Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » Ύδρευσης - Αποχέτευσης » UPONOR: Σύστημα πολυστρωματικών σωλήνων για σύνδεση πόσιμου νερού και καλοριφέρ

UPONOR: Σύστημα πολυστρωματικών σωλήνων για σύνδεση πόσιμου νερού και καλοριφέρ

uponor 1.jpg

uponor 1.jpgΗ Uponor παρουσιάζει ένα σύστημα για όλες τις χρήσεις: η γκάμα του συστήματος Uponor MLCP για προϊόντα υδραυλικών εγκαταστάσεων με τους σωλήνες Uponor και τα δικής της κατασκευής εξαρτήματα, έχει σχεδιαστεί για ολόκληρη την εγκατάσταση, από τη σύνδεση υδροληψίας μέχρι την τελευταία παροχή.
Το σύστημα αποτελείται από τον πολυστρωματικό σωλήνα Unipipe (Multilayer composite pipe MLCP), τα εξαρτήματα του και τα εργαλεία για γρήγορη, εύκολη και ασφαλή σύνδεση.    
1) Ο πολυστρωματικός σωλήνας Uponor Unipipe αποτελείται από ένα σωλήνα αλουμινίου, συγκολλημένο με τη μέθοδο της συνεχούς επικάλυψης πάνω σε ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό στρώμα πολυαιθυλενίου με υψηλή αντοχή στη θερμότητα σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο DIN 16833. Όλα τα στρώματα είναι σταθερά κολλημένα μεταξύ τους με στρώση κόλλας σε όλη την επιφάνεια.
Η ειδική τεχνική συγκόλλησης εγγυάται υψηλή αξιοπιστία.
Το πάχος του αλουμινίου για το σωλήνα Uponor Unipipe έχει επιλεγεί ειδικά ώστε να πληροί τις απαιτήσεις αντοχής και ευκαμψίας.
Με τον σύνθετο αυτό σωλήνα πέντε στρωμάτων, έχουμε ένα προηγμένο προϊόν που συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα ενός μεταλλικού και ενός πλαστικού σωλήνα, χωρίς να παρουσιάζει τα αντίστοιχα μειονεκτήματά τους. Έτσι, ο σωλήνας αυτός παρουσιάζει ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα:
• Ο πυρήνας του από αλουμίνιο είναι τελείως στεγανός.
• Εμποδίζει την είσοδο οξυγόνου.
• Αντισταθμίζει τις δυνάμεις επαναφοράς.
• Μειώνει τη θερμική διαστολή στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
2) Η υπεροχή του συστήματος Uponor MLCP οφείλεται επίσης και στα εξαρτήματα, που έχουν σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζουν τέλεια στον σωλήνα. Έτσι διασφαλίζεται ότι όλα τα εξαρτήματα διαθέτουν βελτιστοποιημένη γεωμετρία παρενθέματος για μακροχρόνια και ασφαλή λειτουργία.
uponor 2.jpgΗ γκάμα εξαρτημάτων Uponor MLCP που αποτελείται από συνδέσμους, γωνίες, ταφ και πολλά άλλα παρελκόμενα του συστήματος, καλύπτει όλες τις εφαρμογές.
Τα εξαρτήματα Uponor είναι δύο τύπων:
α) Τα μεταλλικά πρεσαριστά εξαρτήμα-τα κατασκευάζονται από επιμεταλλωμένο ορείχαλκο σε όλα τα μεγέθη από 14 έως 75mm. Το εύκολο πρεσάρισμα διασφαλίζεται χάρη στο δακτύλιο αναστολής σιαγώνων πίεσης και στις εγκοπές, στις οποίες προσαρμόζουν τέλεια οι σιαγώνες πρεσαρίσματος. Οι στεγανοποιητικοί δακτύλιοι (O-ring) διασφαλίζουν μόνιμα την πλήρως στεγανή σύνδεση μεταξύ εξαρτήματος και του εσωτερικού στρώματος του σωλήνα. Για όλα αυτά τα εξαρτήματα υπάρχει οπή επισκόπησης, που επιτρέπει να ελέγχεται κατά την εγκατάσταση, αν ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί σωστά. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες διευκολύνουν την εγκατάσταση.
β) Τα συνθετικά πρεσαριστά εξαρτήμα-τα είναι κατασκευασμένα από προηγμένο πλαστικό υλικό PPSU (πολυφαινυλοσουλφόνη). Βασικά πλεονεκτήματα των συνθετικών εξαρτημάτων είναι η αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις, καθώς και η καταλληλότητά τους και υψηλή αντοχή τους σε χρήση πολύ σκληρού νερού. Διατίθενται σε διαστάσεις 16-32mm.
Η ποιότητα των εξαρτημάτων έχει δοκιμαστεί από το γερμανικό οργανισμό DVGW και άλλα διεθνή ινστιτούτα.
γ) Τα εργαλεία του συστήματος UPONOR MLCP είναι χειροκίνητα, μπαταρίας ή ρεύματος και απλά στη χρήση. Είναι σχεδιασμένα να ταιριάζουν ακριβώς με τα εξαρτήματα ώστε να επιταχύνουν την ασφαλή εγκατάσταση χωρίς λάθη. 
To κυριότερο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι παρέχει  εύκολη εγκατάσταση των σωλήνων: λυγίστε, κόψτε στο επιθυμητό μήκος, καθαρίστε τα γρέζια, ενώστε και συσφίξτε. Αυτό είναι όλο!
Για όλες τις εφαρμογές σε παλιά και νέα κτίρια διατίθεται μια σειρά ειδικών προϊόντων.
Μια ευρεία γκάμα συνδέσμων επιτρέπει τη σύνδεση του συστήματος σε παροχές κάθε είδους. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής μεταβλητών ταφ σε περίπου 800 διαφορετικές συνδέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες.