Αρχική » Περιεχόμενα » Εξαερισμός δικτύων Κ.Θ.(Περιεχόμενα) (Αφιερώματα) » Η Wilo και η Spirovent προσφέρουν τρεις λύσεις για την εξαέρωση στο κύκλωμα θέρμανσης

Η Wilo και η Spirovent προσφέρουν τρεις λύσεις για την εξαέρωση στο κύκλωμα θέρμανσης

af wilo2.jpg

Μια εγκατάσταση θέρμανσης αποτελεί σημαντική επένδυση. Πρέπει να ληφθούν παράγοντες όπως π.χ βαθμός απόδοσης, διάρκεια ζωής αξιοπιστία και έξοδα. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζονται όμως σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του νερού, με το οποίο λειτουργεί η εγκατάσταση θέρμανσης.
Μια σύγχρονη και ασφαλής εγκατάσταση θέρμανσης απαιτεί την απομάκρυνση των ανεπιθύμητου αέρα που εμπεριέχεται στο νερό. Ο αέρας απελευθερώνεται από το νερό  καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται και η πίεση μειώνεται.
Επειδή η πρόληψη είναι αυτή που εγγυάται την μακροβιότητα του συστήματος, η Spirovent ως παγκόσμιος ειδικός έρχεται να δώσει λύσεις στα σημεία που ο αέρας αποτελεί πρόβλημα:
Ύπαρξη αέρα και οι λύσεις της Spirovent

af wilo2.jpg
Αυτό το μπουκάλι με το νερό αποτελεί πρακτικό παράδειγμα για το που υπάρχει αέρας σε ένα σύστημα και σε τι μορφή.
Στα ψηλότερα σημεία ελεύθερoς, στα μεσαία επίπεδα σε μικροφυσαλλίδες και στα χαμηλότερα επίπεδα μη ορατός αλλά σε μεγάλη διαλυτότητα μέσα στο νερό.
Το κάθε σημείο και η κάθε εγκατάσταση λοιπόν απαιτεί ειδικές λύσεις:
Spirotop: Αυτόματο εξαεριστικό που έχει αποδειχθεί απαραίτητο βοήθημα στην εγκατάσταση και συντήρηση σε εκατομμύρια εγκαταστάσεις σε αναρίθμητες χώρες.
Ιδανικό για την απομάκρυνση εγκλωβισμένου αέρα και εξαέρωση των υψηλότερων σημείων της εγκατάστασης.
Spirovent Air: Με την μοναδική τεχνολογία Spirotube. Το ειδικά σχεδιασμένο σπειροειδές πλέγμα που έχει κάνει την Spirovent παγκοσμίως γνωστή. Απομακρύνει άμεσα τις μικροφυσαλλίδες που δημιουργούνται στο κύκλωμα βελτιστοποιώντας την απόδοση και τη μακροβιότητα του κυκλώματος μας.
af wilo1.jpgSpirovent Air Superior: Υπερσύγχρονος απαερωτής κενού. Κατάλληλος για εγκαταστάσεις όπου το στατικό ύψος νερού πάνω από τον λέβητα ξεπερνά τα 15 μέτρα και εγκαταστάσεις με όγκο νερού μέχρι 150 m³. Με μια ασφαλή, απλή και με χαμηλή στάθμη θορύβου εγκατάσταση, επιτυγχάνουμε εξαέρωση με αυξημένες δυνατότητες όπως: ρύθμιση της ώρας εξαέρωσης μέσω εβδομαδιαίου χρονοδιακόπτη, επιτήρηση της πίεσης και αυτόματη πλήρωση της εγκατάστασης.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για κεντρικό έλεγχο με τις ελεύθερες επαφές για BMS που διαθέτει.
Ας μην ξεχνάμε ότι στις σύγχρονες εγκαταστάσεις όλα μικραίνουν. Όχι μόνο οι σωληνώσεις και τα εξαρτήματα αλλά και η ροή του νερού μέσα από βαλβίδες και θερμαντικές επιφάνειες. Έτσι τα σύγχρονα κυκλώματα θέρμανσης απαιτούν ακόμα καλύτερη πρόληψη έναντι του αέρα που οξειδώνει με αποτέλεσμα την δημιουργία θρομβώσεων. Επιπλέον, η απόδοση του κυκλοφορητή και του εναλλάκτη και του υπόλοιπου περιφερειακού εξοπλισμού μεγιστοποιείται μόνο από την καλή ποιότητα νερού.
Σήμερα που το αρχικό ύψος επένδυσης μιας εγκατάστασης είναι διαρκώς μεγαλύτερο, η πρόληψη και η καλή συντήρηση είναι απαραίτητη αρχή της μακρόβιας, εύρυθμης λειτουργίας. Αυτό επιγχάνεται άριστα με τις ειδικές λύσεις της Spirovent από την Wilo.
Το όνομα της Wilo στη χώρα μας είναι ακόμα μια επιπρόσθετη εγγύηση στα 3 χρόνια που προσφέρει η ολλανδική Spirovent για τα προϊόντα της. Άλλωστε χρόνια τώρα προσφέρουμε ότι είναι καλύτερο για το αγοραστικό μας κοινό. Προϊόντα της αξιοπιστίας της Spirovent, συμμερίζονται την δικιά μας φιλοσοφία για μέγιστη απόδοση, ενεργειακή εξοικονόμηση και υψηλή αξιοπιστία.
Αυτό που εμείς αποκαλούμε "Pumpen Intelligenz" .