνελεύσεων σε αμφιθεατρική μορφή».