Ξεκίνησε η ένταξη 5.891 νοικοκυριών στο ενδιάμεσο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Από την Παρασκευή, 29/9, ξεκίνησε ουσιαστικά η ένταξη επιπλέον 5.891 νοικοκυριών σε ένα ακόμη ενδιάμεσο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”, τα οποία δεν κατέστη δυνατό να ενταχθούν στο προηγούμενο πρόγραμμα, λόγω εξάντλησης των πόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης – ΕΤΕΑΝ (το οποίο διαχειρίζεται το ταμείο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον), με τη νέα απόφαση υπαγωγής του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον, που υπεγράφη χθες, εντάσσονται 5.891 νοικοκυριά και εγκρίνονται 1.170 ακόμη αιτήσεις ως επιλαχούσες.

Όπως αναφέρεται, οι υπαγωγές των ωφελούμενων έγιναν με σειρά προτεραιότητας ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την κατανομή των κονδυλίων μέχρι την εξάντλησή τους.

Με αφετηρία την 29η Σεπτεμβρίου 2017, σημειώνεται, οι ωφελούμενοι θα ενημερώνονται από τις συνεργαζόμενες τράπεζες για να προβούν στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων εντός 45 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα τίθεται αυτοδίκαια εκτός απόφασης υπαγωγής, ώστε να δοθεί δυνατότητα υπαγωγής στις επόμενες στη σειρά επιλαχούσες αιτήσεις.