“Wilo-DrainLift M1/8”

wilo.jpg

Νέα compact αποχετευτική μονάδα για μονοκατοικίες και διπλοκατοικίες
Η Wilo, ειδική στην τεχνολογία και κατασκευή αντλιών και αντλητικών συστημάτων, μέσα από την σειρά ανύψωσης λυμάτων που διαθέτει, προσφέρει τη νέα μονάδα “Wilo-DrainLift M1/8” ως αποτέλεσμα έρευνας και εξέλιξης. Αποτελεί ένα πλήρως εξοπλισμένο σύστημα ανύψωσης λυμάτων έτοιμο για σύνδεση  σε οικίες μίας ή και περισσοτέρων οικογενειών, και σε συμφωνία με τις προδιαγραφές DIN EN 12050-1 και 12056.
Η μονάδα “Wilo-DrainLift M 1/8” έχει εύρος εφαρμογών σε πλήθος εγκαταστάσεων. Είναι ιδανική τόσο για τοποθέτηση σε νέες κατασκευές, όπως και σε προϋπάρχουσες εγκαταστάσεις κτιρίων που χρήζουν επανασχεδιασμό και ανανέωση, εξαιτίας των μικρών διαστάσεων που διαθέτει. Η εγκατάστασή της είναι δυνατή σε φρεάτια τα οποία ενδέχεται να ποικίλουν, ξεκινώντας από διάμετρο 800 mm. Επίσης δίνει ελευθερία στην επιλογή των θέσεων των στομίων στην αναρρόφηση σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες της κάθε εγκατάστασης.
wilo.jpgΜπορούν να συνδεθούν οι λεκάνες ενός μπάνιου καθώς και μπανιέρες ή ντουζιέρες και πλυντήρια ρούχων, ακόμα και αν βρίσκονται σε διπλανά δωμάτια. Λόγω του ότι τα στόμια στη αναρρόφηση μπορούν να επιλεγούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος θέλουμε, η μονάδα μπορεί να έρθει και να ταιριάξει ακριβώς στις ανάγκες της εκάστοτε εγκατάστασης. Για αυτό τον λόγο υπάρχουν ειδικά σημάδια πάνω στην δεξαμενή, τα οποία υποδεικνύουν πιθανά σημεία τοποθέτησης των διαφόρων στομίων. Στο πίσω μέρος της δεξαμενής μπορούν να τοποθετηθούν είσοδοι DN150, ενώ στα πλαϊνά και στο πάνω μέρος της δεξαμενής στόμια εισόδου DN100. Επιπλέον, όπως πια ζητείται από τις προδιαγραφές DIN EN 12050-1 και EN 12056, υπάρχει πλήρης απομόνωση οσμών και αερίων.
Το “Wilo-DrainLift M1/8” χαρακτηρίζεται από υψηλή ασφάλεια κατά την λειτουργία, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του μεγάλου όγκου της δεξαμενής και του ενσωματωμένου θερμικού πάνω στο σώμα του κινητήρα της αντλίας. Επίσης ο συναγερμός μπορεί να ειδοποιήσει σε διάφορες περιπτώσεις. Σε περίπτωση βλάβης, ενεργοποιείται ο συναγερμός που τροφοδοτείται από την κεντρική παροχή ρεύματος. Επιπρόσθετα ο συναγερμός μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσω μιας ψυχρής επαφής, η οποία είναι ενσωματωμένη στη συσκευή. Ο πίνακας χειρισμού εξοπλίζεται εναλλακτικά με συναγερμό ανεξάρτητο της κεντρικής ηλεκτρικής παροχής. Για αυτό τον λόγο υπάρχει, εάν χρειαστεί, ειδική υποδοχή στον πίνακα για μπαταρία 9V. Έτσι εξασφαλίζεται η σήμανση συναγερμού στην μονάδα ακόμα και στην περίπτωση της διακοπής ρεύματος.
Με τη νέα αυτή μονάδα ανύψωσης λυμάτων μειώνονται οι συνολικές εργασίες, καθώς παραδίδεται πλήρης και έτοιμη για εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των χειριστηρίων ελέγχου και του πλωτηροδιακόπτη. Εκτός από αυτά, παραδίδονται παρελκόμενα, όπως το ηχομονωτικό υλικό, ειδική φλάντζα, στεγανοποιητικό για την αναρρόφηση και ειδικό πριονωτό εξάρτημα για την διάνοιξη οπών πάνω στη δεξαμενή. Εναλλακτικά προσφέρεται και βαλβίδα αντεπιστροφής στην εγκατάσταση.
Τέλος σημαντικό χαρακτηριστικό της “Wilo-DrainLift M1/8” είναι η ιδιαίτερα αθόρυβη λειτουργία, γιατί είναι σχεδιασμένη για εγκατάσταση σε κατοικίες. Αυτό επιτυγχάνεται με τον μεγάλο όγκο εκκίνησης της αντλίας με πάνω από 24 λίτρα, και της απότομης καμπύλης λειτουργίας της αντλίας που προσφέρει ιδανική προσαρμογή στις ανάγκες της εγκατάστασης. Επιπλέον ο θόρυβος και οι κραδασμοί απορροφούνται, γιατί το σώμα της αντλίας διαθέτει συμπαγή τοιχώματα χυτοσιδήρου. Επίσης μειώνεται η μετάδοση θορύβου εξαιτίας των κραδασμών κατά τη λειτουργία, μέσω ειδικού ηχομονωτικού υλικού από λάστιχο. Στην μείωση του θορύβου συνδράμουν και τα νέα χειριστήρια ελέγχου. Ο χρόνος αντίδρασης της αντλίας μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ ενός και 30 δευτερολέπτων μέσω ενσωματωμένου ποτενσιόμετρου.
Έτσι μειώνονται στο ελάχιστο οι όποιες παρενέργειες από την αντεπιστροφή, που μπορεί να προκύψουν από τον ξαφνικό διαχωρισμού του ρευστού.