Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » Κλιματισμού » VRF Super Heat Recover Multi Advance (SHRM Advance) για εμπορικά κτίρια από την Toshiba

VRF Super Heat Recover Multi Advance (SHRM Advance) για εμπορικά κτίρια από την Toshiba

Η Toshiba Air Conditioning, παγκόσμιος ηγέτης στα υψηλής απόδοσης συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC), παρουσιάζει το νέο σύστημα VRF SHRM Advance με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των εμπορικών κτιρίων και του κόστους λειτουργίας τους.
Το νέο Toshiba SHRM Advance είναι το τελευταίας γενιάς σύστημα VRF (πολυδιαιρούμενο συστήμα μεταβλητής ροής ψυκτικού ρευστού) που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R32 και αποτελεί μια εξαιρετικά αποδοτική και υψηλής ποιότητας λύση θέρμανσης και κλιματισμού.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει στόχους για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα, αυξάνεται η πίεση στους ιδιοκτήτες εμπορικών κτιρίων και στους επενδυτές να ελαχιστοποιήσουν το αποτύπωμά σε άνθρακα των κτιρίων τους. Τώρα τα κτίρια γραφείων, τα μεγάλα καταστήματα και εστιατόρια, οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλα εμπορικά κτίρια μπορούν να επιτύχουν μείωση των εκπομπών CO2 κατά 80% και να ενισχύσουν την παγκόσμια προσπάθεια για τον μηδενισμό τους.
Το σύστημα είναι πιστοποιημένο κατά Eurovent με SEER πάνω από 8 και SCOP πάνω από 4,3 και πληροί τις προϋποθέσεις εθνικών προγραμμάτων παροχής επενδυτικών κινήτρων.
Το σύστημα SHRM Advance παρέχει ταυτόχρονα ψύξη και θέρμανση για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες ενός κτιρίου και δημιουργεί ευχάριστες και άνετες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό ή την τοποθεσία του κτιρίου. Και αυτό χάρη στον καινοτόμο και νέας γενιάς επιλογέα ροής ψυκτικού μέσου που διαθέτει έως και 12 θύρες σύνδεσης για μέγιστη ευελιξία επιλογής λειτουργίας.
Επιπλέον χαρακτηριστικά που συμβάλουν στην κορυφαία απόδοση του συστήματος είναι ο νέος διπλός περιστροφικός συμπιεστής με έγχυση υγρού, o διαχωρισμένος εναλλάκτης θερμότητας, ο πλακοειδής εναλλάκτης θερμότητας υπόψυξης, ο νέος κινητήρας του ανεμιστήρα και το μοναδικό θερμοδυναμικό κύκλωμα.
Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης λειτουργία ανάκτησης θερμότητας που παρέχει θερμότητα στην εσωτερική μονάδα (IDU) με περιορισμένη υποστήριξη από την εξωτερική μονάδα συμπύκνωσης (CDU), εξοικονομώντας ενέργεια και μειώνοντας περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα. Εάν ζητηθεί, το SHRM Advance μπορεί να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει ως 2 σωλήνιο σύστημα αντλίας θερμότητας, ενώ διατίθενται επίσης πρόσθετες μονάδες για εξαερισμό κτιρίων και παραγωγή ζεστού νερού.
Το SHRM Advance προσφέρει μέγιστη ευελιξία για να διασφαλίσει ότι οι εγκαταστάτες μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κάθε εμπορικού κτιρίου έγκαιρα και με απλό τρόπο. Οι εξωτερικές μονάδες είναι συμπαγούς μεγέθους από 8 έως 24 HP. Κάθε σύστημα μπορεί να συνδεθεί με έως και 69 εσωτερικές μονάδες με επιλογή ανάμεσα σε 13 διαφορετικούς τύπους εσωτερικών μονάδων (107 μοντέλα) που προσφέρουν απόδοση από 0,3 έως 10 HP. Το σύστημα είναι πλέον κατάλληλο για ένα εκτεταμένο μήκος σωληνώσεων έως συνολικά 500 μέτρα και 90 μέτρα υψομετρική διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων. Εκτός από τις συμβατικές εσωτερικές μονάδες, το SHRM Advance διατίθεται με μονάδες αερισμού φρέσκου αέρα και υδραυλικές μονάδες παραγωγής νερού μέσης θερμοκρασίας. Υποστηριζόμενη από ένα εύρος ετεροχρονισμού 70-200%, είναι εφικτή η πλήρης προσαρμογή του συστήματος για να ξεπεραστούν τυχόν συγκεκριμένοι περιορισμοί του έργου.
Για εφαρμογές όπου απαιτούνται υψηλά επίπεδα ποιότητας αέρα των εσωτερικών χώρων, η τεχνολογία Toshiba Air Conditioning IAQ είναι διαθέσιμη στις εσωτερικές μονάδες τύπου κασέτα 1 κατεύθυνσης με plasma air purifier, κασέτα 4 κατευθύνσεων με ionizer air purifier και τοίχου με φίλτρο ultra-pure.
Αν και το R32 είναι κατηγορίας A2L (ISO 817), που σημαίνει ότι κατατάσσεται στα ρευστά με «χαμηλή τοξικότητα» και «χαμηλή ευφλεκτότητα», η Toshiba Air Conditioning έχει αναπτύξει και ενσωματώσει επιπλέον δικλίδες ασφαλείας για τη χρήση του R32 στο σύστημα, όπως ανιχνευτής διαρροής και βαλβίδα αποκοπής της ροής του ψυκτικού μέσου. Τρία διαφορετικά σενάρια ασφαλείας με βάση τις κανονιστικές προδιαγραφές για την επιφάνεια του δαπέδου και την ποσότητα ψυκτικού ρευστού του συστήματος, καθορίζουν τον αριθμό των συσκευών ασφαλείας που απαιτούνται. Στο στάδιο του σχεδιασμού, το λογισμικό επιλογής της Toshiba Air Conditioning θα υποστηρίξει τους εγκαταστάτες και τους μελετητές σχετικά με αυτές τις ενσωματωμένες συσκευές προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανονισμούς και η απόλυτη ασφάλεια των ενοίκων του κτιρίου.
Ο έλεγχος του χειρισμού ενισχύεται με το πρωτόκολλο επικοινωνίας TU2C-Link που εξασφαλίζει βελτιωμένη ταχύτητα και συνδεσιμότητα. Διατίθεται μια πλήρης σειρά ενσύρματων και κεντρικών τηλεχειριστηρίων, προσφέροντας πλήρη συμβατότητα με τις νέες συσκευές ασφαλείας R32. Οι λύσεις παρακολούθησης περιλαμβάνουν το Wave Tool Advance (διαθέσιμο από το App Store και το Google Play) και το Link Adaptor, επιτρέποντας εύκολη συντήρηση από το τεχνικό προσωπικό.
Ο κόσμος στοχεύει σε ένα μέλλον ουδέτερο από άνθρακα. Με το SHRM Advance της Toshiba Air Conditioning, οι επενδυτές σε εμπορικά κτίρια, οι ιδιοκτήτες, οι μελετητές και οι εγκαταστάτες μπορούν όλοι να παίξουν τον ρόλο τους στην προστασία του πλανήτη και να συμβάλλουν στην απαλλαγή από τον άνθρακα. Είτε κατασκευάζετε, είτε ανακαινίζετε ένα εμπορικό κτίριο, τώρα είναι η ώρα για δράση. Επιλέξτε την καλύτερη λύση! Επιλέξτε το Toshiba SHRM Advance.
Για να ανακαλύψετε περισσότερα, επισκεφθείτε το https://toshiba-aircon.gr/