Αρχική » Περιεχόμενα » ΕΒΕ » ΒΕΠ: Να μη γίνει αποδεκτή καμία μείωση των συντάξεων

ΒΕΠ: Να μη γίνει αποδεκτή καμία μείωση των συντάξεων

Ανασφάλεια και σύγχυση στους ασφαλισμένους έχει δημιουργήσει η στάση της κυβέρνησης
Με βασικό θέμα το ασφαλιστικό, συνεδρίασε στις 5 Φεβρουαρίου το διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ).
Το θέμα εισηγήθηκε στο συμβούλιο η Β’ αντιπρόεδρος του ΒΕΠ κα Ασημίνα Γιαννουσιάδου η οποία επεσήμανε ότι η όλη στάση της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει, πέραν της ανασφάλειας, σύγχυση μεταξύ των ασφαλισμένων περί του τι θα ισχύσει εν τέλει, πράγμα που οφείλεται στην επικίνδυνη καθυστέρηση της υλοποίησης των δεσμεύσεών της, για τις απαραίτητες αλλαγές στο Π.Δ. 258/2005.Η ενοποίηση αυτή τη στιγμή προχωρά με πρόθεση συμψηφισμού των ελλειμμάτων, (των Τ.Α.Ε και Τ.Σ.Α), με το πλεόνασμα του ΤΕΒΕ, χωρίς δηλαδή την κάλυψη των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, πράγμα που θα έχει ως συνέπεια , να θιγούν οι ασφαλισμένοι του Τ.Ε.Β.Ε και ως προς τις συντάξεις και ως προς τις εισφορές. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΕΠ θεώρησε, ύστερα από πολλές παρεμβάσεις συμβούλων, ότι οι ασφαλισμένοι του Τ.Ε.Β.Ε θίγονται σημαντικά, ενώ παραμένουν, σκοπίμως, εντελώς ανενημέρωτοι.  Για το λόγο αυτό αποφασίσθηκε να προβληθεί το θέμα με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση και γόνιμος προβληματισμός όλων των ασφαλισμένων του Τ.Ε.Β.Ε στο πλαίσιο τεσσάρων αρχών:
1. Να μη γίνει αποδεκτή καμία μείωση των συντάξεων, παλαιών και νέων ασφαλισμένων, και να μην επιτραπεί η καθιέρωση των αλλαγών στο ασφαλιστικό καθεστώς σε βάρος όλων των επιχειρηματιών της χώρας.
2. Να προωθηθούν οι θέσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε και να ενεργοποιηθούν όλοι οι επιχειρηματίες μέσα από τον τύπο, το περιοδικό και την ιστοσελίδα του ΒΕΠ.
3. Να απαιτηθεί η επίλυση του προβλήματος όχι με αναβολή του θέματος, αλλά με τη σωστή αλλαγή στο Π. Δ. 258/2005,  και
4. Να ζητηθεί από την Κυβέρνηση να καταβάλλει, από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα χρήματα για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΤΑΕ και του ΤΣΑ.
Το ΒΕΠ κρίνει τέλος ότι το θέμα της συγχώνευσης των Ταμείων με τον τρόπο που μεθοδεύεται καθιστά υπεύθυνη και την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Ταμείου,  γεγονός  που θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια πιο ρεαλιστική και πιο έντιμη προσέγγιση.