ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Αντλίες θερμότητας Waterkotte

Τις αντλίες θερμότητας Waterkotte διαθέτει στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η εταιρία «Διαμαντίδης Κωνσταντίνος» με έδρα τη Νάουσα.
Το 1970 στο καινούργιο σπίτι του Klemens Oskar Waterkotte λειτούργησε η πρώτη γεωθερμική αντλία θερμότητας Waterkotte.
Αυτή είναι η χρονολογία που γεννήθηκε η θέρμανση με αντλία θερμότητας, ή καλύτερα η θέρμανση με ανανεώσιμη ενέργεια από τον ήλιο.
Το μυστικό της επιτυχίας ήταν και είναι στην πηγή θερμότητας και στη σωστά εκτελεσμένη από την αρχή, βελτιστοποιημένη και ολοκληρωμένη τεχνολογία των εγκαταστάσεων.
waterkotte-1-Η ιδανική πηγή θερμότητας είναι η γη, επειδή η θερμοκρασία της γης πλησιάζει περισσότερο στη θερμοκρασία του σπιτιού.
Η ελάχιστη διαφορά θερμοκρασίας των μόλις 10°C είναι η ιδανική προϋπόθεση για τη θέρμανση με αντλία θερμότητας. Όσο μικρότερη είναι αυτή η διαφορά, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα και η απόδοση της αντλίας θερμότητας.
Μόνο έτσι είναι εφικτή η κάλυψη της θερμικής τροφοδοσίας του κτιρίου σε μεγάλο βαθμό με ενέργεια από τη γη.
Ο βαθμός απόδοσης και η κατανάλωση προκύπτουν μόνο από την ποιότητα των τεχνικών μερών ολόκληρης της εγκατάστασης, σε συνδυασμό με την τυπική συμπεριφορά της πηγής θερμότητας και του απαγωγέα θερμότητας, κατά τη χρήση για μία ολόκληρη περίοδο θέρμανσης. Επομένως, δεν έχει πολύ νόημα η μέτρηση και η σύγκριση της απόδοσης μιας αντλίας θερμότητας.
Η μοναδική αντικειμενική δυνατότητα σύγκρισης παρέχεται, μετρώντας και συγκρίνοντας τον ετήσιο συντελεστή απόδοσης σε δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες για μια ολόκληρη περίοδο θέρμανσης.
Σε αυτά τα τεστ, η Water-kotte ήταν πάντα μόνη της στην κορυφή.
Η μέχρι τώρα έκδοση της Ai1 μετρήθηκε ήδη με ετήσιο συντελεστή απόδοσης 4,5.
Η νέα γενιά Ai1+DS5027 που παραδίδεται τώρα, θα βελτιώσει περισσότερο το αποτέλεσμα – προς το 5,0, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 80% ανανεώσιμης ενέργειας. (αντλίες θερμότητας Water-kotte αέρα-νερού μετρημένες στις ίδιες πραγματικές συνθήκες: ετήσιος συντελεστής απόδοσης μόνο 3,4).
waterkotte-2jpgΗ εγγύηση για τον συντελεστή απόδοσης στην Water-kotte δίνεται σε συνδυασμό με αισθητήρες γεωθερμικής ενέργειας TERAMEX και την παράδοση
και τοποθέτηση από τον πιστοποιημένο εγκαταστάτη συνεργάτη της για ποσοστό γεωθερμίας πάνω από 75% και όλα αυτά για 10 έτη.
Αντλία θερμότητας αέρα-νερού τύπου Ai1: Ο τύπος Ai1, All in One, εξελίχθηκε από την Waterkotte το 2001 και βελτιώνεται συνεχώς.
Παρέχει στον τομέα των κατοικιών, για σπίτια με ωφέλιμο εμβαδόν έως και 300 m2 ή/και 500 m2 (μονής ενέργειας) μια ολοκληρωμένη κεντρική θέρμανση καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο.
Επιφάνεια τοποθέτησης μαζί με μπόιλερ ζεστού νερού 250 l περ. 0,5 m2, ουδέτερο ως προς το χώρο, τελείως αθόρυβο, σχεδόν δεν ακούγεται. Ο τύπος Ai1 θερμαίνει, ψύχει μέσω επιφανειακής θέρμανσης, και FanCoil ζεσταίνει νερό χρήσης και μπορεί να ρυθμίζει τη θερμοκρασία της πισίνας το καλοκαίρι.
Σειρά απόδοσης αντλιών θερμότητας αέρος νερού απο 6 Kw – 56 Kw.
Σειρά απόδοσης αντλιών θερμότητας γεωθερμίας απο 7 Kw έως 491 Kw. Κατόπιν παραγγελείας έως 1,5 Mw.